@ahmet koz
ahmet bey..
2008 in mart ayında carbon scott scale 30 mtb aldım hidrolik frenli idi ,dehşet zevk aldım nerede sert toprak zeminlerde inişlerde ama iki yıl sonra hidrolik borunun kalitesizliği yüzünden arka frenler tutmamaya başladı, yalnış yağ koyan bisikletçi arkadaşta olayı bozdu, hangi yağın kullanılacağını bayağı araştırmak lazımda ingilizce bilmek lazım, bu konuda internette siteler var....iki yıl sonra yağ ile sıcakta temasa geçen boru yağa küçük küçük siyah noktalar bırakmaya başladı ve bu küçük siyah noktaları yağın içinde gördüm ,,,evet hidrolik borunun kalitesi çok önemlidir,bi dostum ingiltereden trek bisikletine getirtti bu boru pahalı tabi her işin pahalı olanı adamın kafasını ağrıtmıyor ,bisiklet camiasında geçerli olan söz şudur, ucuzdur vardır bi illeti pahalıdır vardır bi hikmeti, ama benim durumda bi terslik oldu tabi, benim bisiklet 4500 lira idi pazarlıkla 4300 liraya aldım ama o borunun 2 yıl sonra sorun yaratacağını bilse idim almazdım satıcı bunları söylemez tabi ,bu konuda araştırma yapan arkadaşlar önceliğim olmuştur şu anda trek hidrolik disk fren kullanan dostumda zerre problem yok ve hatta bu bisiklete bindim frenleri sıktım dehşet zımba gibi duruyor ve çok memnun asla hava yapmıyor arka dedi, keramet ,hidrolik borunun kalitesinde yatmakta..