Scudo Sports

Uzun yol için bisiklet önerisi

Merhaba arkadaşlar.Aranıza yeni katıldım hepinize güzel forumlar diliyorum...

İstanbul Gaziosmanpaşadan Bulgaristana bisikletle bir tur yapmayı planlıyorum. Bisiklet alanında henüz yeni olduğum için sizden bu yolculuk için alacağım bisiklet hakkında beni yonlendirmenizi bekliyorum. Değerli yorumlarınız ve bisiklet tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum...

Gideceğim mesafe : 470 km
Boyum : 1.73
Kilom : 88

saygılar...

Scudo
Bisiklet için sizin yapacağınız önerilere göre bütçemi planlamayı düşünüyorum. Mesela bu yolculuğu kaldıracak minimum fiyat düzeyinden veya orta düzeyden birkaç bisiklet tavsiyelerinizi bekliyorum.

saygılar...

@M.Ozkul

Tavan fiyat olarak bu yazdığınız seçeneği belirledim. Peki bu yolculuk için alacağım en düşük fiyatlı bisiklet hangisi?

saygılar...

Sedona 321 güzel bir seçenek 525 dolar şu an ki fiyatı... Dahada düşük fiyatlı bisikletler bakılabilir tabii

+

Salcano CITY SPORT 40 790 tl liste fiyatı

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
@M.Ozkul

Bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Tavsiyelerinizi gözden geçireceğim benim için en uygun olanı hangisi ise onu alacağım.

Yaklaşık 2 hafta kadar önce Bulgaristandaydım ve yurda dönüşte bisikletiyle ulkeler arasında yolculuk yapanları gördüm ve çok etkilendim. Birgün bende bu şekilde yapmalıyım diyerek araştırmalarıma başladım ve bu forum sayfasını buldum. Burada çok faydalı bilgiler bulacağım kesin. Yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler ediyorum...

saygılar...

Teşekkürler Ömer bey. Fiyatlar çok uygunmuş.

470 km lik yolculuk için en uygun bisiklet ağırlığı nedir sizce?

Bir sorum daha olacak arkadaşlar. Bu uzun yol bisikletleri, binicisi ve diğer gerekli ekipmanlar ile birlikte(çadır,giyecek vs.) maximum nekadar ağırlık taşıyabiliyor?

saygılar...

allah kolaylık versin , şansın iyi gitsin inşallah.

nereye gitmeyi düşünüyorsun . planladığın bir rota varmı . google üzerinden görebilirmiyiz .

iyi şanslar .

• Beğen
@oktay arabacı

teşekkür ederim...

işte en büyük sorun burada başlıyor. istanbul/gaziosmanpaşa dan edirne/kapıkule ye kadar olan rotam belli değil henüz. bu konuyu bisiklet aldıktan sonra ayrıca açmayı düşünüyordu aslında, daha deneyimli arkadaşlarım rota hakkında bilgilerini buraya paylaşırlarsa çok sevinirim.

saygılar...

@Ferhat Karaca

Yeterli ağırlığı taşır.Ülkeler arası yolculuk yapanlara dikkat ettiyseniz çoğu çelik kadrolu nispeten eski bizim beğenmeyeceğimiz bisikletler ile yapıyorlar bu yolculuğu.Demek istediğim tercih sizin tabi ama sadece uzun yolda kullanacaksanız öyle çok pahalı bir bisiklete gerek yok.700-900 aralığında bakımları yapılmış bir bisiklet size fazlasıyla yeterli gelecektir.

• Beğen
Eğer bütçeniz varsa KESİNLİKLE GİANT ESCAPE 0

Yaklaşık 1800 - 1900 lira civarı ama hepsinin donanımlarını katlar o derece bu bisiklet trek fx 7.5 ile karşılaştırılıyor ve trek fx 7.3 ile aynı fiyat düşünün yani

(link)

Kaçırma 1600 tl olmuş

• Beğen
Bisiklet için ayırdığınız bütçenin üzerine bagaj ve çamurlukta ekleyin. Bunları da mutlaka takacaksınız uzun yolda. Sedona 321 hem fiyatıyla hemde performansıyla bence ideal bir bisiklet olacaktır sizin için. Bu turdan sonra gelecek yıllarda kelebek gidon, Brooks sele modifiyeleriyle tam bir tur bisikleti yaratabilirsiniz. Ben 321'i 2010 modelinden beri çok beğeniyorum nedense. Birde bu işte yeni olduğunuzu düşünürsek sıkılıp,zorlanıp bırakma imkanınız da var. Ne kadar pahalı bisiklet alırsanız bırakmak istediğinizde zararınız da o kadar çok olacaktır bana kalırsa. 321 2. elde de piyasası olan bir bisiklet. Bunları da gözden geçirip karar verin derm.

• Beğen
Güzel yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar. Foruma daha 1 günlük üye olmama ramen sizin yardımseverliğinizle birçok şey öğrendim. Güzel bir planlama ve hazırlık dönemi sonrasında bir kaza bela olmadan bu turu gerçekleştirip resimleri ve videoları burada paylaşmak benim için çok keyifli olacaktır...

saygılar...

• Beğen
Tepkiler: Bisikletli Gezgin
link teki bisiklet ve marka için yorumlarınız nelerdir arkadaşlar?

(link)

saygılar...

merhabalar öncelikle. bayramdan sonra yaklasık 15-20 gün sürecek bir tur yapmayı planlıyorum. mevcut dağ bisikletimi değiştirmek istiyorum. alabileceğim iki bisiklet var. bunlar hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

ilk bisiklet giant trooper. bu bisiklet çok hoşuma gitti. sanırım tur için uygun fakat görüşlerinizi almak istiyorum. donanımı shimano stx.
http://k1307.hizliresim.com/1c/p/qkmbd.jpg

diğeri ise gt traffic 4.0.
http://k1307.hizliresim.com/1c/p/qkmd3.jpg

resimler temsilidir fakat birebir aynıdır. şimdiden teşekkürler..

Giant Sedona lx modeline bir bakmanızı öneririm adamın teki youtube'ta öve öve bitirememiş. Sanırım tropper ile sedonanın açıları birbirine benziyor.

Geri