Cenkay Aker
Üye
- Tepki
- 57
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Salcano
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Balatalar janta olabildiğince yakın. Başka bir sorun olabilir mi acaba?Balataların yanındaki alyanı gevşetip teli sıkılaştırıp balataları janta yaklaştırırsanız sorun çözülebilir.
Fren kolu ile elciğin o kadar yaklaşmaması lazım diye tahmin ediyorum yani hareket mesafesi maks. 2 3 cm olması lazım.Balatalar janta olabildiğince yakın. Başka bir sorun olabilir mi acaba?
Arka fren bacaklarını söküp oturduğu metali greslemen gerekli.Benim arka frenin bacakları(v fren) çok yavaş açılıyor ve fren kolunun yanındaki dış kablo, freni bıraktıktan sonra kablo yuvasından çıkıyor bu tam olarak neyden kaynaklı olabilir.
259242 dosyayı görüntüle
Ben yıllardır kullanıyorum ve gayet memnunum 3 sene oluyor galiba . Benim kullandığım metal olanlarından . 3 renkli baradine mtb fren pabucu alın , keyfinize bakın.bianchi esprit şehir bisikletim var,
frenlerini komple değiştirmek istiyorum, üzerindekiler için "ALHONGA HJ-811AD7 V-FREN" yazılmış internette.
v fren seti almak istiyorum tavsiye edeceğiniz bir marka model var mıdır?
Ayrıca her set olmaz diye düşünüyorum, internetten almam için boyutlarını mı bilmem lazım?
Yardım edebilrseniz sevinirim
A0 türkçe. Ama katılıyorum baradine alsanız yeterli olur o kadar masrafa gerek yok; pabuçlar önemli abinin dediği gibi.Ben gidip bunlardan almoştım ve gayet memnunum. Metal ise hiç gayet yeterli. 3 renkli baradine mtb frwn pabucu alın
Ben yıllardır kullanıyorum ve gayet memnunum 3 sene oluyor galiba . Benim kullandığım metal olanlarından . 3 renkli baradine mtb fren pabucu alın , keyfinize bakın.
teşekkürler ama kangi kaliper? boyutları önemli mi kaliperlerin sanırım 110 mm almam lazım hiç bir satıcı boyutlarını yazmamış. Ya da setin çeşidi markası? Pabuç tavsiyesi için teşekkürler ama kaliperleri almadan pabucun çok bir anlamı yok benim içinA0 türkçe. Ama katılıyorum baradine alsanız yeterli olur o kadar masrafa gerek yok; pabuçlar önemli abinin dediği gibi.
Reis sana diyoruz ki fren bacağı değişmene gerek yok performans istiyorsan baradine alsan yeter m960-V modeli. He ille de değişecem diyorsan da boyutları önemli değil ancak shimano falan almadığın sürece pek fark yaratmayacakteşekkürler ama kangi kaliper? boyutları önemli mi kaliperlerin sanırım 110 mm almam lazım hiç bir satıcı boyutlarını yazmamış. Ya da setin çeşidi markası? Pabuç tavsiyesi için teşekkürler ama kaliperleri almadan pabucun çok bir anlamı yok benim için
fren bacağının yay gerginlik vidaları bozulmuş ve yayı iş görmüyor tek papuç hareket ediyor. bu yüzden değiştirmek istedim.Reis sana diyoruz ki fren bacağı değişmene gerek yok performans istiyorsan baradine alsan yeter m960-V modeli. He ille de değişecem diyorsan da boyutları önemli değil ancak shimano falan almadığın sürece pek fark yaratmayacak
fren bacağının yay gerginlik vidaları bozulmuş ve yayı iş görmüyor tek papuç hareket ediyor. bu yüzden değiştirmek istedim.
fren bacaklarının boyutları olduğu için sordum. 125 110 102 mm gibi boyutları var. satıcılar ise her bisiklete uyar diye satıyor.
fren bacağını bulayım baradine m960-V papuç alacağım![]()
Ben de sizin gibi düşünüyorum ama her fren ayağı olur mu onu bilmiyorumo frenler ayar pek tutmaz. Tavsiye olarak shimano fren ayakları ile fren kolları derim ancak 300-400 TL gibi bir masraf çıkar. Değer mi diye sorarsan kesinlikle değer. Sadece pabuç değişimi ile çok verim alamazsın
Açıkçası mm değerlerini ilk kez duydum. Bence bacakların uzunlukları lastiğin genişliğiyle alakalı olabilir. Bendeki bacakları ölçünce 110mm çıktı. Alivio fren bacaklarını tavsiye ederim gayet iyi tutuyor ve ayarı kurulduğu günküyle aynı çok stabil. (link) ve (link) bacaklar toplam 200tl ediyor. Kargo ücreti almıyorlardı sanırım ama eklemişler gibi artık. Kutu içerisinden pabuçlara(Shimano S65T) kadar her şey çıkıyor.Ben de sizin gibi düşünüyorum ama her fren ayağı olur mu onu bilmiyorum
(link) gördüm ama uyar mı bilginiz var mı bisikletin üzerindekiler "ALHONGA HJ-811AD7 V-FREN" sitesinde 110 mm olduğu yazıyor
Al işte bana aprıgeyt fikri verdin şimdi ben bunları almazsam nasıl uyurum ?Açıkçası mm değerlerini ilk kez duydum. Bence bacakların uzunlukları lastiğin genişliğiyle alakalı olabilir. Bendeki bacakları ölçünce 110mm çıktı. Alivio fren bacaklarını tavsiye ederim gayet iyi tutuyor ve ayarı kurulduğu günküyle aynı çok stabil. (link) ve (link) bacaklar toplam 200tl ediyor. Kargo ücreti almıyorlardı sanırım ama eklemişler gibi artık. Kutu içerisinden pabuçlara(Shimano S65T) kadar her şey çıkıyor.
Eğer fren bacağının arka tarafından bir tel gidiyorsa o teli biraz bükün ve fren bacağı iki taraflı çalışmaya başlasın.fren bacağının yay gerginlik vidaları bozulmuş ve yayı iş görmüyor tek papuç hareket ediyor. bu yüzden değiştirmek istedim.
fren bacaklarının boyutları olduğu için sordum. 125 110 102 mm gibi boyutları var. satıcılar ise her bisiklete uyar diye satıyor.
fren bacağını bulayım baradine m960-V papuç alacağım
ama fren bacağı işini hala çözemedim![]()
Gayet güzel olur. Uygun da lastikler le 90'lar gravel bisikleti olur. Yalnız cantilever frenler le ilgili bi podcast te Gürsel Akay ayar konusu biraz sıkıntılı demişti.Merhabalar arkadaşlar.Şehir bisikletime dropbar takmıştım 3-4ay önce.Ama ön frenden pek verim alamıyorum.Bunun için cantilever fren tavsiye ettiler.Ama TR piyasasında birkaç yerde var ve hepsi aynı model.Aslı bisiklette Vona marka var.Ürün açıklamasında dropbar takılan bisikletlerde verim artar yazıyor ve 30tl.Bana ucuz geldi fiyatı.Aslı bisiklet güvenilir mi ya da bana alabilecegim,, v fren yerine takabilecegim fren önerir misiniz?
Aslı bisikletteki frenin linki
(link)
Yorumunuz için teşekkürler.Peki cantilever frenlerde telin kopma olasılığı yüksek mi?Birde pabuçlar daha mı hızlı eriyor?Mesela benim bunu almam mı daha iyi olur yoksa alivio deore yüksek seviye bir v fren almam mı iyi olur?