Scudo Sports

Uzun tur bisikleti donanım

Sizce temizliği bakımı düzgünce yapılan Tourney setli bir bisiklet ile 200-250 kilometrelik bir turda donanım açısından bir sorun çıkar mı?

Hİçbir sorun olmaz , vitesleri doğru kullandıktan sonra burdan İspanya ‘ya kadar da gider ;)

Scudo
Sizce temizliği bakımı düzgünce yapılan Tourney setli bir bisiklet ile 200-250 kilometrelik bir turda donanım açısından bir sorun çıkar mı?
Hayir cikmaz. Forumda can hoca kac ulke gezdi torneyle :)

@Anonim bu arada teşekkür etmeyi unutmayayım , ayrıca bir yorumunuzu atladım sanırım ; bisikletim Triban 500 başlangıç seviyesi Endurance kadro yol bisikleti.

@mariokaldato tabii ki sana da teşekkür etmeyi atlamışım biraz samimiyetten herhalde. :D

@Anonim bu arada teşekkür etmeyi unutmayayım , ayrıca bir yorumunuzu atladım sanırım ; bisikletim Triban 500 başlangıç seviyesi Endurance kadro yol bisikleti.
Btwin genel olarak yol ve tur şeklinde tasarlıyor kadroları. Btwin 100,500,520 ister yola göre ister tura göre modifiye edilebiliyor. Yapacağınız turda sorun olacağını düşünmüyorum.

Merhabalar. Sanırım yazmam için en uygun başlık bu olacak.

2.000-2.500 tl bütçem var. Sıfır bisiklet olsun diye bir şartım yok. Boyum 1.60, bu bütçeye uygun bisiklet ve donanım hakkında tek bilgim parçalar Shimano olmalı. bisiklet sürmekten çok büyük bir keyif alıyorum. İlerleyen zamanlarda çadırlı bir şekilde uzun turlar yapmak istiyorum. Almışken de bu fiyata zor ama iyisini almak istiyorum. Gün içerisinde Max gördüğüm mesafe 50 km. İleride tur yaptığım zamanda hemen hemen buna yakın mesafede ilerleyebildiğim. Onerebileceginiz marka model ve bu konularla ilgili tavsiyeniz varsa önerilere açığım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhabalar. Sanırım yazmam için en uygun başlık bu olacak.

2.000-2.500 tl bütçem var. Sıfır bisiklet olsun diye bir şartım yok. Boyum 1.60, bu bütçeye uygun bisiklet ve donanım hakkında tek bilgim parçalar Shimano olmalı. bisiklet sürmekten çok büyük bir keyif alıyorum. İlerleyen zamanlarda çadırlı bir şekilde uzun turlar yapmak istiyorum. Almışken de bu fiyata zor ama iyisini almak istiyorum. Gün içerisinde Max gördüğüm mesafe 50 km. İleride tur yaptığım zamanda hemen hemen buna yakın mesafede ilerleyebildiğim. Onerebileceginiz marka model ve bu konularla ilgili tavsiyeniz varsa önerilere açığım.
Ben ikinci el Trek fx serisi önebilirim nacizane.

@pinar357 Carraro Sportive ve Mosso Legarda modellerine bakabilirsiniz. Biraz bütçe artabilirse Merida, Giant şehir bisikletleri..Amortisörsüz ve 27-30 vites tura daha uygun olur..

• Beğen
Tepkiler: pinar357
@pinar357 Carraro Sportive ve Mosso Legarda modellerine bakabilirsiniz. Biraz bütçe artabilirse Merida, Giant şehir bisikletleri..Amortisörsüz ve 27-30 vites tura daha uygun olur..

Bunlari 2. El alırken sormam gereken sorular nedir. Mesela bir bisiklet beğeniyorum fakat sadece kadro boyuna bakıyorum uyarsa mesaj atıyorum ücreti hakkında. Başka bisiklete dair sormam gereken ya da sahibinden bilgi almam gereken bir parçası falan var mı acaba? Bu konu hakkında da bilgi verirseniz çok mutlu olurum

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
2012 carraro 904 prizma V fren 21 vitesli bisikletle senelerdir uzun kamplı turlar ve rotalar yapıyorum. Geçen yaz İstanbul Muğla, bu yaz marmara denizini komple kamplı dolaştım ve daha önceside sayamayacağ6m kadar uzun yol yaptım. Üzerindeki acera set iyiydi vs ama tourneyin yeni seti ondan daha kararlı gelince 2 yıl önce tourney kullanmaya başladım. Bisikleti a dan z ye dağıtır toplar teknikte biriyim. Aynakol ve ruble oranlarına dikkat ettikten sonra da yüklü çıkılamayacak rampa vs de tanımıyorum. Arkaya megarange ruble, aynakola da 24 34 42 diş taktın mı süper oldu bitti. Toırneyin güzelliği şurada. Bir kere ucuz, başına bişey gelse önüne çıkan ilk bisikletçinin elinde bile olan sistem. Uzun turlarda asıl önemli olan yedek malzeme ve tamir donanımının yanınızda olması. Günde 100km altında pedallamam uzun yollarda. Bu güne kadar da deore, altus vs aklıma bile gelmedi. Önemli olan ben yola çıkacam kararlılığı ve tamir bilgisi. Gerisi hikaye...

Apple yada Facebook'u kurmak için bir oda, garaj ve iki kafa dengi arkadaş gerekirken
bisiklet turu için sadece yürek ve dönen iki tekerlek lazım olduğu sonucuna ulaşmak çok zor değil benim kanımca.
7. uzun turumuzda ve 15. ülkemizde sürmeye başlamışken edinmiştik ilk deore donanımı. :)
İmkan meselesi değil, insan meselesi diye düşünmekteyim hala.
Forumda bu güne kadar okuduğum en etkileyici mesaj olabilir. 🙂

Hortlamışken burdan da sormak istedim
Uzun turlarda kullanacağım fakat kısa turlarda da da sürekli köy yolları bozuk ve engebeli yollarda kullanacağım bir şehir tur bisikletine ihtiyacım var bunun için max bütçem 11.000 TL ağırlık önemli, şuanda aktif olarak kullandığım sedona 410 15. Yıla özel üretilen düz maşa bisikletim var fakat kısa günübirlik köy yollarında beni perişan ediyor titreşimden ve seleden dolayı V fren ve düz maşa çok ağır bir bisiklet değil vites sistemi, sele, jantlar, frenler gibi rahatsız eden parçalarında değiştirip devam etmeyi düşünmedim değil fakat kararsız kaldım bu durumu göz önünde bulundurarak tavsiye ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim teşekkürler.
Yoksa karbon veya üst seviye bir MTB alıp ince tekrer atıp düz yolda maşayı kilitlemek mi iyi olur bilemedim.

Geri