Scudo Sports

Uzun zaman sonra ilk defa bisiklete bindim ve ilk hatamı yaptım.

Uçmakdereli

Daimi Üye
Tepki
206
Bisiklet
Claud Butler
Merhaba arkadaşlar epeydir bisiklet almak istiyordum sonunda bisikletime kavuştum,
bu sabah kurdurmak için servisine gittim. Orada çok güzel kurulumunu yaptılar,
sonra geri dönmek için tekrardan arabaya sokmak istedik uğraştık uğraştık sokamadık
tekerleğin sökülmesini de hidrolik fren olduğu için istemedik daha yeni olduğum için bakımından,
tamirinden pek anlamıyorum açıkçası.Neyse ufak bir gazla bu bisikleti binmek
için aldığıma karar verdik ve dönüş yolunu bisiklet sürerek gidecektim.:)Dönüş yolu yaklaşık
15-20 km idi.Böyle bir planım olmadığı için kahvaltı bile yapmamıştım.Bisikleti ilk gazlama
ile yollarda akar hale getirmiştim, bir bayır çıktım iki bayır çıktım artık yavaş yavaş yorulma
belirmişti ve 3. bayırı çıkarken biraz halsizleşme başladı ineyim yürüyeyim dedim yaklaşık
bir dakika yürüdükten sonra duyularımda azalma meydana gelmeye başladı.Gölge bir yerde
dinleneyim derken etraf normal renkli halinden beyaz hale geliyordu.O beyazlık giderek
artıyordu gidiyoruz derken zar zor telefonla babamı aradım heyecan yapmaması için
bir şey yok su lazım dedim tabi aramadan önce yanlışlıkla başkasını arıyordum anca
2. aramada tutturdum ellerim pek iyi tutmayıp gözlerim iyi görmüyordu.Ararken saat
10.53 tü ona dikkat etmiştim sonradan her yer beyaz oldu gözlerimi büyük ölçüde
kapattım.O arada 3-4 dakika nasıl geçti hiçbir fikrim yok en sonunda gözlerimi açtığımda
biraz daha iyi görmeye başlamıştım.Sonra babam geldi biraz su içip yüzümü yıkadım
kendime büyük ölçüde geldim az ilerde de yokuş aşağı yer başlıyordu
oraya vardıktan sonra iş kolaydı. 2 dakika daha bayır yürüdükten sonra artık
yokuş aşağı idi oradan saldım gittim ama bu hız zevk verse de biraz kuşkulu hal
bıraktı bende.Uzun zamandır spor yapıyorum ama bu sporlar ani aktivitelere bağlı
sporlar değildi mesela 8-10 saat suda kaldığım oluyor veya 4-5 saat dağda yürüdüğüm
oluyor ama bir anda böyle ani olarak zorlanmak benim 1. yanlışım oldu.Kahvaltı yapmamak
2. yanlışım oldu.Zannedersem daha sonradan tekrar bisiklete binmek 3. yanlışım oldu.
Üzerimde kask koruyucu vs olmadan olabildiğince süratle kendimi aşağı salmam
4. yanlışım oldu.(Ki bu yokuş 3 tane yokuş olarak birleşiyordu belki 2-3 km)Bisiklet yeni
olduğu için parçalarının tam oturmamış olma ihtimalini veya gözden kaçacak bir hatasının
o kadar hızda hata affetmeyecek boyuta gelebileceğini düşündüğüm halde
pek önemsedim bu da 5 etti.:)...

Sonradan ne oldu diye sorunca kahvaltısız aşırı spor yaparsak ani şeker düşmesi
yaşabileceğimi öğrendim tabi şimdiye kadar böyle bir şey olmamıştı iyi mi oldu dersek
iyi oldu zaten bisikleti de bu amaçla almıştım şuanki fiziki konumum bu tür sporlar için
yerimi belli etti.Şuan herhangi bir sorunum yok 23 yaşındayım 105 kilo civarıyım ilk defa
böyle bir şey başıma geldi, kendimi yere bırakırken bir ara yaşlı gibi hissettim ama
iş daha çok zihinde ve zamanda bitiyor her zamanki gibi.Şimdi keşke daha önce
başlasaydım diyorum kendime, 3 aylık süreçte sağlıklı şekilde kilo verip kondisyon
yaptıktan sonra daha rahat olacağımı umuyorum.
Herkese sağlıklı sürüşler.

Scudo
Hangi spor olursa olsun yalniz yapilmamali, illa yapilmak zorundaysa nerede ne yapacaginiz ve ne zaman doneceginiz konusunda birisine bilgi verilmeli ki sizden haber alinamazsa nereye bakacaklarini bilsinler. Beslenmeye dikkat edilmeli, yeni ekipmanla ihtiyatsiz davranilmamali... Gecmis olsun! Bir daha boyle seyler yasamamaniz dilegi ile kazasiz belasiz keyifli pedallamalar...

• Beğen
Tepkiler: Uçmakdereli
geçmiş olsun kardeşim bu arada bisikletinde haırlı uğurlu olsun aynı bisikletlere sahibiz seçimin için tebrik ederim

• Beğen
Geçmiş olsun. Hatalar ders almak için var. En güzel tecrübe zarar görmeden edinilen tecrübedir.

• Beğen
Bisiklet öncesi beslenmene dikkat etmelisin. Isınmadan ani hızlanmalar zorlamalar yerine yüksek kadans ile yani düşük viteste daha çok pedal çevirerek kendini daha az yormalısın daha sonra tecrübe edindikçe kendine göre belli bir tekniğin olur ve daha az yorulursun.

• Beğen
Dikkat edin ucuz kurtarmışsınız gerçekten gerilim romanı gibi okudum... :) bisiklet hayırlı olsun bu arada güle güle kullan kazasız belasız iyi günlerde kullanman dileğiyle....

• Beğen
Ben ucuz atlattığını düşünüyorum.O halde yokuş aşağı bir taraflara uçman çok düşük bir olasılık değil.

Bisiklet diğer sporlara benzemiyor (spor olarak yaparsan).Mesela koşsan yorulduğunu çok net fark edip durursun.Bisiklet öyle değil.Kaptırıp gidiyorsun, sonra indiğinde mesela 2 saat kalp atım hızı normale dönmüyor, korkmaya başlıyorsun.Bir turda günde 8-10 litre sıvı tüketiyorsun mesela.Yada ciğerler yanmaya başlıyor.Isınmadan zorlarsan dizlerde sorunlar oluşuyor, kolay kolay geçmiyor.Yanlış sele gidon ayarı yada yanlış boyda kadro almak yüzünden el bileklerinde, sırtta, boyunda ağrılar oluşuyor.Apış aran uyuşuyor.Çok ince bir sürü detayı var.

Yani dışarıdan "alt tarafı bisiklet işte" diye bakılıyor ama olayın öyle olmadığını içine girince anlıyorsun.

• Beğen
Aynısı bende oldu bisikleti yeni aldığımda hemen bi süreyim dedim.Sürmez olaydım sıcakta sürüp eve gelince gözlerime bi beyaz perde indi bir tansiyon düştü sağolsun annem tuttu.Bir de ardından kusunca 2 gün bisiklet sürmedim ama artık forma girdim bişiycik olmuyor..

• Beğen
Geçmiş olsun.yaşına göre kilon fazla gibi.boyun kaç bilmiyorum tabi.açlık düzeyi dengesizliği normal zamanda da bana yapıyor.şekerim düşünce hemen sendeki belirtiler meydana geliyo.

• Beğen
Öncelikle geçmiş olsun ve bisikletiniz hayırlı olsun yalnız bence en büyük hatanız yokuş aşağı surmeye devam etmeniz olmuş...yokuş aşağıyine ani bir baş dönmesi ALLAH korusun neler olabileceğini yazmıyım...tekrar geçmiş olsun.

• Beğen
Eve yeni aldığın bisiklete binmeden dönmek, yeni araba alınca eve taksiyle dönmek gibi.
Galiba çoğumuzun bu tür ilk sürüş macerası olmuştur.

• Beğen
@Halil EROĞLU

Teşekkür ederim, sağlıklı sürüşler...

@alperen_69

Teşekkürler,sağlıklı sürüşler..

@suat akman

Aynen haklısınız, bilgi vermek vücuda bakmak ekipmanları bilmek çok önemli.Teşekkürler sağlıklı sürüşler.

@Necmi Bastacı

Teşekkürler, bisiklet konusunda uzun süredir beklediğime değdi diyebilirim:)Sadece güzel bir elcik almak gerekiyor galiba, sizlere de hayırlı olsun
sağlıklı sürüşler.

@mtkeskin

Teşekkürler dediğiniz gibi zarar görmeden deneyim kazanmak çok önemli umarım başka zaman da zarar görmeyiz sizlere de sağlıklı sürüşler.

@Kerim BEŞER

Teşekkürler aynen dediğiniz gibi beslenme önemli bazı mantıkları yeni yeni oturtuyorum bu sporda mesela sert viteste daha az pedal çevirmek
daha az yorar gibi geliyordu önceden:)

@Buğra Kaan

Teşekkür ederim, başıma ilk defa böyle bir şey gelince biraz garip oldum, sizlere de kazasız belasız sürüşler.

@volkert

Aynen haklısınız, zaten bisikletten inip yürümeye geçtiğimde farklılık olduğunu anlamıştım öyle aman aman yorgun değildim ama elimi göğsüme götürdüğüm
zaman gereğinden çok daha fazla zorlandığımı anladım.Alt tarafı bisiklet demek olmadığını ben de bu yıl anladım, ince ince detaylarla daha rahat
sağlıklı sürüşler çıkacağını daha yeni anlıyorum umarım forumda kaçırdığım noktalar olmaz bu detaylar ile ilgili.Sizlere de sağlıklı sürüşler.

@Erkin k.

Aynı olay sizin de başınıza gelmiş geçmiş olsun.Normalde çok daha zorlandığım oluyor ama bu kadar ani olarak olmuyordu zamana yayılıyordu
hemen aniden zorlanmak bu sonuçları çıkardı.Dediğiniz gibi forma girdikten sonra sorun kalacağını zannetmiyorum herhalde 3 ayda forma girerim
diye düşünüyorum.Bu sporda herhangi bir zararı olur mu bilmiyorum ama genelde spor önceleri bolca çok tuzlu olmayan ayran içerim,
tansiyon halsizlik için işe yarıyor, tavsiye ederim,Sağlıklı sürüşler.

@mavinehir

Evet 15 kilo fazlalığım var şuan için boyum 1.83 daha önceden güzel kilo vermiştim ama tekrar aldım umarım 2-3 ay sonra da kilo verdikten sonra
bununla da ilgili konu açarım.Benim başıma ilk defa geldiği için başta kalpte sorun var gidiyoruz galiba sandım ama sonradan genel olarak
bu tarz şeylerin olabileceğini öğrendim:)Sizlere de sağlıklı sürüşler dilerim.

@çağatay_çankaya

Teşekkürler sağlıklı sürüşler.

@Ubeyd

Teşekkürler, dediğiniz gibi o konuda hatalıyım ben ayıldıktan sonra bir şeyim olmadığını zannettiler ama o 3-4 dakika yanımda olan birisi
olsaydı bisiklete bindirmezdi büyük ihtimalle, daha sonradan şu bayırı geçince işin kolay kısmına gelindi.

@mtkeskin

:)Evet biraz öyle oldu umarım herkes kazasız atlatır bu anıları, sağlıklı sürüşler.

Geri