Scudo Sports

V-fren çünkü:

@Hakan Yazman

Valla Hakan hocam daha önce denemediğim V-fren kalmadı (KCNC veya extralight tarzı hariç) uzuun yıllar boyunca da kullandım birçoğunu ama güvenilirlik kelimesi disk fren sistemine geçtikten sonra bende çok farklı şeyler çağrıştırmaya başladı.
Uzuntur meselesine gelince tamiri kolay diye v-fren tercih etmektense arıza vermeyecek bir diski tercih ederim.
Son cümlenizden de teknoloji karşıtı olduğunuz anlamı çıkarmadan şöyle bir şey söylemek istiyorum yıllar önce sorunsuz at arabaları dururken neden karmaşık sistem olan arabalara geçilmiş olabilir.Bilmem bağlantıyı kurabildiniz mi???
Umarım yanlış anlamadınız hocam saygılar

Scudo
@matrixod

Yanlış anlaşılmasın ama,dünyayı kasıp kavuran,insanları tüketim toplumunun birer üyesi haline getirmek için tüm kurum ve kurallarını kullanan kapitalizmin "nimetlerinden biri" değilmidir o arabalar?o arabalar değilmi bizim bisikletlerimizede alternatif sunulan?bu mantıkla yola çıkacaksak eğer atları terkettiğimiz gibi,bisikletleride terketmemiz gerekmezmi o teknoloji harikaları için?Teknoloji,teknoloji,teknoloji.....nereye kadar?Basit yaşaki başkasıda var olabilsin-GANDHI.Basit herzaman iyidir,sorunsuzdur,sadece üzerine atfedilen işi yapar.Adı üstünde basit.Amaç durmaksa V-Fren diyorum.Ha bu arada Ben atları ve bisikleti Ferrariden daha çok seviyorum.Varsın teknoloji karşıtı olayım.:smily143:Saygılar

1500 kg'lık arabaları veya saatte 100-200 km hız yapan motorsikletleri durdurmak için gerekli olan bir sistemin 10-15 kg'lık bisikletler için biraz fazla olduğunu düşünüyorum. Elbet özel kullanımlar hariç.

Diğer taraftan tüketim toplumu iyidir. :) Gandhi'ye saygımız büyük elbet ama herkes basit yaşamı seçse idi, ilerleme olmazdı, dünyanın zengin kesimi ile fakir kesimi arasındaki fark çok daha büyük olurdu. Tüketim toplumu kısa vadede birilerini zengin ediyor gibi görünsede orta-uzun vadede tüketeni de zengin eder. Yine de ben kendi adıma basit yaşamı seçiyorum. Siz öyle yapmayın, tüketin ki medeniyet gelişsin :)

• Beğen
Tepkiler: Onur Kula
Arkadaşlar tabiiki teknolojinin gelişmesine yeniliklere bir şey dediğimiz yok, bundan 10 küsür sene önce ilk gelen vfrenleri hemen alıp kullanmaya başlamıştım (belgrad ormanında haftasonu kimsede olmayan vfrenlerimle havamı atmıştım :D), hatta önceki mesajlarda anlattığım sorunları olmayan bir disk fren yapsınlar yarın gözü kapalı geçerim. Benim söylemek istediğim belki %20-30 fazla fren performansı için (vfrenin yağmurlu çamurlu hava iyi performansını yazdım) sayısız dert almak da istemem başıma ;)

Tüketici toplum??? Ben bu topluma üyemiyim; yerine göre...
Konu fren olursa tüketici toplumun bir ferdiyim fren konusunda elimden geldiğince en iyiyi takip etmeye çalışırım.
Ama her konuda bu böyle değil.Masaüstü bilgisayarım P3 800 MHZ 2000'den beri bunu kullanıyorum.Yetiyor.Oyunlar ise üstün ve pahalı bilgisayar parçaları satmak için para tuzağı...
Yani konu can güvenliği olunca elimden gelenin en iyisini her zaman yaparım.Konuyu saptırıyor muyuz bilmiyorum ama bu konuda bakış açım budur.
Bisikleti sınırlarında kullanan birisi olmasaydım disk fren tabii ki gereksiz.Antrenman bisikletimde v-fren kullanıyorum mesela - ivmelenme v-frende de tatmin edici ama güven...???

• Beğen
Tepkiler: murattaner
Üretici birisi olmaya çalışıurken tüketici toplumuna hayır demek tabiki mantıksız geliyor... İnsanlar tüketmeliki başkaları üretsin... Daha çok üretilsinki daha eaz sorun çıkartan hatta çıkartmayan ürünler yapılabilsin...

Yani biz bişeyleri tüketmezsek onlar daha iyisini sorunsuzunu yapamaz arkadaşlar herkesin kendi tercihidir v-fren disk fren kullanmak görüşleri kullanım şartları tatminleri farklıdır...

Hakan abiyle Alanyada tur attık nasıl kullandığımı az çok görmüştür orda Amoeba Scandium ve Sid WC ile onun dışında daha birçok görende vardır.... Bana v-frenin artık yetmediğini düşünüyorum özelliklede kullandığım üstün (oldukça üstün) disk fren sistemlerinden sonra... V-frendede özenle seçilmiş iyi bir donanımın ülkemizdeki çoğu kullanıcıya yeterli geleceğini düşünüyorum ama gene söylüyorum disk frenimden vazgeçmiyorum :) Tabi İzzeti 9 kilo yapmak istemediğim sürece :p

bence bu konuyu v-fren'in ve disk frenin kalitesine göre yorumlamalıyız çünki ucuz bir v-fren de iyi değildir disk frende nede olsa frenleme söz konusu eğer aa bu ucuz bunu takıyım dersek mazallah bisikleti durduramayabiliriz yani ucuz kelimesiyle yola çıkmamalıyız daha çok kaliteli kelimesine alışmış olmalıyız zaten
hasan abininde dediği gibi kaliteli bir v-fren ile jant takılırsa kaliteli bir disk frenin fiyatına yaklaşılmış hatta geçmiş bile olabiliriz

arkadaşlar ben bu konuda pek fazla bilgiye sahip değilim ama aklıma hep şu takılıyodu.. v-frenlerde padler janta bastığı için orta göbeğin merkezine disk frenlere göre daha uzaktan kuvvet uyguladığı için durdurma etkisi daha fazla olmazmı ama sizin dediğinize göre diskler daha iyi frenleme sağlıyolarmış ben bunu anlayamadım disk frenlerin padları v-freninin padlarına göre çok daha fazla kuvvet uyguluyo olması gerekir dimi arkadaşlar bunu konuyu gördüğüme çok sevindim hep merak ediyodumm:D

V frende teli ne kadar cekersen, frene o kadar kuvvet uygularsin. Ama disk frende hidrolik silindirlerinin caplari fren kolunda ve kaliperde farklidir, o nedenle uyguladigin guc asagi katlanarak iletilir.

@HaliliOzturk

şimdi anladım tamam doğru yani kepçeler gibi veya hidrolikle çalışlan diğer herşey gibi.. lise fizik kitaplarında iki pistonlu kaplarda bi kabın ucunda fare diğerinde fil olan resimler vardı unutmuşum o resimlerii :D :D :D

@jackal_jeo

Aynen anladığın gibi...

Yıllardır v-brake kullanıyorum. Hafta sonu diske geçiyorum inşallah. Bakalım, iyi mi olacak kötü mü. İzlenimlerimi sizlerle buradan paylaşırım ;)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
V-brake kullanıyorum ve diske geçmeye niyetim yok. İlk vakit bulduğumda yeni bir takım XT paralel-baskı alacağım, sonra deymeyin keyfime. :)

@tayfur

XT paralel baskı özelliği en son 2007'lerde kullanıldı 2007 ve muhtemelen sonrası paralel baskısız (standart) olacak.Yani şu anda paralel baskı yalnızca XTR'larda bulunmakta...

• Beğen
Tepkiler: tayfur
çocuklar görünce bunun freni nerde diye sorup dalga geçmiyo

v kullanmıyorum :D

Hidrolik disk kullanıyorum sürtme v.b sorun yaşamadım hiç çok memnunum performansından.

Eski bisikletim Scott ProRacing üzerinde kullandığım Richey frenlerden sonra "v-brake değiller ama gücü artırmak için özel tasarlanmışlar" ve XT fren kollarından sonra yeni bisikletimle beraber 2007 XT hidrolik disk fren seti kullanmaya başladım. Açıkcası ilk izlenim olarak çok memnun kalmadım. Yeterli fren gücünü alabilmek için eskisinden daha fazla fren kollarına asılmam gerekiyor. Kollar M-765. Acaba bunlar yetersiz mi geliyor ? Biliyorum 2008 XT ler le baya bir yenilik geldi ama bir önceki model de olsa sonuçta üst seviye ürünlerden birisi sayılır bu kollar. Bide öğrenmek istediğim bu kollarda frenaj gücünü artırmak herhangi bir ayar vs var mı ?

@Hakan Yazman

birinci olarak şu çamur olayı sadece frenaj meselesinden değil ek olarak tekerlerin dönmeye başlamamsındanda kaynaklanıyor en azından çevremdeki insanlar da gördüklerim ben arazide devam ederken onlar fren bacaklarına dolan çamurları temizlemek için durmak zorunda kalırdı
ve diğer bir konu diğerlerini bilmem ama bisiklet servisi olarak v freni tamir etmek benim iki dakikamı alıyor bunu ücreti işçilik 5 ytl eğer güzel bir pabuç isterse onlarda yaklaşık 30 ytl
ama bir disk frenin tamiri yaklaşık bir iki saat sürer işçilik fiyatı 10 ytl balata derseniz yaklaşık 35 ytl ha dersenizki rotor değişmesi e zaten rotor değştiricek kadar performans sarfediosa jantıda düşünmek lazım jantlarda aşınır ek olarak jantı değiştirmektense rotor değiştirmek sanki daha kolay ve ucuz bide şu arıza olursa napıcam meselesi var eğer parça kırılması yoksa ki bu v fren içinde geçerli çok ufak bir tamir kitiyle halledilemicek bişi değil insan o kadar şey öğreniyor eminim bir disk fren tamirinide öğrenebilir kısacası bu gibi konuları bisiklet servislerine değil kullanıcılara bırakalım kimsenin ne bir markayı nede bir komponenti kötülemeye hakkı yoktur bu tür o mu bumu konuşmaları anlamsız çünkü hepsi belli kullanıcı profilleri için üretilen ürünler elbetteki bu sporu eğlence için yapan insanlar için disk fren o kadarda elzem bir şey değil ama bi gerçek varki dünya üzerindeki profosyonel sporcuların neredeyse tamamı disk fren kullanmaya başlamış demekki bi fark var bu adamlar yarışlarda hayatlarını ortaya koyuyorlar denilen gibi göbekten değilde janttan tutulması daha güvenli olsaydı bunu tercih etmezlerdi.:)

Crosser olaya o kadar uç noktadan bakıyorsunki.Dünyadaki profesyonel sporculardan bahsediyorsun.Bu forumda senin bahsettiğin türden kaç tane üst sınıf bisikletçi var.İnan çok merak ediyorum.Forumun yüzde kaçı senin bahsettiğin türden bisikletçilerden oluşuyor.Acaba forumun kaçta kaçı çamurlu arazide bisiklet kullanıyor ve fren bacaklarına dolan çamuru temizlemek için durmak zorunda kalıyor.Mutlaka söylediğin türden sporcularda vardır forumda ama kaç kişi?Olayı o kadar dramatize etmişsinki,freninden çamur temizleyen bisikletçileri düşündükçe gözlerim doluyor.Gerçekten disk frene ihtiyacı olmayan biri yazdıklarını okuduğunda hemen bir takım disk fren alması gerektiğini düşünebilir.Neredeyse disk frenin v frenden daha az maliyetli olduğunu yazacakmışsın.

• Beğen
Tepkiler: Sungur Çağırgan
@murattaner

tam tersi dedimki eğer bu sporu eğlence amaçlı yapanlar varsa onlar için elzem bir ihtiyaç olmadığını söyledim sadece komponentleri kötülemenin bir anlamı yok hepsi farklı kullanıcı grupları için üretiliyor
ayrıca bu bir zevk meselesi :)
hem kaliteli bir v fren ile disk fren arasında muazzam bi fiyat farkı yok

Geri