Scudo Sports

Uzun yol

@Mehmet Demirci bahsi geçen 150 değilde 70 ile 100 km arasını 4-5 saatte kattedeceğim derseniz idare edersiniz ama üzerine çıktıkça inanın her türlü beslenme eksik kalırsa etkisini gösterir ,siz farkedince ise geç kalmış oluyorsunuz (tecrübe ile sabittir)haftaya yıllık izin zaman dilimi içinde çıkacaksınız sanırım,hava şartlarından dolayı her ne kadar sıcaklardan dolayı avantajlı olduğunu düşünsenizde rüzgar faktörünüde hesap edin, şimdiden kazasız belasız sürüşler dilerim

Scudo
@Mehmet Demirci İhtiyacınız ne kadarsa o kadar beslenmelisiniz. Bu kadar uzun mesafede aç kalmak, yetersiz beslenmek gibi bir tercihiniz olamaz. Ne olursa olsun yapacağım, ısrarında da ollmamalısınız, yorulduğunuzda dinlenmeli, fiziksel tahammül sınırlarını aşmamalı, gerektiğinde sürüşe son vermelisiniz. Fiziksel sağlığınız her şeyden önce gelir, onu riske attığınızda psikolojik olarak da kendinizi riski atmış olursunuz, algınız bozulur, konsantrasyonunuz azalır, yola ve bisiklete hâkimiyetiniz kaybolur, her an ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalırsınız. Sınırlarınızı inatla zorlayarak böyle bir işe kalkışmak mantıklı değil. Tedbiri elden bırakmayacak derecede basiret derken bunu kastediyordum. Basiretinizi gözden çıkarıyorsanız bu yolculuğa çıkmayın, kesinlikle.

o zaman en iyisi ben bi 100 km yol yapayım gerisini de metrobüsle giderim, çok teşekkür ederim bilgiler için

@bilalfidanboy bi şey daha soracaktım ama, burada önemli olan varış süresi heralde dimi, yani 50 km de olsa 100 km de olsa 5 saatten fazla kullanmamam mı gerekiyor?

@Mehmet Demirci yarışmıyorsun keyif turu yapıcaksın saatin bir önemi yok arkadaşım siz 100 km degilde 30 gidiş 30 geliş denemesi bir yapın sorun olmuyorsa 50 gidiş 50 gelişi denersiniz ama vitesli bir bisiklet ile bunu yaparsanız daha saglıklı olur dizleriniz için birde sele yüksekligi düzgün ayarlanmalı sakatlık yaratmasın dizlerinizde.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@Mehmet Demirci performansınızı bilmediğimden ama 30km üzerini rahat tamamlıyor olmanızı söylemenize istinaden şöyle diyeyim single speed bir bisiklet ve 100 km gibi düz bir rota üzerinden konuşursak tempolu olarak en kötü ihtimalle 5 saatin altına düşerseniz kadansınızda düşük olduğundan dizlerinizi zorlama ihtimaliniz çok yüksek olacak,yeme içme olayı ise bünyenize bağlı olarak hurma kuruyemiş muz gibi enerji veren besinleri bu esnada tecrübe etme şansını verin kendinize
fakat bu mesafeyi dinlene dinlene güle oynaya bile gidersiniz 7 8 saatte orası ayrı tabiki,

@bilalfidanboy yani kadansı düşürmemek kaydıyla dinlene dinlene gidersem, (tırmanışlarda inip yürümek veya yorulunca oturmak vs. gibi) 150km bile gitmemde sağlık açısından bi sakınca olmaz mı? Doğru mu anladım

@Mehmet Demirci extrem bir durum olmadıkça,enerjinizi düzgün kullanırsanız, beslenmeyi özellikle ama özellikle sıvı konusunu atlamazsanız yinede ilk seferde 150 km olayını ileri bir zaman için erteleyin (özellikle günlerin kısa olmasından kaynaklı) diğer taraftan illa tecrübe ederim kararlıyım derseniz ve psikolojik olarak kendinizden emin olduğunuz anda herşeyi düzgün yaparsanız geriye (seleniz eğer giriş yada standart seviye bir sele ise)sele üzerinde kaldığınız uzun süreden kaynaklı yaşayacağınız sağlam ama bakın sağlam diyorum bir acı olabilir, hala eminseniz bu mesafeyi, mümkün mertebece olası bir aksilik durumunda kullanabileceğiniz alternatif toplu taşıma araçlarının olduğu bir rotayı tercih edin (sanırım İstanbulda ikamet ediyorsunuz)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bence uzun yol dediğin ideal 100 kilometredir. 200 250 kilometre sonra yorulmasam bile benim canım sıkılmaya başlıyor.

en iyisi 80 km gebzeye git bisikletle, ondan sonra da bin marmaray trenine, amma kafaya taktım sizin de başınızı ağrıttım kusura bakmayın

en iyisi 80 km gebzeye git bisikletle, ondan sonra da bin marmaray trenine, amma kafaya taktım sizin de başınızı ağrıttım kusura bakmayın

Ne kusuru olacak Mehmet Bey. Herkes kendi isteğiyle burada.

Birbirimizin tecrübelerinden yararlanmamız lazım. Kolay gelsin şimdiden.

80 km.'yi geçmeyen geziler (2, 3 defa idman) sonucunda dağ bisikleti ile 150 km. denedim. 80 km. sonra tek bacak (sağ bacağım dizden kilitlendi) kaldım. Durmadım ve sol bacakla (baldırımda 20 cm. platin var) devam ettim. 150 km.'yi bitirdim ama trenle döndüm. Sonraki iki hafta çömelemedim bile ?.
Biraz kafada bitiyor anlayacağınız ?.

Yaklaşık 15 yıldır hiç bisiklet sürmeyen biri olarak bir anlık heves ile 2018 nisan ayında bisiklet aldım. Temmuz ayına kadar 3 aylık süreçte gerekli ekipmanları toparladım ve şehir içi sürüşler yaptım. Sanırım en uzun gidiş dönüş 60-70 km yapmıştım. Doğru düzgün tecrübem olmadan forumdan arkadaşlar ile tura çıktım ve ilk gün yaklaşık 140-150 km bisiklet sürdüm. Sabah 6 gibi çıktığım yol 22 civarında bitmişti. İstanbul başakşehirden Tekirdağ kumbağ Mevkiine. Çok zorladım mı evet biraz zorlandım ama sıkıntı olmadı. Sonrasında 6 gün daha devam ettim tura ve İzmir dikiliye kadar gittim. Sanırım kilom 95 idi. Bisiklet ise yük ile beraber 35 kg civarındaydı.
Bunu size örnek olabilir diye anlattım. Ama tabi bisiklet 27 vites hibrit şehir bisikletiydi. Carraro Sportive 327.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Şu an aşırı bi hararet var + yüzüm yanıyor, saat 15:00ten itibaren yaklaşık 5 litre su içtim, durmadan gaz çıkarıyorum, büyük seleden dolayı bacak arası bi yanma var+uyku, bi daha tövbe

@Mehmet Demirci YıkılmamışsınIz helal? Tövbe etmek olmadı ama, 2-3 gün dinlenmeden sonra bir performans daha bekliyoruz sizden?

Geri