Hayes HFX 9 XC
Tektro Auriga
Shimano XTR (975)
daha once tecrube ettigim disk frenler, hatta XTR'a geciste (V fren) Single Digit SL kollar, LX fren bacaklari, Mavic 317 cember kombinasyonunu denedim.
Kimsa kizmasin darilmasin, disk frenin verdigi guvene alisirsaniz bir daha V freni aklinizdan geciremezsiniz. Bir defa o frenleme gucu, harika bir negatif ivmelenme ve cok cok cok az parmak baskisi... Uzun inislerde sagladigi rahatligi hicbirseye degismem

. Hakan Abi'm eski bir tirmanisci oldugu icin parmak kaslari kuvvetli sanirim, ama benimkiler degil
Bir de balataya yag bulastirmak, cogu zaman acemilik oluyor, benim de basima geldi. Hatta Hayes frenlerim de acemilik yuzunden bozuldular, bu bir gercek pahali sistemler. Ancak dikkatli olunursa ve kaba kuvvetle tamir etmeye calismazsaniz hic bir sorun cikmaz. Kisaca amortisorunuze elinize takim taklavati alip daliyor musunuz? Hayir degil mi? O zaman hidrolik disklerinize de dalmayiniz

.
Son olarak tekerlegi sokup takinca diskin ayari kacmaz, eger dogru ayari ilk seferde tutturursaniz. Belki de tek negatif yanidir disk frenin, kullanmaya baslamadan once, daha ilk gun cok iyi ayarlamalisiniz ki balatalariniz orantili asinsin, surtme itme derdi olmasin.
Kisaca benim basliga yanitim ancak soyle olurdu

;
V-fren cunku: Nostalji