Sende cevap yazarken saygı sınırları içerisinde kalmayı bilmelisin, öyle karşında kim olup olmadığını bilmeden sanki uşağın varmış gibi yapacaksın edeceksin şekli yaklaşımlarda bulunma, benden sana tüm iyi niyetimle nasihat olsun.
Gelelim diğer meseleye, ben konuya gereksiz demedim, doğası itibari ile soru saçma olmuş dedim. Neden öyle düşündüğümüde yazdım, gereksiz olmadığını düşündüğüm için bir cevap yazdım. Çünki bu konuda genç ve az tecrübesi bulunan pek çok arkadaş bu mevzuda çoğu zaman tamamen üstünkörü ve genellemeler üzerinden karar veriyorlar. şu bir gerçek ki artık bisiklete MTB ile başlayan gençlerin çoğu ilk bisikletlerinde disk frenler ile tanışıyorlar ve kafalarındaki bisiklet ve bisiklet freni nasıl olmalı kavramıda bu yaşadıklları örnek üzerinden şekilleniyor. Ama ben bunun aslının böyle olmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Burda sorulan soru pek çok gencin kafasını çoğu yerde kurcalayan bir soru. Cyclocross yarışlarınıda bu yüzden örnek verdim, Scyclocross yarışlarında üreticiler bisikletlere amortisör takamadıklarından yada disk fren takamadıklarından dolayı cantilever kullanmıyorlar...İhtiyaç o yönde olduğu için cantilever kullanıyorlar, aksi halde 28 boy tekerler içinde disk ve amortisör sistemleri yıllardır pazarda mevcut...Her sistemin kullanım alanı ve amacına yönelik avantaj ve dezavantajları vardır...Tek bir doğru olmadığı gibi her alanın ihtiyaçlarına yönelik farklı doğrular vardır...Yol bisikletide 2 tekerdir MTB de ama yol bisikletinde disk kullanılmaz, peki yol bisikletleri ile kışın yada yağmur altında yarış yapılmıyor mu? Yada Cylocorss yarışlarında ne kadar ağır şartlar altında çamurda patakta balçıkta yarışıldığını hiçmi görmediniz?...Neden kullanılmıyor peki? günümüz teknolojisinin buna müsade etmediğinden dolayımı? Bunu bir düşün, Yukarda disk frenlerin dezavantajları konusunda verdiğim örnekler üzerindende biraz araştır neden saçma bir soru olduğunu düşündüğümede sen cevabını bul...Son olarakta taş yerinde ağardır bunu sakın unutma.