Scudo Sports

V fren tamir takımı ve diğer sorularım

@Şevket Akça
Abi piyasada 1.50 ye uygun iç lastikler var ben iyi bisey 15 tl ye almıştım tam uydu

Scudo
@tolsen92

çap olarak daha küçük oluyor sanırım onlar. şart değil sadece takarken dikkat etmek gerekiyor. birkaç defa söktüm hiç ters dönmedi ya da janta sıkışıp kesilmedi. yine de yedek olarak almayı düşünüyorum unutmazsam :D

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
Arkadaşlar orta göbeği temizlemek istiyorum hem zinciri temizlemek hemde aynakolu temizlemek için .Benim hangi aletlere ihtiyacım var şimdi ? bu arada bu göbek görüntü olarak kötü duruyor hallowtech göbek alsam buna takabilir miyim ?

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Malzemeler farkli marka ve fiyattadir.

Çektirmede denilen pedalı sökmenizi sağlayan aparata örnek:
(link)

Orta göbeği / kaseti sökmenizi ve takmanızı saglayan alet:
(link)

Hollowtec göbek için gereken alet:
(link)

Youtube ile biraz uğraşın nasıl yapılır videolarida orada bolca var ;)

Zincir temizlemek icin aynakolu sokmeniz gerekmez. Zincire yag sokucu puskurtuni, dis fircasi ile ovalayin ve silin. Zincir temizleme aparatları vardir kolaylik saglayan. Zinciri cikarmak isterseniz zincir açma kilidi de almanız gerekir. Powerli,nk ise elle acabilirsiniz. Degil ise zincir acma aparati ile. Ama pimleri zedelerseniz sok-tak yaptiginiz zincir elinizde patlar. Zinciri gerekmedikce sokup takmaniz iyi degildir...
(link)

NOT: Onume gelen ilk siteden ilk markalarin linkini verdim. Pahali veya ucuz pek cok model pek cok farkli sitede mevcuttur. Reklam olmasin... Arastirin ve karar verin. Metali cok adi degilse hepsi hobi kullanicisinin isini yillarca gorebilecek materyallerdir.

(link)

(link)

(link)

@suat akman böyle alsam olur mu ? O site biraz tuzlu geldi bana.böyle alırsam daha ucuza gelir.

Su videoda senin yapmak istedigin is gosteriliyor. Ancak aynakol sokme aparati yerine levye gibi bir sey kullanmis basta. Bu Kadrona zarar verebilir. Geri kalanini anlarsin zaten. Kalitesi iyi degil ve sıkıcı bir videoda olsa sana yardimi olur...

Bana sorarsan butce kisitli ise ve surekli kendi bisikletin, arkadasinin bisikleti ile ugrasmayacaksan senede bir kere lazim olacak aletlere para yatirma. Olan birinden odunc al veya mahalle bisikletcisinden 5-10 TL ye hallettirmeye bak. Burada olsan ben sana yardim ederdim. Istanbul'da civarinda mutlaka birilerini bulursun ;)

Bu arada az once verdigim linki dogru durust seyretmemistim hakikaten cok faydasiz bir cekim ve anlatimi varmis :p Daha iyisini bulursam genis vaktimde atarim ;)

Ama "how to install crankset" "how to install holllowtec" olarak youtube da aratirsan sende cikarirsin iyi videolar :)

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg Arkadaşlar bu balatalar bitmiş mi ?
Anlayamadım değiştirilmesi gerekiyor mu ?Yaklaşık 1000 km dir kullandım.

@chnkrmz ya balatalar tutmuyor ama ne kadar fazla deneme yaptım hala tutmuyor mekanik fren kullanıyorum bu arada kaliperide balatayıda rotoruda söktüm sildim hala değişen birşey yok bir aralar yağ bulaşmıştı ondan sonra olmuştu yapı temizlemiştim halbuki rotor be balatanın üstünden

bunun için değişik yöntemler vardı. balatayı iyice ateşe tutmakta vardı kaynar suda belli bi süre kaynatmakta vardı. araştırmak lazım.

@chnkrmz şimdilik sabunla giriştim akşam takıcam bakalım düzelmişmi o yakma olayıda organik balatalarda işe yaramıyormuş .yağ emildiği için :(

ben taktım inanılmaz seri oldu 2.10 smart samdan sonra uçuyorum,tabi eksileride var,en ufak hatayı affetmez,en ufak harektinizi lastiğe aktarıyor ince ip üstünde gidiyor gibisin ve en önemlisi mazgalları hiç unutmayacaksın hep aklında olacak

ben 2.2 kullanıyordum. 1.75 taktım kendime göre bi farkını göremedim 2.2 ye geri döndüm.

Çok fazla araziye çıkmadığım için ben de 1.5 ay önce 2.10 Smart Sam'den 1.5 Maxxis Detonator'a geçiş yaptım. İnanılmaz rahat oldu. Bisikletin akışı baya bi değişti. Tabi ki mazgallara ve ufak da olsa taşlara dikkat etmek durumundayım artık :)

2.2 Kullanıyodum 1.5 düz lastik taktım baya fark etti. Ama iç lastik uymazsa yenisini almak lazım

Merhaba arkadaşlar.Bugün sizlere (samsung galaxy tab 5 :D)Rubena 1.50#26 yol lastiği incelemesi yapacağım.Bende arazi lastiğinin ağırlığı ve hamallığından kurtulup yol lastiğine geçmeye karar verdim.Araştırmam sonucu uygun fiyatlı olan Rubena 1.50 yol lastiğini gözümü kestirdim.Bu lastiği almamın nedeni ise öğrenci olmam , gönül ister decathlonda satılan lastiklerden almak ama para buna yetti :).İnternetten fiyat araştırması yaptıktan sonra ürünü almaya karar verdim.Bana toplam 35 tl'ye geldi(Kargo hariç).Ben 1.95 lastikten 1.50 geçtim.Öncelikle forumda "1.75 al 1.50 görüntü olarak kötü durur" yorumlarını okudum.Lastiği takınca bunu garipsedim çünkü lastik küçük gözükmüyor veya kadronuzu kötü göstermiyor.Gelelim lastiğe.Lastik 1.50 olmak üzere su tahliye kanallarına sahip olan bir lastik tamamen silik değil yani.Lastiği fazla kullanmadığım için yağmurlu havalarda veya viraj konusuna fazla değinip bilgi karmaşası yaratmak istemiyorum.Ama lastiğin tutuşu hoşuma gitti.Yine forumda bazı yorumlarda "az tutuyor " tarzı yorumlar vardı .Tamam mükemmel derecede lastik tutuşu olmayabilir ama bu fiyata bence normal.Zaten rubenadan decathlondaki ve diğer marka lastiğe geçenler tutuşun arttığını söylüyorlar.Zaten şaşmamak gerek piyasadaki en ucuz lastik yanılmıyorsam.Lastiğin değişme sebebi olan akıcılık konusuna gelirsek evet gerçekten akıcılık artıyor.Arazi lastiğindeki gibi hamallık yapmıyorsunuz en azından :).Uzun süreli kullanımlarda nasıl bir etki gösterir bilmiyorum.Kullandıkça sizlerle paylaşırım.Bu lastik kötü bir lastik değil alınabilir bunu da unutmamak gerek.Aklınızda soru işareti kalmasın yani.Para durumu iyi olan arkadaşlar gidip daha güzel Lastik alabilirler.Sıra resimlerde.image.jpg image.jpg
1.95 ve 1.50 arasındaki fark.image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg
Genel olarak görünümü.image.jpg image.jpg

tekerine taş gelmesin,bende aynı lastiğin aps(patlak önleyici katmanlı)olanının çiftini 50 tlye aldım keşke aps olanı alaydın neyse,rubena lastikler kötü değil daha önce 1.90 cobra kullandım ve 1 kere patlamadı oldukça sağlamlar.sürekli arka tekeri kızaklarsan 1000kmye kalmadan teller çıkar,ama freni ayarlayarak durur isen 3000km ile 5000km arası gider.yol tutuşunu bende beğendim ama geniş lastikten ince lastiğe geçince farkı hissediyorsun virajlara sert giremedim 1.50ile,takması oldukça zor oldu.

Geri