Scudo Sports

V fren tamir takımı ve diğer sorularım

@alperK tam düşünüyodum yarın çıkarım diye viraj ve fren testi için şimşek bi çaktı birden yarın yağar gibi :D yine eve tıkıldık arkadaş :D

Scudo
Hayırlı olsun güle güle kullanın acaba lastikleri değişirken iş lastiği de değiştiniz mi?

@sahbaz061 hayır değiştirmedim iç lastiği alırlen 1.50-2.00 arası uyum sağlar yazıyordu decathlondan almıştım.Sıkıntı çıkarmadı.

rubena flash 1.50 birkaç yıl önce barbaros bulvarında yağmurda kayan ön tekerleğimin lastiği. uyluk kemiğimin baş kısmında çatlağa neden oldu o yüzden benim için sabıkalı. kuru zeminde herhangi bir sıkıntı yaşamadım. fren yaparken kızaklama olursa gözle görülür bir aşınma oluyor. ıslak zeminden kaçınmanızı kuvvetle öneririm.

Rubena mtb lastiği sayesinde markadan soğudum resmen. Ama incelediğiniz lastik APS olanı f/p olarak iyi lastik olduğu söyleniyor. Beni tek düşündüren yol tutuşu.

Yol tutuşu iyi gibi ilerleyen günlerde belli olur @tolga akyol

@ozgur908 kızaklama dediğiniz kaydırma herhalde aşınıyormu hemen kaydırınca ?

İnceleme güzel olmuş.
Bende yazın uzun yolda kullanmak için bir çift almayı düşünüyorum.

@mehmet ulaş
kullanmaya başladıktan sonra sadece arka lastikte 4-5 cm uzunluğunda birkaç bölgesel aşınma (renk farkı-pürüz) tespit etmiştim ve lastiği de bir kaç kez o kadar kaydırdığımı (kasıtlı ve uzun süreli değil) hatırlıyorum. bu arada lastiğin üretildiği yıl yani tazeliği bile etki sahibi. sahte lastik almış olabilir miyim mesela onu da bilmiyorum. ama zaten o kadar ucuza satılan bir lastiğin sahtesini yapmazlar diye düşünüyorum.

Balatalar sifir gibi ancak hidrolik yag ozelligini yitirmis olamaz mi? Kac balatada bir yag degistiriyorsunuz?

Büyük çaplı nalbularda 10-15 tl civarlarında satılan balata temizleme spreylerinden al dene. Sorun yağ ise işe yarar muhtemelen

Balata spreyi yağ bulastigi zaman işe yaramiyor malesef rotora bulasmis anlasilan rotoru iyice temizledin mi ?

@sercankaptan rotoru iyice temizledim dün balatalarla iyice sabunla yıkadım eve gidince takıp deniyecem olmazsa yeni balata zaten rotoru değiştirmeye gerek yok temizleniyor.

@lealtad usta ornagik balatalarda yağı emiyormuş sprey işe yaramaz gibi yani dediğin metal balatalar için filan diye duydum

@mehmet ulaş
Balatalari zimparala biraz etkisini gorursun hemen sabunla temizlemek olmaz :)

• Beğen
Tepkiler: muraterdem42
sert ve uzun bir iniş yapıp balataları yakman lazım o zaman açılır diğer yöntemler uzun sürüyor balataların açılmasında

Merhaba arkadaşlar. Balatalarızı,
1. Sabun ile temizlenmez!
2. Balatalar ateşte yada fırında ısıtılmaz!
3. Yağ bulaşmış Balatayı Balata temizleyin temizlemiyor ise kaliteli Balata temizleyici kullanın. Örnek olarak "Würt" markası. Ben her türlü sorununda kullandım.
4. Balatalar zımparalanmaz! Zımparalanan Balata rotoru çizer! Ayrıca zımparalamak çözüm olmaz çünkü yağ balataya işliyor. Balata temizleyicinin içine bir saat koyun düzelir.
Hiç öyle güveç yada sarma, kızartma yapmaya gerek yok..

serkan abiye katılıyorum. öyle yakma makma kim diyo onu ya bilip bilmeden yazıyolar. sen balata temizleyici al işini gör :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
yarım kilo yağda patates kızartır gibi balataları kzıartın demiyoruz kısa ve dik bir yerden inerek balataları yakıp açılmasını sağlayabilirsiniz diyoruz tecrübe edindiğim şeyleri yazarım ben kulaktan duyma şeyleri yazmam.

Geri