Scudo Sports

Uzun yol için bisiklet önerileri

Tepki
0
merhaba,
öğrencilik zamanlarından kalan bisiklet sevdası tekrar içimde canlanmaya başladı.
12-14 yaşları arası bmx, 14-16 mountain bike, 17-19 peugeot yarış bisikleti kullandım. çok keyifli zamanlardı..

uzun zamandır bir bisiklet almayı düşünüyorum, forumu bulmadan önce internetten yaptığım araştırmalar sonucu, ne tür bir bisiklet almam gerektiğine karar vermiştim. ama forumdaki bazı konuları okuduktan sonra, kafam karıştı diyebilirim.

öncelikle, yaptığım araştırmalarda bana en uygun gelen tipin; hybrid olduğuna karar verdim ve şu modeli gözüme kestirdim: (link) (karbon kadro) 1.800.-usd

forumda, karbon kadroların kırıldığındaki hallerini görünce bir soğuma geldi diyebilirim. sonra şu modele yöneldim: (link) (aluminyum kadro) 1.250.-usd

fiyat olarak da bu model aklıma yatmıştı ki, yine forumda karşılaştığım şu model aklımı karıştırdı: ( Surly Long Haul Trucker ) (link) (cromoly kadro) 1.275.-usd

amacım; şehir içinde kullanmak dışında, uzun yol da yapabileceğim, uygun eklentiler ile çanta takabileceğim bir model almayı düşünüyorum. örneğini verdiğim specialized lara bu tip eklentiler takılabilir mi hiçbir fikrim yok.

sonuç olarak, hala düşünüyorum :) tam karar vermedim. sizler de görüş ve önerilerinizi yazarsanız, en uygununu bulabileceğimi düşünüyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Scudo
fiyatlar çok uçuk. bütçe sıkıntım yok diyorsan, iyi bisikletlerin alternatif en iyisini aramanın pek bi manası yok. o yüzden en iyisi hoşuna gideni seç. zaten bütçe sınırım yok diyorsan, alırsın bi alet donanımlarını en üst seviyeye çekersin sonradan. maksat uzun yolsa sana tavsiyem: büyük boy kadro, düz maşa ve heybedir.
alternati sunmak gerekirse; trek fx serisi, cannondale cx-quick, merida cf, sedona 321 gibi marka ve modeller olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Suleyman Malkoc
specialized sirrus lara çanta tarzı eklenti bağlayabilirsin marin alp serisine de bakmanı öneririm hybrid olarak bir de uzun yol dan amacınız kaç km düz yoldamı kullanacaksınız bütçe sınırınız yok anladığım kadarıyla

• Beğen
arabamı satacağımdan, borç harç kapattıktan sonra bütçe olarak 2.000.-usd ayırabilirim.

yurtdışından getireceğim için, almışken dayanıklı, çok uzun süre kullanabileceğim bir model olsun istiyorum.

genelde düz yolda kullanmayı düşünüyorum. misal, istanbul-tekirdağ arası gibi 150 km lik günlük kullanım için.

yarış bisikletiyle dağ bisikleti arasında çok fazla fark var mı. dağ bisikleti de ihtiyaç görür mü yoksa?

@SİNAN YÜCEL

örneklerini verdiğim modellere yakın birşeyler bakıyorum. size hayırlı satışlar..

@oguzhan cetin

Konunun dışında bunun gibi acayip şeyler yazılıp duruyor sürekli.
Lütfen başlığa bakıp bir düşünceniz varsa yazın.Amacınız bilgi almaksa, forumu biraz karıştırın.
Zahmet olucak:mad:

atala modellerine bakabilirsiniz yurt dışından getirticekseniz çok hoş modelleri var 2007 yılında atala grafitti bisikletim vardı 2011 e kadar üstünde hopladım zıpladım çıkmadığım tırmanmadığım yer kalmadı dayanıklılık konusunda gayet iyi bence :)

surly lht (56) kadro alarak, toplama birşey yapmaya karar verdim;

-sram rival groupset
-mavic ksyrium equipe wheelset 700c
-continental touring plus 700x28c
-avid shorty ultimate rim brakes
-avid speed dial 7 brake levers
-shimano pd a530 spd pedals
-truvativ stylo team stem
-truvativ stylo flatbar
-truvativ stylo seatpost
-specialized targa saddle

fiyat: 2.070.-usd toplam ağırlık: 9.700gr

şimdilik bu şekilde düşünüyorum. öneri ve tavsiyelerinize açığım..

Yurtdışından getirme imkanım var demişsiniz size Trek 520 öneririm.

iki sorum olacak;

- groupset olarak; sram rival mi? shimano ultegra mı?
- lastikler için 28 kalınlık yeterli olur mu?

vites seti olarak, shimano 105.. lastikler için de 32 kalınlık mantıklı olacak gibi. son kararlarım bu şekilde..

"Surly" çok büyük bir "tur" markasıdır.Surly seçimi yapan birisi,tavsiye alma eşiğini çoktan geçmiş demektir.Sorun şu ki,frame'i yurtdışından getirtmek biraz zahmetli ve masraflı.(detayları uzatmamak için yazmadım)
Lastik seçimi ise kimi zaman gözden kaçabilen çok hassas bir mesele.700x32 iyi seçim olur ancak Surly,çok ağır yükleri taşıyabilme kapasitesine sahip.Bu tür bir tur için ise 700x32 ince kalır.Elbette arkada 700x37 önde 32/35 alternatifi de var.Bu seçimi,taşıyacak olduğunuz ağırlığa göre belirlemeniz daha doğru olur.Bildiğiniz gibi,lastik kalınlaştıkça konfor artar.Yani elinizde 2-3 st lastik olursa çok iyi olur.
105 seçimi de isabetli olur ancak Ultegra da kafanızın bir yerinde köprüden önce son çıkış misali bir seçenek olur.Kolay gelsin.

• Beğen
Geri