Scudo Sports

V-fren çünkü:

1 yılda bisikletimde normal bisikletçilerde satılan 5 liralık v freni ve yetersiz geldiğini anlayınca deore fren kolu,deore bacaklar,barendine 2 renkli pabuç kullandım.şuanki bisikletimde avid juicy 3 kullanıyorum.v fren kulanırken performans arttırmak için her yolu denedim ama asla hidrolik discin performansı kadar performans veremedi.hatta kullandığım 3 frenlede arazide aynı yeri defalarca indim gerçekten hidrolik daha güvende hissettim.ayrıca hidrolik discin o yumuşak frenlemesini hissettikten sonra bir daha v frene geçeceğimi sanmıyorum.

yani kısaca eğer frenleme perfonması ve rahatlığı istiyorsanız kesinlikle hidrolik disc diyorum.ama tabiiki şehir içi ve hafif arazi sürüşü yapsaydım iyi bir vfren tercih ederdim

Scudo
Sırf disk frenli diye bisiklet almıştım beni yarı yolda bıraktı ..Denize girdim falan küf pas..

:) iyide denize hangi bisiklet ve hangi komponentle girersen aynı şey gelicektir başına :)

@melih3576

mantık olarak bakınız..hiç bir v-fren bir hidrolik dis kadar güvenlik sağlıyamaz.!
v-fren jantın üst bölümünü sıkar..ama hid dis fren göbekten (merkezden) sıkar..yani fren mesafesi hem çok güvenli hemde kısadır.!herkeze tavsiye ederim saygılar

@bicycle16

Ne yazıkki bicycle16 burada bir yanlışınız var.Çünkü merkezden durdurmak biraz daha zordur.Zaten yukarıda bahsedilmişti ama tekrar edelim.Yani burada V-fren bir adım önde.Merkezkaç kuvveti dışarıda çembere doğru yükseliyor ki V-fren tam yükseldiği noktada etki ettiği için (hatta bir artısı daha var çift taraftan kuvvet uygulaması) bu noktada daha iyi.Yani yük kolunu uzun tutup az kuvvetle çok iş yapıyor.
Ama V-frenin tek artıları bunlar ve bu artılar onu disk frenden daha iyi yapmıyor bu konuda hemfikiriz.

V- frenden de disk frendende soğudum.. Jant yamulur v tutmaz..denize girersin disk tutmaz..ne iştir..

Hidrolik frenin verdiği performansı ne yazık ki v-frende bulamıyorum.Bu yüzden tercihim disk fren. ;)

Sen yinede frensiz binme.Hatta yamulunca ve denize girince tutacak bi fren keşfet bizde kullanalım.
Ne? Denize girmek mi???

Motorlarınki gibi göbekten olan fren..

Direk motor freni diyorum ben :D

Fren tutuyor ama sürtüyor..Frensiz binmem zaten..

v frende xt paralel 2006 yı öneririm hidrolik disklerde xt 2008 kullansamda avidlerden yanayım avidin performansı shimanoya göre daha iyi diye duydum

Geri