Scudo Sports

V fren kayma kıç atma sorunu

Lawyer58

Daimi Üye
Tepki
119
Arkadaşlar mosso legarda 1721 mdm v kullanıyorum. Üstünde gelen pabuçlar çok ses yaptığı için baradine 3 renk pabuç taktim on ve arkaya. Bu seferde arka lastik kaymaya başladı. Onume anı yaya çıkıyor arkayı sıkıyorum kaya kaya yol almaya devam ediyorum. Biraz gevsetiyorum bu sefer de hiç tutmuyor. On fren iyi tutuyor sıkıntı yok ama bu kayma sorunu yüzünden bisikleti satıp hd frenli bir bisiklet almayı bile düşünüyorum.

Scudo
Bundan önce açtığınız konu ve yazdığınız mesajlara istinaden söylüyorum:Siz bisikletinizi değiştirmek istiyorsunuz.

Arka freni biraz gevşetin.
Ön ve arka freni kombine kullanmaya çalışın.

fren yaptığınızda ağırlık merkezi öne biner arka frenin dozajını düzgün ayarlarsanız kızaklamaz ,kızaklayan tekerlek dönerek duran tekerlekten daha uzun mesafede durdurabilir sizi bence fren yapma üzerine biraz daha çalışmalısınız

@yorgun bekçi Sadece arka freni sıkıp durmaya çalışırsanız bisiklet kayacaktır. Bunu disk frenle de yapsanız sonuç değişmez. İki freni birlikte kullanmaya alışın derim. Arka fren yavaşlatmak, ön fren tamamen durdurmak için.

@hamlet2006 bin liraya carraro 327 alacaktim elimden kaçtı hocam. Okulda da bir arkadaş carraro 327sini benim bisikletin yanına koyuyor sürekli. Bisikletten gönlümü geçirdi

@yorgun bekçi Maşallah senin bisikletin de çok güzel, tertemiz; kendini bisikletinden soğutmanı gerektirecek hiçbir durum yok.İleride inşallah gönlüne göre olana kavuşursun.O zamana kadar bisikletinin hakkını ver ve bisiklet sporuna alış.

@hamlet2006 samimi yorumunuz için çok teşekkür ederim abi. Size başka bir konuda bir şey danışabilir miyim?

ben 700 tl'ye aldığım, üzerinde no-name frenler bulunan, çin malı ön jant göbeği olan bisikletimle 3 ülke gezdim, 5 yılda yüzlerce kilometre geçtim, önce bisikletinizi sevin sonra sorunlar kendiliğinden düzelecektir.

@mahden tebrikler bravo..
insan gözü aç işte. Ancak toprak doyurur. Mala düşkünlüğüm var biraz belli ki

@yorgun bekçi

Elbette,bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.Benden tutarlı bir cevap gelmezse bile forumda bilgi seviyesi yüksek arkadaşlar size yardımcı olacaktır

• Beğen
Tepkiler: Lawyer58
@yorgun bekçi fren pabuçları ses yapmaz muhtemelen yanlış takılmıştır. ön fren her zaman arka frenden biraz daha fazla sıkılır. %60 %40 gibi oranlayabilirsin. bisiklete binmeden ilerle ve ön-arka frenleri sık, arka teker hemen kaymaya başlar ön fren ise durdurur.

• Beğen
Hepinize çok tesekur ederim. İki freni de aynı anda sıkacağım bundan sonra dediğiniz gibi.

Yüzde verelim %75 arka %25 ön frene basın ve kendinizi hafif arkaya verin. Uçak sizin gibi duramayacaktır. :koptum:

@hamlet2006 abi benim boyum 187. Mevcut bisikletim 56 kadro. Kadro Üstünde durduğumda bacak aramda 3 4 cm boşluk kalıyor. Kadro borusuna oturmuyorum yani. Fakat söyle bir mesele var ki; ben seleyi ideal sürüş pozisyonuna ayarladigim zaman. Yani pedal asagida iken bacağım dik olup katlanmadigi zaman gidon çok aşağıda kalıyor ve bisiklete mukayyet olamıyorum. Zaten 700×35 Biraz ince bir lastik benim.icin bir de bu mevzu olunca denge sorunu yasıyorum. Öte yandan dik bir sürüş sağlayamadıgimdan ötürü omuz ve bileklerime fazla tüm biniyor ve konforumu azaltıyor. Şimdi bu bisiklet bana küçük mu geliyor yoksa büyük mu? Yani yaşadığım sorun neyden kaynaklanıyor bilemedim?

@yorgun bekçi Bisiklet üzerindeki fotoğraflarını çekip dikkat çekici bir konu başlığı bularak yeni bir konu aç.
Fotoğraf úzerinden bikefitting yorumcuları yardımcı olacaktır:harika:

Ciddi olarak yazdım yanlış anlama

Konu başlığını " fotoğraf üzerinden bike fit köşesi " yapabilirsin.Forumda çığır açabilirsin bu şekilde:cool:

Kadro boyu konuları gerçekten çok hassas.Elimizde yeterince bilgi olmadığından kesin bir şeyler söylemek yanıltıcı olbilir.En azından elimizde foto olursa daha fazla kişiden yorum gelebilir,yeni konu aç daha fazla kişiye ulaşalım

• Beğen
@yorgun bekçi denge sorununu bol bol sürerek halledersin ilk başlarda ben de dengede durmakta zorlanıyordum şimdi çok iyi kullanıyorum.
benim en iyi frenleme taktiğim şu arka frenler gevşek ayarlıdır bende.hem ön hem arkaya aynı anda basarım arka tekerleğim pek kayma yapmazHem ön hem arka fren kullanma fren mesafesini ciddi azaltıyor

@yorgun bekçi %70 ön frene %30 arka frene güç uygulayacan. Eğer yeteri kadar durma mesafenin varsa bisikleti ön frenle yavaşlatıp sonra her iki freni de sık. Bir de mossolar fabrikadan Logan marka fren sistemi ile gelirler. Logan frenlerin de fabrika çıkış pabuç/balataları Brakco markadır.((link)) Tutma performansları da gayet iyidir. Sadece fren sırasında biraz öterler ama bu bisikleti alır almaz pabuç değişimini gerektiren bir sorun değil. Boşuna para harcamaya gerek yok.

• Beğen
Geri