Scudo Sports

V-fren terchiniz hangi marka ve model olurdu ?

Cüneyt Günay

Daimi Üye
Tepki
62
Konu başlığında belirttiğim gibi
bisikletinize hangi V-fren'leri kullanırdınız...
model ve marka belirtirseniz çok daha iyi olur...

bisikletime V-fren takımları alıcam bir araştırma yapıyorum pek bilgim yok yani .!!

Scudo
@ferhat köse

çok teşekkürler kafamda biraz oluşturdum birşeyler....

peki mailyeti nedir xt paralel baskı ayaklar ve baradine papuçlar..?

maliyetini bilemem ama performansını bende onayılıyorum XT Paralel artı Baradine

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt Günay
Xt paralel baskı en güzel fren sistelerinden biridir Ben kendim hafiflik uğruna AVİD Single digit SL modelini avid fr5 kollarla kullanıyorum baradine 3renkli papuclarda var bu sekilde çok guzel bir sistem yakaladım

• Beğen
xt paralel baskı 110 lira civari ve baredineler ise 4tanesi 30 lira yani set 140lira

Avid Single Digit Ultimate fren bacakları ve Speed Dial Ultimate fren kolları kesinlikle basitlik rigidlik ve performans adına şuan Türkiye de alınabilecek en iyi fren setidir...

XT ve Baradine iyi bir ikili olsa da paralel baskının bağlantı noktalarının zamanla boşluk yaparak titreme ve sese sebep olduğunu kendimde dahil belki 100 kişide gördüm...

İlla ki paralel baskı ise XTR ın (eski 960 serisi bile olur) pararlel baskı frenleri tercih edilmelidir. Sorunsuz kullanabilmek için.

• Beğen
Tepkiler: umutkahraman
XT ve Baradine iyi bir ikili olsa da paralel baskının bağlantı noktalarının zamanla boşluk yaparak titreme ve sese sebep olduğunu kendimde dahil belki 100 kişide gördüm...

Hasan Bey Günaydın gerçekten böyle bir durum söz konusu ise düşündürücü bir durum :-(
Peki Xt paralel baskılar elbette deore ve acera paralel baskı olmayan modellerden iyidir sanırım..

Bu ürün 65$ dır ..isteyene özelden link verebilirim sıfırının fiyatı..

Baradine 955 VC üç renk hamurlu fren pabuçlarıda çifti 15tl dir.. ama evladiyelik bu pabuçlar..
Xt paralel baskının bu sorunlarını arkadaşlar paylaşabilirler mi acaba?

@Niyazi ALTUN

Zaten dikkat etiyseniz Shimano önce LX serisinden sonra da XT serisinden sırayla paralel baskı frenleri kaldırdı. Sebebi maliyeti azaltabilmek için rulmansız ve sadece plastik yataklar üzerinde çalışan paralel baskı sisteminin çoğu zaman sorun yaratabilmesi ve buna karşılık ağır olması idi...

Bu benim 6 yıldır yaşadığım mekaniker hayatımda gördüğüm sorunlar... 65$ a sıfır XT almaktansa 2.el temiz XTR almayı tercih ederim o sebeple.

• Beğen
gerçekten benide zamanla ses yapması paralel baskı üzerinde beni de düşündürmeye başladı...

peki iyi bir verim almak için paralel baskı frenler haricinde 3 renk baradine ler ile hangi fren ayakları ile iyi bir kombinasyon olur.... ?

dostum baradıne papucu hangı ayağa takarsan tak farkı göreceksın muhakkak eskısınden cok daha ıyı olacak fazla masrafa gırmek ıstemıyorsan mevcut ayaklarına tak gıtsın :) ama satın alırken sıfır alacaksan dıkkat et sadece kartuş kısmı satılandan degıl ayaklara baglantı yapacagın kartuşun gırecegı kısmı olanı alacaksın baradıne papuclar kartuş sıstemlıdır baradıne papuc lazım dersen dırek kartuşlarını verebılırler oda mevcut sıstemınde işe yaramaz.

• Beğen
Konuyu saptırmak istemem ama Alivo Br-M 432 (kartuşlu fren papuçlu olan) alıcam direk baradine papuçlardan alıp takıyım mı yoksa üzerindekilerde iyi götürür mü? Malum önümüz kış yağmur, çamur. Birde bu Alivo Br-M 432 iyi midir bu fiyata göre. Paralel baskılı v fren almaya malesef param yetmeyecek.

Alivo Br-M 432
http://www.cycle-yoshida.com/shimano/brake/v_canti/alivio/br_m432l.jpg

• Beğen
http://www.tektro.com/02products/images/pro/M530.gif

Bunuda alabilirim evet ama kararsızım. Yani sonuçta çok basit bir sistem bunu almam daha mantıklı sanırım 12 liraya yakın farkediyor çünkü. Birde sele altı çanta alabilirim alivio yerine tektro yu alıp :)

@Hasan Çağri

Halen paralel baskı xt fren ayakları kullanıyorum, memnunum.Ancak xt lerdeki zamanla oluşan bu sorun beni 2 nci el xtr fren ayağı almaya yöneltti.XT ve XTR v fren ayakları arasında ciddi bir fiyat farkı var.Ağırlığın haricinde bu fiyat farkını yaratan unsurlar nedir?XTR da paralel baskı sistemi rulmanlı ve metal yataklı mı?

boşluk yapma meselesıne bende sahıt oldum sıkıntı cıkarabılıyor avıd digit sl yada ultımateler hem hafıf hemde saglam tutuyorlar

shimano ayaklarda lx ve üzeri paralel baskılar gayet başarılı ve pabuçlar da baradine üç renkli bence. tekerlerin de iyi durumdaysa süper bir frenleme sunar bu kombinasyon

Geri