Bu uzunlukta bir turda pek kas kaybın olacağını sanmıyorum ancak yeterli karb+pro. alırsan hem kg hemde kas seviyeni korumuş olursun,protein fazlasıyla bacak kaslarını bile besleyip büyütürsün
enerji ve kaslarımız için gereken karbonhidrat&protein için tur öncesi/sırasında karbo+protein+vitamin ,tur sonrasında yine protein ve vitamin yüklemesi yapılması gerekli.Eğer saat 18.00-19,00 civarlarını geçmiş ve herhangi bir hareket yapmayacaksanız bu saatten sonra karbonhidrat alımı önerilmiyor,çünkü artık bu saatten sonra vucudumuz kan basıncını düşürüp nabzı yavaşlatmaya,sindirim sistemimizde yavaş yavaş kendini kapatmaya ,kısacası vucut kendini rahat bir uykuya hazırlama evresine geçiyor.20,00'ye kadar protein almaya devam edebiliriz sıkıntı yok.(çok ağır proteinler hariç, 6-7 saati bulan sindirim süresiyle Ton balığı gibi)
Kahvaltıda da Allah ne verdiyse yenilebilir,hiiç sıkıntı yok.
Mesela ben uzun/yorucu turlarda/antrenmanlarda sabah kahvaltısını yulaf ile yapıyorum,hem tamamen doğal ve lifli gıda,hemde pilav gibi kan şekerinde anı zıplatmalar yapmıyor.
Yulafın içine süt ,bademden meyveye,üzümden fıstık ezmesine ne varsa basıyorum,hem uzun süre tok tutup enerji veriyor ,hemde birsürü vitamin ihtiyacımı karşılıyorum.
Protein kaynağı olarak yumurta,et,balık'a hiç girmiyorum zaten
15dk kaslara gitme muhabbeti ancak basit şeker ve enerji içeceklerinde olur,normal öğünü 15dk da kaslara iletemezsiniz.
Sanırım burda söylenmek istenen antrenman/tur sonrası vucutta glikojen depoları boşaldığı için boşalan depoları hızlıca doldurabilmek,yitirilen enerjiyi bir nebze olsun geri kazabilmek adına alınan sıvılar,besin takviyeleri.
Bu konuda bu kadar çok düşünenlerin çoğu vucut geliştirme yapanlardır,vg yapmış biri olarak diyebilirim ki,hacim kaybetme korkusu olmayanlar için bu tür şeyler gereksiz.