@Soner Közen
Katılımcı sayısında sorunları bulunmuyor, onu öğrenmiştim. Yarışa katılmak için 1000'den fazla başvuru yapılıyormuş, yarışabilen kişi sayısı 200. Bunların öncelik tanınanları var. Veteran denen zaten yarışta tecrübeli olanlar, derece yapanlar.
Başka ülkelerden de ilgi oluşması düşüncenize hak veriyorum. Muhakkak organizasyon ve sponsorlar bunu isteyecektir. Yalnız bitişin Türkiye'den başka bir yere alınması yol şartlarının kötülüğüyle beraber asıl ilgisizlikten kaynaklanıyor bence. Ülkemizin tanıtımını da yapacak uluslar arası bir bisiklet organizasyonu burnumuzun dibinde bitiyor ama biz bu oluşuma ilgizisiz kalıyoruz. Mesela son günki toplu sürüşte Türk bisikletçi sayısına bakıyorum çok az. Kafede karşılama yapanlara bakıyorum çok az.
Transcontinental adı üstünde Kıtalararası bisiklet yarışı. Avrupa'dan Asya kıtasına Türkiye'den girmek yerine tek bir alternatif görünüyor. Cebelitarık'tan Afrika kıtasına gitmek...
Umut ediyorum bir çok bisiklet topluluğu Çanakkale'de karşılama yapar, misafirperverliğini gösterir, son günki herkese açık toplu sürüşe katılır.