Scudo Sports

Uzun sürüşler ve yarışlar için beslenme tavsiyeleri

Beslenme konusu kişiden kişiye farklılık göstermekle beraber yaptığımız sporun en önemli kısmını teşkil ediyor. Peki siz ne şekilde besleniyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: 3rsin
Scudo
teşekkürler faydalı konu

Herkesin kendi tecrübelerini paylaşması açısından dediğiniz gibi umarım faydası dokunur [emoji106]

performans odaklı olmayan turlarda neler alabiliriz yanımıza?

konuda bahsedilen ürünleri bulmak hem zor,hem pahalı herkesin bulabileceği,uygun fiyatlı ürünler paylaşılsa çok güzel olacak

@Desert Fox
Selamlar hocam. Tadım'ın birkaç ürünü var, yerfıstıklı, antep fıstıklı, fındıklı vb beni çok acıktığımda güzel idare ediyorlar, denemenizi önerebilirim. Fiyat olarak 1 ile 3.5 arasında. (link)

@kuşlar gibi özgür dediginiz barların fıstıklı olanını kullanıyorum ve performans odaklı sürüş hepsi ben genellikle önceden iyi bir kahvalti yapmaya çalışıyorum en az 1.5-2 saat önce eğer 100 km veya üzeri felan olucak ise tazelenin whey protein i var şişer 300 ml de 30 gram protein içeren 4.25 onu alıyorum .Yanımada 1 muz 3 tane fıstıklı bar ve suyada maden suyu katıyorum mineral açısından .

Barı marı geç, doğal gıdalar al.Ceviz fındık ,muz ,badem vs içecek olarak su yeterli, en fazla kendin bal, pekmez elma, limon gibi doğal gıdalardan da şerbet yap bu kadar basit.

Decathlonda böyle bir ürün var.Kutuda 6 adet var.Saat başı birer tane tüketiyorum.Tavsiye ederim.

Screenshot_2018-03-14-12-57-26.png
Screenshot_2018-03-14-12-57-10.png

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Ben muz,fındık ve su yeterli oluyor.Sağlık için yaptığım sporda kimyasal yiyecekler tüketmek hoşuma gitmiyor.

DSC_6201.JPG

Sporu geçtim ben bu yazdıklarınızı normal hayatta yiyemiyorum muzun kilosu 10 lira. Kuru yemiş en ucuzu 40-50 lira

Yanıma havuç aliyom kilosu 1 lira 3 kilo alınca bir hafta yetiyor tavsiye ederim

Konuyu hortlatmış olacağım ama bu uzun mesafe yarışçılarının emüklediği enerji mi! Bcaa mı?

Konuyu hortlatmış olacağım ama bu uzun mesafe yarışçılarının emüklediği enerji mi! Bcaa mı?
Enerji, bcaa lar genelde toz formunda olup matara da su ile karıştırılıp tüketiliyor

Enerji, bcaa lar genelde toz formunda olup matara da su ile karıştırılıp tüketiliyor

Hocam evimde supplementlerim var fitness ile ilgileniyorum aynı zamanda ama o bisiklet yarışçılarının tükettiği bir sıvı var onu merak ettim

Hocam evimde supplementlerim var fitness ile ilgileniyorum aynı zamanda ama o bisiklet yarışçılarının tükettiği bir sıvı var onu merak ettim

Emdikleri jeller karbonhidrat kaynağı, bisikletçinin öncelikli yakıtı ;)

Yine mataralarında elektrolit içecekleri, onların da karbonhidrat takviyeli olanları var. Bazı takımlar keton içecekleri de kullanıyor. Uzun yarış veya etaplarda sıkça jel ve elektrolit içeren sıvıları alıyorlar pro'lar, hatta ne zaman ne alacakları bile bellidir fotodaki gibi

Mathieu-van-der-Poels-cheat-sheet-during-the-Ronde-not.png

Fiskobirlik yer fıstıklı bar 150 Gr 5.90₺ (hakmar)

Geri