Scudo Sports

V fren

v fren kullanıyorum dağ bisikletimde. gücü hidrolikten farksız. hidrolik kullanan arkadaşlarıma denettim. önemli olan ince temiz bir ayar. güçlü olduğu kadar fren kolu bir o kadar konforlu

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
Scudo
V fren candir. Yolda birakmaz teferruatla sizi yormaz , papuc fiyatlariyla sizi üzmez. Bir sonraki jenerasyon abs li bisiklet te görebiliriz ama v fren her zaman bisikletin temeli olarak kalır.

Bisikletin üzerindeki gelenlerle, Shimano Alivio fren Ayakları ile Değiştirdim Mekanik disk kullanmıştım ondanda iyi çıktı, Adeta fren performansı Azımı açık bıraktı, Bir V frenin bu kadar iyi ola Bileceğini tahmin bile edemezdim.

Bisikletin üzerindeki gelenlerle, Shimano Alivio fren Ayakları ile Değiştirdim Mekanik disk kullanmıştım ondanda iyi çıktı, Adeta fren performansı Azımı açık bıraktı, Bir V frenin bu kadar iyi ola Bileceğini tahmin bile edemezdim.
hidrolik neyse de, mekanik disk frenin mucidi sanırım şu sıralar insan içine çıkacak durumda bile değildir :)

hidrolik neyse de, mekanik disk frenin mucidi sanırım şu sıralar insan içine çıkacak durumda bile değildir :)
avid bb7 mekanik frenler falan aslında çok iyi ama onlar da pahalı işte. kaliperlerinde ayarlamak için çevirmeli sistem var aşırı rahat. balata sürtmesi gibi bir sorun yok. ama diğer tüm mekanik diskler çöp

İsteyen istediği freni kullanabilir, x freni kullanmak yasaktır gibi bir kural bulunmuyor. Neden insanlar V freni bu kadar gömüyor anlamıyorum. Önce den hidrolik fren yok iken V fren vardı. Mekanik fren kullanmadım bilmiyorum lakin çevremde ki insanların geneli mekanik frenden şikayetçi. Eski bisikletim olan bianchi grizzly de V fren kullanıyordum bir sorun çıkarmıyordu sonra hidrolik frene sahip olan bir bisiklet aldım arada kayda değer bir fark göremedim. Tek farkı V frende frene basınca parmaklarım acıyordu kuvvetli fren yapmam gereken yerler de fakat bu kişiden kişiye göre değişir tabi.

Arkadaşım ile bisikletleri kısa bir tur için değişip yola çıkmıştık, onda Gaint 105 setli bisiklet bulunuyor modelini hatırlamıyorum fakat rengini hatırlıyorum mavi ve sarı karşımı bir yol bisikleti idi. Kendisinin yorumu şu oldu *105 set olmasına rağmen senin bu hidrolik fren benimkine göre daha iyi tutuyor ve az yoruyor*. Tabi burada kendisi pabuçları kim bilir ne zaman değiştirdi veya ayar düzenlemeyi yapıp yapmadığını bilmiyorum tabi.

Geri