Scudo Sports

Valverde bu sene 48000 km antreman yapmış !

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Tepki
5.228
Movistar takımı resmi sitesinde( Movistarteam.com ) 15 Kasım Salı günü saat:12'de takım tanıtımında sporcusu olarak Valverde'nin katılacağını duyurdu. Takım doktoru Jesus Hoyos İspanyol gazetesi El Pais'e "Bu yıl rekabet için daha fazla antrenman yaptı ve 48.000 kilometre antrenman mesafesi kaydetti. Normal antrenman mesafesinden çok daha fazla çalıştı ve 60 kilonun altına indi." diyerek yorum verdi. Jesus Hoyos'un değindiği özellikle kilo vermesi detayından bu yıl Alejandre Valverde 'nin Genel Sıralama konusundaki hedeflerini çıkartmak mümkün. 2011 antrenman programı arasında Sierra-Nevada ve Movistar takımı ile birlikte Mallorca'da çalışan Valverde'nin Movistar ile dönüş yapması tahmin ediliyordu.

Ben böyle bir şey duymadım . yuh diyorum artık

(link)

Scudo
Adama verilen ceza adama + hırs olarak geri dönmüş :)

Günlük 131 km. İyi çalışmış görünüyor.:)
Yokluğunda David Arroyo'nun üstünde durmuşlardı ama oda pek isteneni veremedi.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Bir yılda mı?:eek::eek:
48000/12=4000
4000/30=133,333333....
365 günde her gün 133km
Yok yok 2 yılda yapmıştır bunu dimi?!? Biri bana evet desin...

• Beğen
Bence rakiplerin gözünü korkutmak için bir taktik bu . Olacak iş değil !

@temucin90
Birde o 40.000 km yi boşa mı harcarmış acaba keşke birkaç dünya turu atsaydı :D

İbret alınıyor %23 :D Hocam günde 133 km gidilirmi bu adamlarda nasıl bir bacak var.Bünye dayanmaz ya

günde 133 km gitmek ne demek yahu ! 3 5 gün olsa anlarım da 365 gün boyunca ....

Kesin rampa yoktur bunda. antremanı salonda felan yapmasın bu vatandaş çalışma istasyonlarında felan !!! olur mu olur !!!

günde 30 km/saat ortalamayla, 133 km, e ünde 4 saat antrenman demek... bence bi sporcu için abartılacak bi şey diil...

:eek: :eek: :eek:

benin araba ile yaptığım km yılda 20.000 diil bee!!! :eek:

• Beğen
Tepkiler: Çagatay Çimşit
@CandanC

Çok doğru bir tespit. Ki Valverdeden bahsediyoruz. Günde 4-5-6 saat antrenman bu seviyelerdeki sporcular için oldukça normal.

Yanlış hesap yapıyorsunuz , beyler .

Bu adamın yılda en az 100 gün dinlenmesi vardır . Geriye kaldı 265 gün

48000 / 265 = 181 km civarlarına gelir . Bence şişirme bir değer . Ayrıca bu kadar antreman yapmasına gerek yok ; faydadan çok zarar getirir

Dünyada herkes bunu konuşuyor

(link)

spor işim olsa (keşke olsaymış)... herşey ne kadar güzel olurmuş...

işim diil, olamayacak da... ama en azından bi amatör sporcu olarak, madem bu kadar önemli benim için, sporun hakkını vermem lazım :)

(bu başlık bana yaradı vallahi :) )

Bu yıl rekabet için daha fazla antrenman yaptı ve 48.000 kilometre antrenman mesafesi kaydetti.

Yukarıdaki cümleden banlı olduğu yıllar arasındaki kıyas yapılıyor sonucu çıkabilir.Şahsen 2. yıl ilk yıldan daha fazla antrenman yaptığı, toplamda ise 48000 km antrenman mesafesi kaydetmiş olabileceği sonucuna ulaşabilirim.

@Serhan Çeki

Yanlış anlamışsın

According to El Pais newspaper, in an interview with Movistar medic Jesus Hoyos, Valverde will have little difficulty getting back into racing. He has apparently done 48,000 kilometres in training this year, and weighs 60 kilos - less than in his last Tour. Hoyos even claimed, although this may have been tongue in cheek, that Valverde was doing 3,000 press-ups a day!

48,000 kilometres in training this year = bu sene antremanda 48000km yapmış

(link)

Ticari taksi bile bir yılda bu kadar yol yapmaz :D
Adam uzun yol otobüsü gibi Maşallah... Hiç dur durak bilmemiş...:p

Profesyonel bir sporcu için inanılmaz bir değer değil bence.

Atlas okyanusunu yüzerek geçen var.

bizim ( benim de ) hayal gücümüz maalesef zayıf.

• Beğen
İyi çalışmış :)

Bir fikir vermesi için bu sene yuvarlak hesap Gilbert 12 bin km, Cancellara 14 bin km yarışmış. Bir o kadar da antrenman vardır desek?

• Beğen
@Soner Sarihan

Kaptan , anlıyorum da ne gerek var bu kadar antremana ? Fazla antreman yapınca daha mı iyi oluyor ? Aklım ermedi valla . Göreceğiz bu sezon . Bisiklet antreman mantığında yeni bir çığır mı açmaya çalışıyorlar.

Mantık olarak Valverde hiç yarış koşmadığı için yaptığı antremanın %95-98'i Zone 2'de yavaş tempo uzun mesafe şeklindedir ya da bölgedeki alt kademe takımlarla antremana çıkıp bunu %85-90 Zone 2 seviyesine çekmiş olabilir . Şurası kesinki bu antreman hacmine tek başına ulaşılamaz. Yine de bunu hırs diye açıklamak yeterli değil .

Team Movistar , Valverde'ye cezalı olduğu dönemde bile çok destek olmuş .Yoksa aç ayı oynamaz .

Geri