Uçmakdereli
Daimi Üye
- Tepki
- 206
- Bisiklet
- Claud Butler
Merhaba arkadaşlar epeydir bisiklet almak istiyordum sonunda bisikletime kavuştum,
bu sabah kurdurmak için servisine gittim. Orada çok güzel kurulumunu yaptılar,
sonra geri dönmek için tekrardan arabaya sokmak istedik uğraştık uğraştık sokamadık
tekerleğin sökülmesini de hidrolik fren olduğu için istemedik daha yeni olduğum için bakımından,
tamirinden pek anlamıyorum açıkçası.Neyse ufak bir gazla bu bisikleti binmek
için aldığıma karar verdik ve dönüş yolunu bisiklet sürerek gidecektim.
Dönüş yolu yaklaşık
15-20 km idi.Böyle bir planım olmadığı için kahvaltı bile yapmamıştım.Bisikleti ilk gazlama
ile yollarda akar hale getirmiştim, bir bayır çıktım iki bayır çıktım artık yavaş yavaş yorulma
belirmişti ve 3. bayırı çıkarken biraz halsizleşme başladı ineyim yürüyeyim dedim yaklaşık
bir dakika yürüdükten sonra duyularımda azalma meydana gelmeye başladı.Gölge bir yerde
dinleneyim derken etraf normal renkli halinden beyaz hale geliyordu.O beyazlık giderek
artıyordu gidiyoruz derken zar zor telefonla babamı aradım heyecan yapmaması için
bir şey yok su lazım dedim tabi aramadan önce yanlışlıkla başkasını arıyordum anca
2. aramada tutturdum ellerim pek iyi tutmayıp gözlerim iyi görmüyordu.Ararken saat
10.53 tü ona dikkat etmiştim sonradan her yer beyaz oldu gözlerimi büyük ölçüde
kapattım.O arada 3-4 dakika nasıl geçti hiçbir fikrim yok en sonunda gözlerimi açtığımda
biraz daha iyi görmeye başlamıştım.Sonra babam geldi biraz su içip yüzümü yıkadım
kendime büyük ölçüde geldim az ilerde de yokuş aşağı yer başlıyordu
oraya vardıktan sonra iş kolaydı. 2 dakika daha bayır yürüdükten sonra artık
yokuş aşağı idi oradan saldım gittim ama bu hız zevk verse de biraz kuşkulu hal
bıraktı bende.Uzun zamandır spor yapıyorum ama bu sporlar ani aktivitelere bağlı
sporlar değildi mesela 8-10 saat suda kaldığım oluyor veya 4-5 saat dağda yürüdüğüm
oluyor ama bir anda böyle ani olarak zorlanmak benim 1. yanlışım oldu.Kahvaltı yapmamak
2. yanlışım oldu.Zannedersem daha sonradan tekrar bisiklete binmek 3. yanlışım oldu.
Üzerimde kask koruyucu vs olmadan olabildiğince süratle kendimi aşağı salmam
4. yanlışım oldu.(Ki bu yokuş 3 tane yokuş olarak birleşiyordu belki 2-3 km)Bisiklet yeni
olduğu için parçalarının tam oturmamış olma ihtimalini veya gözden kaçacak bir hatasının
o kadar hızda hata affetmeyecek boyuta gelebileceğini düşündüğüm halde
pek önemsedim bu da 5 etti.
...
Sonradan ne oldu diye sorunca kahvaltısız aşırı spor yaparsak ani şeker düşmesi
yaşabileceğimi öğrendim tabi şimdiye kadar böyle bir şey olmamıştı iyi mi oldu dersek
iyi oldu zaten bisikleti de bu amaçla almıştım şuanki fiziki konumum bu tür sporlar için
yerimi belli etti.Şuan herhangi bir sorunum yok 23 yaşındayım 105 kilo civarıyım ilk defa
böyle bir şey başıma geldi, kendimi yere bırakırken bir ara yaşlı gibi hissettim ama
iş daha çok zihinde ve zamanda bitiyor her zamanki gibi.Şimdi keşke daha önce
başlasaydım diyorum kendime, 3 aylık süreçte sağlıklı şekilde kilo verip kondisyon
yaptıktan sonra daha rahat olacağımı umuyorum.
Herkese sağlıklı sürüşler.
bu sabah kurdurmak için servisine gittim. Orada çok güzel kurulumunu yaptılar,
sonra geri dönmek için tekrardan arabaya sokmak istedik uğraştık uğraştık sokamadık
tekerleğin sökülmesini de hidrolik fren olduğu için istemedik daha yeni olduğum için bakımından,
tamirinden pek anlamıyorum açıkçası.Neyse ufak bir gazla bu bisikleti binmek
için aldığıma karar verdik ve dönüş yolunu bisiklet sürerek gidecektim.
15-20 km idi.Böyle bir planım olmadığı için kahvaltı bile yapmamıştım.Bisikleti ilk gazlama
ile yollarda akar hale getirmiştim, bir bayır çıktım iki bayır çıktım artık yavaş yavaş yorulma
belirmişti ve 3. bayırı çıkarken biraz halsizleşme başladı ineyim yürüyeyim dedim yaklaşık
bir dakika yürüdükten sonra duyularımda azalma meydana gelmeye başladı.Gölge bir yerde
dinleneyim derken etraf normal renkli halinden beyaz hale geliyordu.O beyazlık giderek
artıyordu gidiyoruz derken zar zor telefonla babamı aradım heyecan yapmaması için
bir şey yok su lazım dedim tabi aramadan önce yanlışlıkla başkasını arıyordum anca
2. aramada tutturdum ellerim pek iyi tutmayıp gözlerim iyi görmüyordu.Ararken saat
10.53 tü ona dikkat etmiştim sonradan her yer beyaz oldu gözlerimi büyük ölçüde
kapattım.O arada 3-4 dakika nasıl geçti hiçbir fikrim yok en sonunda gözlerimi açtığımda
biraz daha iyi görmeye başlamıştım.Sonra babam geldi biraz su içip yüzümü yıkadım
kendime büyük ölçüde geldim az ilerde de yokuş aşağı yer başlıyordu
oraya vardıktan sonra iş kolaydı. 2 dakika daha bayır yürüdükten sonra artık
yokuş aşağı idi oradan saldım gittim ama bu hız zevk verse de biraz kuşkulu hal
bıraktı bende.Uzun zamandır spor yapıyorum ama bu sporlar ani aktivitelere bağlı
sporlar değildi mesela 8-10 saat suda kaldığım oluyor veya 4-5 saat dağda yürüdüğüm
oluyor ama bir anda böyle ani olarak zorlanmak benim 1. yanlışım oldu.Kahvaltı yapmamak
2. yanlışım oldu.Zannedersem daha sonradan tekrar bisiklete binmek 3. yanlışım oldu.
Üzerimde kask koruyucu vs olmadan olabildiğince süratle kendimi aşağı salmam
4. yanlışım oldu.(Ki bu yokuş 3 tane yokuş olarak birleşiyordu belki 2-3 km)Bisiklet yeni
olduğu için parçalarının tam oturmamış olma ihtimalini veya gözden kaçacak bir hatasının
o kadar hızda hata affetmeyecek boyuta gelebileceğini düşündüğüm halde
pek önemsedim bu da 5 etti.
Sonradan ne oldu diye sorunca kahvaltısız aşırı spor yaparsak ani şeker düşmesi
yaşabileceğimi öğrendim tabi şimdiye kadar böyle bir şey olmamıştı iyi mi oldu dersek
iyi oldu zaten bisikleti de bu amaçla almıştım şuanki fiziki konumum bu tür sporlar için
yerimi belli etti.Şuan herhangi bir sorunum yok 23 yaşındayım 105 kilo civarıyım ilk defa
böyle bir şey başıma geldi, kendimi yere bırakırken bir ara yaşlı gibi hissettim ama
iş daha çok zihinde ve zamanda bitiyor her zamanki gibi.Şimdi keşke daha önce
başlasaydım diyorum kendime, 3 aylık süreçte sağlıklı şekilde kilo verip kondisyon
yaptıktan sonra daha rahat olacağımı umuyorum.
Herkese sağlıklı sürüşler.