Scudo Sports

v-fren mi hidrolik mi

Hayırlı olsun şimdiden, fazla takılma disk fren olayına kolay kolay birşey olmaz.

Scudo
Hidrolik Frenin Avantajları dezavantajları nedir peki.
V frene göre Avantajları:
-Daha kısa mesafede duruş.
-V frene göre yüksek performans
-daha nadir bakım veya değişim.
-Yağmurlu veya ıslak havalarda sudan etkilenmeme
V frene göre dezavantajları:
-Bisiklet daha ağır olur.
-V frene göre bakım aralığı daha fazla ama maliyeti daha fazladır. (örneğin v frenin pabuçlarını senede 12 defa değiştiriken, hidrolik diskin bakımını senede 2 defa yapmanız yeterli olacaktır - km nin etkisine göre değişir.)

@Kerem YILDIZ

senede 12 keremi ne yaptın kardeş sen senede kaç km yapıyorsun ve bu km lerin ne kadar ı yokuş aşağı falan

her gün 40 - 50 km hay maşallah desene ben o kadar gezsem kilo milo kalmaz bende

@ahmet koz

yanlız o bayan bisikleti haberin olsun.

ghost miss 1150 bayan bisikleti ama kullanan erkeklerde var , sen birde ghost SE 1150 ye bak hemen hemen aynısının erkek için tasarlanmışı

Salcano kullanicisi çok mutlaka kullanan ve yorumlayacak olan vardir. Ama Salcano'nun servis ve urunlerinden de bir o kadar şikayet var. Bence kadrosu guzelse her bisiklet duzenli bakımı ve ayarı yapildikca iyidir. Ne de olsa uzerindekiler genelde ayni markalarin urunleri (shimano, sram, suntour vb.). Bunlarda yeri geldikce kullanim amacina ve butceye gore ust modellerle yenileniyor. Eger garantili urunun arkasinda duran bir firma ve isini bilen servis agi varsa neden olmasin. Imkan varsa oncelikle gidip bisikleti bir gorun kadrosunu donanimini inceleyin sonra da alin. Sonucta insan bir bisikleti gorup, dokunup begendimi kim ne derse desin dinlemiyor aliyor. Bir cesit aşk işte :)

@ahmet koz

ahmet bey..
2008 in mart ayında carbon scott scale 30 mtb aldım hidrolik frenli idi ,dehşet zevk aldım nerede sert toprak zeminlerde inişlerde ama iki yıl sonra hidrolik borunun kalitesizliği yüzünden arka frenler tutmamaya başladı, yalnış yağ koyan bisikletçi arkadaşta olayı bozdu, hangi yağın kullanılacağını bayağı araştırmak lazımda ingilizce bilmek lazım, bu konuda internette siteler var....iki yıl sonra yağ ile sıcakta temasa geçen boru yağa küçük küçük siyah noktalar bırakmaya başladı ve bu küçük siyah noktaları yağın içinde gördüm ,,,evet hidrolik borunun kalitesi çok önemlidir,bi dostum ingiltereden trek bisikletine getirtti bu boru pahalı tabi her işin pahalı olanı adamın kafasını ağrıtmıyor ,bisiklet camiasında geçerli olan söz şudur, ucuzdur vardır bi illeti pahalıdır vardır bi hikmeti, ama benim durumda bi terslik oldu tabi, benim bisiklet 4500 lira idi pazarlıkla 4300 liraya aldım ama o borunun 2 yıl sonra sorun yaratacağını bilse idim almazdım satıcı bunları söylemez tabi ,bu konuda araştırma yapan arkadaşlar önceliğim olmuştur şu anda trek hidrolik disk fren kullanan dostumda zerre problem yok ve hatta bu bisiklete bindim frenleri sıktım dehşet zımba gibi duruyor ve çok memnun asla hava yapmıyor arka dedi, keramet ,hidrolik borunun kalitesinde yatmakta..

Dağda sürmeyeceksen , iniş yapmayacaksan , yağmurlu havalarda çok fazla sürmeyeceksen v fren . aksi halde hidrolik .

daha dün gece yaklaşık 3km bayır aşağı indik ve frenler yetmiyor sıkıyorum ama zorlanıyor hissediyorum.yağmurlu havada pek kullanmıyorum ama teker ıslakken çıkan cızıt cızıt sesini hiç sevmem.dağlık alanlarada gidiyoruz.

(link) buda var ellerinde rengide turuncu siyah hoş duruyor.carraro yu hiç araştırmadım nasıldır sağlammı.sorun çıkartıcak türden bişeye benzemiyor gibi.

@ahmet koz

100 tl daha ver insomnia 40 al daha iyi.

100 daha verip sedona 729 alıyım :) yapıcak bişeyim yok param buna yetiyor ghos miss 1150 alıcaktım çokta hoşuma gitmişti ama bayan bisikleti olduğunu anlıyamadım.mavi gri olduğu için.

buda güzel değilmi.salcano ya karşı bi önyargı oluştu kullananların yorumlarını okuyunca.

@ahmet koz

100 daha vereyimlere ve surekli arastirmaya devam ederseniz is gittikce guclesir onu soyleyeyim :)
Bende uzun yillardir kullandigim ve kadrosunun "artik pes" dedigi emektar bianchi meta prodan sonra 2 aya yakin gezindim bisikletcileri siteleri ve forumlari. Uzun yillardir bisiklet ve bisiklet teknolojisi ile ilgilenmedigim sadece surdugum icin kafam korkunc derecede karisti. En sonunda internette bir web sitesindeki kampanya ile kredi karti kampanyasinida birlestirip aldim yeni bisikletimi.
Bende mosso 2670tb acera var. Istersen mosso bisikletleri de incele. Kadroları iyidir 700 TL uzeri modellerin hemen hepsinde 7005 aluminyum hydroformed triple butted kadro kullaniyorlar ve kadrolar 1800 gram civarı ya da daha alti. Bu arada fiyat kalite acisindan Turkiye'de seviyesindeki bisikletlere gore en uygunu gibi gorunuyor. Ancak ben maşadan memnun degilim. Fakat bu sene piyasadaki pek çok bisiklettede bu veya daha alt model suntour maşalar var. Soyledigin fiyat aralığında amortisörlü maşası olan bir bisiklet alacaksan maşa konusunda pek seçim şansın yok kısacası. Epicon, fox, rockshox yoksa kesmiyor zaten insanı.
Hafif olsun diyorsan da ya butceyi yukselteceksin ya da amortisor ve hidrolik frenden feragat edeceksin.
Bu distrubutorun sayfası:
(link)

Bu da bendeki kadronun uretici firma sayfası:
(link)

V fren iyi ama kisin ise yaramaz hidrologin yerini tutmaz

Hidrolikle uğraşmıyayım deyip, v fren alırsanız, dağda taşta inişte akortu kaçan jantla uğraşırsınız :) Dağ bisikleti, dağ bisikleti ise hidrolik disk olur :in:

• Beğen
Tepkiler: Msgl
@Msgl

aynen doğru tesbittir bu ..hidrolik disk fren sert arazide ve çatlak zeminli toprak yüzeylerde, patika keçi yollarda bir numarada ama hidrolik borunun kaliteli olması ve sıcakta içindeki yağ ile temasa geçip küçük küçük minik noktalar bırakmaması ,bu noktalar arka frenin sıkışmasına sebebiyet vermektedir..

Geri