Scudo Sports

Uzaklara Yarışmak [Trans Continental Race 2015]

Çok ayıp etmişler. Olayın ruhuna aykırı. O yarış popüler olursa suyunu çıkarırlar. Kirala iyi bir karavan, peşine gelsin. Uykun geldi, hemen duşunu al, klimanı ayarla yat uyu. Otel aramak, belli saatte yatma kalkma vb derdin bile yok.
Arabadan su, yiyecek uzatma falan da mümkün mü? Önüne geçmediğim sürece scooter ile takip edip sporcumla ilgilenebilir miyim?
Yardım yoksa bile bunlar düşünceye katılıyorum. Belli standartlar (zorluklar 😅) getirilmeli, yoksa suyu çıkar.

Scudo
Gene iyiymiş. Muhtemelen takip etmesi çok zor olduğundan serbest bırakıyorlar. Konaklamaya karışan organizasyonlar çok daha küçük gördüğüm.
Ana yol ve parkur kurallarını getirmek zorunda kaldılar ama onları kontrol etmek kolay. Detayları paylaşsalar da biz de katılmasak da rota çıkarmaya çalışsak. Yarıştan önce katılımcılar yasaklı ve zorunlu parkurları öğreniyor ama kimse paylaşmıyor tabii.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
Ahmet Karaoğlan gece gece nerelerden geçmişti, gündüz geçmeye korkarsınız :) Dağ, taş, keçi yolu vs.

Çok lastik patlattı, telefonu kırıldı vs. Bütçe lazım, güzel yerlerde kalıp güzel yemek yiyeceksin, mis gibi duşunu alıp yola düşeceksin, moral zirve olacak. Ekipman sağlam olacak, dinamolu ön göbek olacak gibi anekdotlar kaldı aklımda

Önüne geçmediğim sürece scooter ile takip edip sporcumla ilgilenebilir miyim?
Scooter var, arada yolun güzelliğine dalıp önüne de geçebilirim :) Uyku tulumu ve çadır da taşırız. Yolda arada önden basıp market alışverişi de yaparım; lojistik bizim işimiz. Oh mis.
Gene iyiymiş. Muhtemelen takip etmesi çok zor olduğundan serbest bırakıyorlar. Konaklamaya karışan organizasyonlar çok daha küçük gördüğüm.
Ana yol ve parkur kurallarını getirmek zorunda kaldılar ama onları kontrol etmek kolay. Detayları paylaşsalar da biz de katılmasak da rota çıkarmaya çalışsak. Yarıştan önce katılımcılar yasaklı ve zorunlu parkurları öğreniyor ama kimse paylaşmıyor tabii.
Konaklamada kısıtlama olmasa da otele gir çık bile küçük yerleşimlerde sıkıntı oluyor. Gece gelecek resepsiyon açacak kimlik kaydı alacak ödeme v.s. Bir de kaç saat uyuyacaksın? Benim bir arkadaşım Lukas - RAAM yarışıyor ama o çok farklı. 10 gün boyunca 10sa30dk uyumuş geçen yıl. Arkasında araç hazır gidiyor, streching v.s. esnasında yatağı hazırlanıyor.

40283051_L.jpg

Scooter var, arada yolun güzelliğine dalıp önüne de geçebilirim :) Uyku tulumu ve çadır da taşırız. Yolda arada önden basıp market alışverişi de yaparım; lojistik bizim işimiz. Oh mis.

Konaklamada kısıtlama olmasa da otele gir çık bile küçük yerleşimlerde sıkıntı oluyor. Gece gelecek resepsiyon açacak kimlik kaydı alacak ödeme v.s. Bir de kaç saat uyuyacaksın? Benim bir arkadaşım Lukas - RAAM yarışıyor ama o çok farklı. 10 gün boyunca 10sa30dk uyumuş geçen yıl. Arkasında araç hazır gidiyor, streching v.s. esnasında yatağı hazırlanıyor.

40283051_L.jpg

Güzel imkanlar. Araç desteğiyle sürmek çok daha güvenli ve konforlu hissettiriyordur. Transcontinental self support diye biliyorum, scooter da olsa dışardan desteğin yasak olması lazım. Aslında zevki de orada. O bilinmezliğe doğru ilerleme, yalnız başına mücadele etme zorunluluğu, kendi kendine yetebilmenin hazzı, yolda çektiğin zebillikler :) fakir ama mutlu kafası çok güzel duygular. Sadece mücadele var ve kendi başınasın. Nefis.

Yıllar sonra kendimi buldum, benim olayım kısa yarışlarmış. Cüceler gibi very dangerous in short distances. Sabahın köründe kalkmalar, eve karanlıkta girmeler bana göre değilmiş. Insomnia var zaten, bir tetiklendi mi 6 ay sürüyor.

Ama işin ciddi tarafına bakarsak lojistik desteğe ihtiyacım var. Malum tek tabanca operasyon olduğumdan su verenim, jel uzatanım yok. Normalde önemli değil ama yarışa 3 litre su ve 600gr jel ile başlamak büyük problem. Büyük Gravel yarışlarına girmeye başladım, dünya şampiyonasına da kayıt hakkı kazandım. Bu seneki şampiyona Hollanda'da dümdüz parkurda olduğundan gitmeyeceğim ama 2027 Gravel şampiyonası İsviçre'de ve hayvani tırmanış var. Bülent abiyle de konuşacağım ama senin de ellerinden öper. Detayları hallederiz.

2027 Gravel şampiyonası İsviçre'de ve hayvani tırmanış var. Bülent abiyle de konuşacağım ama senin de ellerinden öper. Detayları hallederiz.
Benim Schengen var, yengen vizesi de alırsam yaşadık. Bülent Abiyle de biralarımızı alır konuşlanırız. İzmir > Münih bi uçak. Beni taşıyamadınız Alamanya'ya...
Yıllar sonra kendimi buldum, benim olayım kısa yarışlarmış. Cüceler gibi very dangerous in short distances. Sabahın köründe kalkmalar, eve karanlıkta girmeler bana göre değilmiş. Insomnia var zaten, bir tetiklendi mi 6 ay sürüyor.
Haydaaa ulan biz de adamı mesafede mesafeye - maceradan maceraya gazladık...

İrfan abiden alıntı yaparak aktarayım bu sene de favorim yine Akarao, üstelik bu sene harbiden çok iyi hazırlanıyor. Geçen sene white marka bisikleti ile katılmıştı, bu sene Trek Checkpoint gravel ile maşallah çok iyi hazırlanıyor.
(link) arada 300-500km yaptığı da oluyor. Yeni konu açan olmayacak galiba o yüzden https://www.bisikletforum.com/konu/trans-continental-tcr-9.165236/page-8 buradan devam eder diye düşünüyorum.
Yav dur yeni bi baslik acicaz ben bu isin gastecisiyim de vakit yok.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
bu forumun altın zamanları Murat Çömez le Mariokaldato nun forumda aktif oldukları zamanlardı.ben de bunu farketmiştim. vakit hızlı geçiyor.
alttaki foto o yıl yapılan köprü geçişine ait. bu arada 10 sene oldu hala katılamadım bu yarışa.Nasip diyelim.
8 Ağustos Köprü Geçişi

328532 dosyayı görüntüle
Murat abi hala forumda galiba, eskiden güzel bisikletler paylaşıyordu. muhtemelen ilgi olmayınca bıraktı. Mario abiyi bilmiyorum, kovid den sonra pek buralara gelmemeye başladı.

Fotoğrafa bakınca insan o yılları arıyor. :)

Ahmet cok daha basarili olurda. Sponsor destegi lazim. Kafaya oynayanlarin arkasinda ciddi bir destek var. Ahmet bankta yatarken adamlar otelde spada takiliyor.:) onun icin ahmetin basarisi bana kalirsa cok daha değerli.
Ben de ahmetin tr de bilinen en yetenekli uzun mesafe sürücüsü olduğunu düşünüyorum ve muhtemelen çok daha fazla potansiyeli var.

spor ve beslenme ile ilgili akademik eğitimi var.

Ama asıl konu ahmet hem çok genç, hem çok dayanıklı, hem çok hızlı ve hem de başarıya aç bir insan.

Keşke iyi bir sponsor desteği olsa, nasip belki çok iyi yerlere gelir.

Merakla izleyeceğiz Ahmet’in bu seneki macerasını. Geçen sene çok fazla tatsız şeyler başına gelmişti, bu sene daha hazırlıklı gidiyor. Yola çıkmadan önce geçen gün sohbet etme fırsatımız oldu

Merakla izleyeceğiz Ahmet’in bu seneki macerasını. Geçen sene çok fazla tatsız şeyler başına gelmişti, bu sene daha hazırlıklı gidiyor. Yola çıkmadan önce geçen gün sohbet etme fırsatımız oldu
Treni kaçırmış ama bir şekilde otobüs bileti buldu sanıyorum.

Ölmeden önce yapılacaklar listesine bu yarışı da ekleyeceğim sanırım, çok özendim :) Yine Türkiye sonlu bir rota olursa çok güzel olurdu .

Herkez Ahmet diyor ama Ekrem ekicigil kardeşimizde busene tcrde . Onada basarılar sanırım bir kişi daha türkiyeden var onu bilmiyorum ama
Kübra Çetin var birde bildiğim. 3 pedalşörümüze de başarılar.

Üçünün de yolu şansı açık olsun, başarılar dilerim.

3 İstanbul'lu, umarım her şey istedikleri gibi gider 👍

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Aah ah. Eskiden İstanbul'da biterdi bu yarış... Yazık...

Geri