Scudo Sports

Valverde bu sene 48000 km antreman yapmış !

Scudo
Hocam 14 bin km yarışması için o adamın en az 20 bin km antreman yapması lazım.Üstelik şu var ki yarış temposu antreman temposuna uymuyor antremanda 30 sabit gidiyorsa yarışda o 40 bazı yerlerde 60 km/h'a kadar dayanıyor.Bu arada bence de bu şişirme değer gibi geldibir vücudun bu kadar zorlanmaya dayanabilmesi mümkün değil.Üstelik bu adam yarışlarda da o kadar aktif değil.Bu arada acaba vücut bir yerden sonra gelişmeyi durduruyormu yoksa devam mı ediyor.Bu adam günde 180 km yapıyorsa hergün daha iyiye gitmesi lazım sonuç olarak 42 bin km yaparsa durdurulamaz bir güç olur.Bence bir süreden sonra vücut son sınırına ulaşıyor ve iş sadece o sınırı koruyabilmek oluyor yani kondisyonu kaybetmemek

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Beyler amma abartmışsınız.Ben her sene 1 Ocak da km saatimi sıfırlıyorum şimdi baktım 8100 km olmuşum.35 yaşındayım, haftanın 5 günü mesaideyim, ayda 2-3 nöbet tutuyorum ,çoluk cocuk büyütüyorum.Mesaiye gidiş geliş dışında hafta sonları ve hafta içi müsait olduğum zamanlar binebiliyorum bisikletime ve 8100 yapmışım.Ocak 1 e kadar da 8500-9000 anca olur.Bu adamın işi profosyonel bisikletçi bu işten geçimini sağlıyor yaşı da genç benden 4-5 kat fazla bisiklete binmesi kadar doğal birşey olamaz.Bu seviyede bir sporcunun 30 bin km den az binmesi zaten beklenmesin.

Belki çok mantıklı bir kıyaslama olmayacak ama ben bu amatör halimle; bisikleti aldığım günden sonra 6 ay içinde 6000 km yaptıysam (hem de mtb ile), bu işten para kazanan biri için yol bisikleti ile ayda 4000 km yapılamayacak bir rakam olmasa gerek.

@ferhat köse

Hocam , senin sürmenle o adamın sürmesi bir mi ? Eğer ideal antreman hacmi bu olsaydı , diğer sporcularda buna yakın değerler yapardı . Ayrıca üst seviye bisikletçilerde bu km ancak yirmili yaşların başında yapılır. Bu adam 31 yaşında . Eğer gerçekten bu km'yi yapmışsa , bu sezon zor toparlar kendini . Bence fiyasko olur !

Neyse bu sezon göreceğiz bakalım ?

Selamlar

@Cem Unden

merhaba Cem.Benim sürmem yakın tanıyanlar bilir günde 1 paket kötü alışkanlık üstüne 35 ortalama ile 160 km 30 ortalama ile 240 km seviyesindedir :) Mesaiye geliş gidişlerde de kadans çalışırım 90 ın altına düşmem 100 ortalama kadans ile iş yerine varmaya gayret gösteririm.Ayrıca bu adamların yediğini içtiğini tahmin edebilirsiniz ektra aldığı doping sayılmayan ilaçlar da cabası.Bizim gibi iki metro çukolata ,50 gram badem ile 2 bardak suyla bir kutu kolayla yol yapmıyorlar :) Emin ol ben bu işten para kazanan profosyonel bir sporcu olsaydım ve şu an bindiğim bisiklet 17 li yaşlarda altımda olsaydı senede 40-50 bini bende yapardım.

Yine söylüyorum çok abartmamak lazım benim fikrime göre olması gereken bu değerdir.Tabiki benim fikrim bu katılmamak da herkes özgürdür.

Not:Antreman şekli olayına bende katılıyorum.Tabiki bu yapılan km nin nasıl yapıldığı da önemli .ne kadarı kadans ne kadarı yüksek vites kasap gitmiş.Nabıza ne kadar yüklenmiş.fakat şunu yine söylüyorum bu adamları onlarca kişi kontrol ediyor onlarca kişi beslenmesini dinlenmesini ayarlıyor.onlarca kişi psikolojık katkı sağlıyor.Kısacası tek başlarına değiller arkalarında bir ordu var.Bana göre bu bilgi reklam amaçlı psikolojik bir durum gibime geldi.

@ferhat köse

Boşuna tartışıyoruz . Araştırırsanız , bütün dünyada bisiklet forumlarında bu muhabbet ver . Çoğu insan şaşırıp kalıyor . İsterseniz bir bakın

Valla siz sigara içip üstüne de 160 km sürüp 35 km/saat ortalama çekiyorsanız , harcanmışsınız derim bu memlekette . Yazık !

Birde burada dikkat edilmesi gereken adamın 48000 km sürüp süremeyeceği değil , bu kadar km'ye ne gerek var ne faydası olur , o irdelenmeli bence

• Beğen
Tepkiler: Çagatay Çimşit
@Cem Unden

Tartışmıyorum sakın yanlış anlamayın .Fikrimi söylüyorum sadece .Yukarıda yazdığım gibi antremanın şekli de önemli(kaç km ne şekillerde bindi yukarıdaki mesajda yazdığım gibi). Başkaları şaşırabilir ben o kadar şaşırmadığımı söyledim sadece.Şaşırana da niçin şaşırıyorsun demiyorum şaşırmasında sakınca yok :) abartmamak lazım dedim hepsi o kadar.

İkinci parargafta yazdığınızı ben sürekli kendime söylerim zaten harcandım gittim diye :) hatta turlara gittiğim gençlere de söylerim :)

Yok bu cümleyi inanmadığınız için yazdıysanız geçen ay Bursa turumda hiç kasmadan yaptığım bir değerdir.240 km lik değer de yaz başlarında İnegöle köfte yemeğe gittiğimiz değerdir o zaman yalnız da değildim beraber yaptığımız bir kardeşim vardı.Yine beraber turlara gittiğim kardeşlerime söylediğim bir cümledir "sizin yaşınızda benimde şu beğenmediğiniz yükseltmeye çalıştıgınız bisikletlerden olsaydı emin olun bugün Türkiyede adımı iki tekere binen herkez tanırdı" derim :) bu cümle kendimi övmek için değil altlarındaki bisikletlerin kıymetlerini anlasınlar ve önemli olanın sevgi ile çevirmekten alınan zevk olduğunu kavrasınlar diyedir.

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@ferhat köse

Hocam inanmıyorum çünkü sigara içip 160 km'de 35km/saat ortalamayı kimse yapamaz . 1 paket sigara içip hem de

Sigara içip olacak iş değil

@Cem Unden

Tamam anlıyorum.Bu noktadan sonra ben konuşmuyorum benimle pedal çeviren arkadaşlara havale ediyorum onlar size özel mesaj ile durumu bildirir.Umarım o mesajlardan sonra buradan bir kusura bakmayın mesajı yada özelden bir haklıymışsınız mesajı atarsınız.

Not:Hayatımın en büyük aptallığıdır o alışkanlık sakın övdüğüm anlaşılmasın elimden geleni yapıyorum bırakmak için.

İyi forumlar....

@Cem Unden
İnanılmayacak bir durum yok aslında ortada. Sigara kötü bir alışkanlık, vücuda zararlı fakat devamlı sporun içerisindeyseniz normalde düşündüğünüz kadar vücudu etkileyen bir durum değil. Etkiler ama tırnak içerisinde belirtiyorum "düşündüğünüz" kadar etkilemez. Profesyonel olarak sporla uğraşıp bu işten çılgın para kazanıp sigara içen ve içmeyenlerden çok daha performansı yüksek olan futbolcular biliyorum.
Konunun sigara kısmını geçersek Ferhat Abiyle bir çok tura katıldım, tek başına gittiği turları da biliyorum. Yılda yaptığı km yi de biliyorum, en basit örnek olarak Ferhat abinin km saatini ben aldım ve bu yıl için yaptığı km yazıyordu.
Belki siz beraber pedallamadığınız için inanması güç geliyor olabilir ama dediği doğrudur şüpheniz olmasın.
Beraber en uzun turumuz Eskişehir - Bilecik turuydu, yaz günü beklemediğimiz kadar rüzgar yedik ve turun tamamında her zaman benim önümde rüzgarı kesiyordu ki o turda benim frenlememe rağmen yanlış hatırlamıyorsam ya 26 ya da 28 ortalamamız vardı. Şehir içinde gezdiğimizde de km saatini çıkartmamıştık. Bileciğin şehir içi de bisiklet sürmeye hele ki yol bisikleti sürmeye pek uygun değildir.
Diyeceğim o dur ki, forumda veya orda burda bir çok kişi zaman zaman kendisini olduğundan iyi göstermek için bu tarz değerleri yüksek söyleyebiliyorlar ama bu forumda ferhat abiyi bir çok kişi tanır ve bu konularda hassas olduğunu bilir.
Yazdığı ve söylediği değerler doğrudur, inanması güç gelebilir size ama inanın. ;)

@Cem Unden

İki senedir yaz kış demeden hemen hemen bütün turlarında Ferhat abimin arkasında pedal çeviren biri olarak bu yazdığınız sözün çok yanlış bir kişiye söylendiğini düşünüyorum.Eser abinin de dediği gibi birçok tura beraber gittik yetmediğim yerlerde beni ittirerek %7-8 eğimdeki rampayı çıkaran Ferhat abinin bu km yi yapması hele ki sigara içtiği halde bana hiç anormal gelmiyor.Ben bile 17 yaşımda olup ağzıma sigara koymayan ve sıkı antreman dönemlerinde haftada ortalama 200 km giden bir sporcu olmama rağmen Ferhat abimin %10-12 eğimli rampalarda ben araya 30-40 metre fark açmışken bir anda arkamda belirmesi aklıma durgunluk veriyor :) Tek gittiği turlarda ortalamasını 30 dan aşşağıya düşürmediğine defalarca şahit oldum :) Tamam sigara çok kötü bir alışkanlık bunu kendiside söylüyor ama sigara içtiği halde bu performansı sergilemesi hiç kolay değil heleki bu yaşında.Sigara içmeseydi sanırım şu anda Valverdenin 48000 km sini değil Ferhat kösenin yıllık 48000 km sini konuşuyor olurduk :)
Bu da olayın anlaşılması için temsili bir resim Ferhat Köse'nin Objektifinden :)
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/259929_10150225503033353_744718352_7190415_5473012_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Konu nereden nereye geldi ? Benim de canım sigara çekti bu arada , 6 ay oldu içmeyeli :)

@Cem Unden

Varsın konu dağılsın önemli olan gerçeklerin bilinmesi :) Ama sigara ne kadar zararlı ve vücudu negatif yönde etkileyen bir madde olsada vücut direncine karşı koyabilecek birşey değil zaten böyle bir bağımlılık maddesi yok dünyada herşey kafada bitiyor :)

• Beğen
Tepkiler: Serhan Çeki
@Cem Unden

Öncelikle kardeşlerime teşekkür ederim güzel cümleleri için.

Tekrar yazıyorum. Hayatımın en büyük APTALLIĞIDIR çok çaba sarf ediyorum kurtulmak için kesinlikle örnek teşkil etmesin .Konunun özüne dönelim yapılamıyacak bir durum değil hatta bir amacı olan sporcunun faydalı olacaksa ( antrenör ve uzmanlar o şekilde istiyorsa) yapması gereken bir durumdur.Cem senin dediğin gibi kendini de bitirmiş olabilir bunu yarışlarda göreceğiz bakalım ne olacak......

• Beğen
@Cem Unden

Bu arada seni de tebrik ederim Cem abi 6 aydır içmiyorsan umarım bu konu şu anda canını çektirip bir tane yaktırmamıştır sana :) Annem de 6 ay bıraktı sonra tekrar başladı umarım sonu öyle olmaz :)

• Beğen
@Cem Unden

Hocam ben Ferhat abiyle iyi turlar yapmış birisiyim. Kilolu olmama rağmen sağlam basarım bende sigara içiyorum(yazın bırakmıştım)
Bu duruma rağmen inegöl dönüşü mezitlerde bewn 22 yapabilirken(rampa yukarı) ferhat abi 25-30 arası gidip geliyordu(eğim %3-10). Ben Ferhat abinin bu yaptığı km leri biliyorum , kavgalı oldugu kişilerin dahil olarak Ferhat abiye herzaman hak verdiğini bilirim yani bir kişi sana inandırmak zorunda değildir bu bir, ikincisi yurtdışındaki insanlar bu kadar yapabiliyorsa(ki dandirik bisikletlerle bile fransadan gelen hırvatistandan gelenleri biliyorum birebir tercümanlıklarını yaptım.) bizim yapamamamız diye birşey olamaz. Tabi şöyle bir şeyde var ki isterseniz yolunuz düşerse eskişehirde olursanız buyrun ağır bir tura çıkalım ki görelim hep birlikte...

Daha fazla uzatmayacağım çünkü çok uzayacak yazım.

Yalnız son yazdığınız ileti hiç hoşuma gitmedi. ALAYCI bir tavırla ALAYCI bir şekilde konuşuyorsunuz gibi hissettim. İnşallah öyle değildir yanlış anlamışımdır, kalpler kırılmaz.

Kibarlığınıza kibarlıkla cevap verdim.

Teşekkürler.

Enes SATAN.

• Beğen
@ferhat köse

Kaptan ZYBAN kullan , ben öyle bıraktım . Adamı biraz sallıyor ama sigaradan daha zaralı değil , emin ol.

• Beğen
@Cem Unden

Tavsiye için teşekkürler.

Tüm okuyan arkadaşlardan konu bu noktaya geldiği için özür diliyorum.(Cem kusura bakma ama birazda senin yüzünden :) ) Lütfen bu mesajdan sonra konu özünde devam etsin diliyorum yoksa bu maddenin lafı geçtikçe kendi adıma çok üzülüyorum.Özünde devam etmesi açısından konu itibariyle son cümlemi yazıyorum:

Valderde bu sene antreman olarak 48000 km yol yapmış.31 yaşına göre oldukça güzel bir rakam, diğer sporcuların antreman kilometrelerine göre biraz fazla gözüküyor.Faydası ,zararı neyse hepbirlikte takip edeceğiz.Şaşırma normal fakat bana göre yapılamayacak bir değer değil.Şaşırana da ceza yok :) Herkesin kendi hür düşüncesine kalmış.Tüm forum severlerden tekrar özür diliyorum son 5-10 mesajdaki gereksiz ve okunmaması gereken bir kelime için :)
İyi forumlar......

48000 kilometre biraz fazla geldi ama yapmıştır. Nitekim aramızda amatör olarak binen çok kişi senede 10000'i geçmez. Amatör biri için bu kadar yüksek bir kilometre oluyorsa sanırım o da yapmıştır.

Geri