Uzaklara Yarışmak [Trans Continental Race 2015]

Edip D.

HTFU!
Tepki
5.375
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
http://www.transcontinentalrace.com/wp-content/uploads/2013/10/Website-banner-1024x388.jpg
TRANSCONTINENTAL NO.3

Bu seneki yarış İngiltere yerine Belçika'dan başlıyormuş.
Geçen seneki yazıdan kopyala yapıştır yapayım hemen :)

"Yarışın özellikleri kendi sitesinde şu şekilde sıralanmış;

One stage - The clock never stops. Racers chose where, when and if at all to rest.
Tek Etap - Saat asla durmaz. Yarışçılar dinlenme yerlerini ve zamanlarını kendileri seçer.

No Support - Racers can only use what they take with them, or what they can find en-route at commercially available services.
Destek Yok - Katılımcılar sadece yanlarına aldıklarını veya yolda bulduklarını (satın aldıklarını) kullanabilirler.

No Route - Between London and Istanbul only two mandatory controls ensure that racers visit some of the most famous pieces of road in Europe and connect with the suffering of their forebears. The rest is up to them.
Rota Yok - Londra ve İstanbul arasında Avrupa'daki yolların en meşhur kısımlarını içeren ve katılımcıların atalarının çektikleri cefalarla kendilerini özdeşleştirebilecekleri iki zorunlu kontrol noktası var. Geri kalanı tamamen katılımcılara kalmış. (Siteye göre 3 adet kontrol noktası var :)).

Yarışın sayfası (link). Yarışmacılar canlı takip edilebiliyor."

Tabi bu seneki Londra - İstanbul değil de (link) (Belçika) - İstanbul olmuş oluyor...
Yarışın son noktası genellikle Rumelihisar'nda Boğaziçi Üniversitesi'nin oralarda oluyor.
Yarış tarihi olarak da 24 Temmuz - 9 Ağustos verilmiş bu sene.

Yarış kuralları şu şekilde;

1. Riders must ride from the start point to the finish point and visit all mandatory controls en-route.
1. Sürücüler başlangıç ve bitiş noktasından ve rota üzerindeki zorunlu kontrol noktalarından geçmelidir.

2. 3rd party support is prohibited. All food, drink and equipment must be carried by the rider or acquired en-route.
2. 3. parti destek yasaktır. Tüm yiyecek, içecek ve ekipman sürücü tarafından taşınmalı ya da rota üzerinde temin edilmelidir.

3. Drafting is prohibited.
3. Drafting (kamyon arkası :)) yasaktır.

4. All forward land travel must be human powered.
4. Karadan gidilecek bütün seyahatlar insan gücüyle olmalıdır.

5. Ferries are permitted for expedient coast to coast travel, by approval of the Race Director.
5. Yarış yönetiminin de onayı alınarak feribot kullanımına müsade edilir.

6. Riders are responsible for maintaining positional updates and evidence thereof.
6. Sürücüler konumsal güncellemeler ve kanıtlar sağlamakla yükümlüdür.

7. More than 3 days of inactivity without contact will be deemed a scratch.
7. Habersiz gerçekleşen 3 günden fazla durağanlık çekilme olarak kabul edilecektir.

8. No Helmet, No Insurance, No Ride.
8. Kask yoksa, sigorta yoksa, sürüş de yok.

9. It is the rider’s responsibility to know and observe local laws.
9. Yerel yasaları bilmek ve uygulamak sürücünün sorumluluğundadır.

10. Riders must act in the spirit of self sufficiency and equal opportunity for all racers.
10. Sürücüler kişisel yeterlilik ve diğer sürücülere eşitlik ruhu ile hareket etmelidir.

2013 yarışına dair @Eser Sevinç 'in paylaştığı şu video vardı. İnsanı etkiliyor hakikaten, 4 bölümü bir solukta izlemiştim;

Bu da geçen senenin konusu;
(link)

Başlasın da haritadan takip edelim kim nerede. Mikko Makipaa'yı merak ediyorum, bu sene de katılacak mı acaba :).

Scudo

Eser Sevinç

Eskiden buralar dutluktu
Tepki
3.070
İsim
Eser Sevinç
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Gönül ister ki bu yarışma da bir Türk firması sponsorluğunda 2 kişilik bir Türk Takımı görmek. Hatta gönül yarışmak isterdi ki çok zor bir ihtimal.
Bu sene ki yarışmayı da merakla takip edeceğim.

Edip D.

HTFU!
Tepki
5.375
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Ben de her seferinde "Evet lan. Yarışmak ne güzel olurdu burada" diyorum.
Sonra senin yolladığın videolarda 2. mi, 3. videoda Stelvio ve Ventoux'yu görünce 2. kez tekrar düşünüyorum :).

• Beğen
Tepkiler: serdar k

Eser Sevinç

Eskiden buralar dutluktu
Tepki
3.070
İsim
Eser Sevinç
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Aynı duyguyu ben de Stelvio`yu gördüğümde yaşıyorum :confused:

Yarışla ilgili blog sayfası da mevcut. (link)

Edip D.

HTFU!
Tepki
5.375
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Sitedeki sloganı da ekleyelim;

“For those who rely on luck alone,
Transcontinental N0.3 will raise the stakes.
Many will fail.”

"Sadece şansına güvenenler için
Transcontinental N0.3 işleri ciddileştirecek.
Çoğu başaramayacak."

Ali Demir

Forum Bağımlısı
Tepki
1.572
Bisiklet
Specialized
abi siz neler diyorsunuz ya? stelvioyu görünce nutkum tutuluyor, böyle bir güzellik olamaz.
şu dünyada yapmak istediğim bir kaç birşeyden biri orayı bisikletle tırmanmak. ahh ah :)

ne kadar güzel yarışlar düzenliyorlar, şaşırıp kalıyorum. hayatın tadını yaşıyorlar bir nevi.

BF Okuru

Üye
Tepki
62
2013 yarışının videolarını 3 er defa izlemiştim, birazdan 4. defa izlemeyi planlıyorum.

Çok eğlenceli görünüyor bu tarz turlar, galiba uzun mesafe olduktan sonra yavaş-hızlı, ağır bisiklet yada hafif bisiklet ile fark etmiyor, hepsi de çok eğlenceli.

Edip D.

HTFU!
Tepki
5.375
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Bu arada domestik çağrısı da yapmışlar...
Türkiye'deki bitiş noktasında da yardıma ihtiyaçları olabileceğini düşünüyorum;

(link)

Elbrus

Daimi Üye
Tepki
148
İsim
Atakan
Bisiklet
Carraro

Osman Kıtay

Forum Bağımlısı
Tepki
1.090
Bisiklet
Fuji
Evet arkadaşlar, Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan Trans Continental Race nasıl bir çok arkadaşımızda Tour de France etkisi yaratıyorsa, bende de aynı etkiyi yaratıyor. 24 Temmuzu 25 Temmuza bağlayan gece yarısı Belçika dan başlayıp her zamanki gibi İstanbul da Rumeli hisarında bitecek olan yarışma 14 gün içinde minimum 3.200 km ve en az 30.000 metre tırmanış, Stelvio acı ve gözyaşı vaat etmeye devam ediyor.

Kurallar : Kurallar basit, sadece 2 kontrol noktasından geçiş şartı. Bunun haricinde dışarıdan destek yok. Rota yok. Konaklayacağın yeri kendin belirliyorsun.

Eğer takip etmek isteyen olursa linki aşağıdadır.

(link)

BF Okuru

Üye
Tepki
62
Kazanan nasıl belirleniyor birde ödül ne?
Cevaplayan olursa çok sevinirim biraz araştırdım ama bir bilgi bulamadım.

Osman Kıtay

Forum Bağımlısı
Tepki
1.090
Bisiklet
Fuji
Hisara ilk gelen birinci. Yarışmacılar GPS takip cihazı üzerinden sürekli takip ediliyor. Hızlarda veya sürelerdeki anormallikler inceleniyor.
Ödüller bildiğim kadarı ile sembolik şeyler ve sponsorlar tarafından veriliyor.
Önemli not : Yarış legal değil. Korsan bir yarış. En sevdiğim tarafı bu :D

Edip D.

HTFU!
Tepki
5.375
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Yarış başlangıcına 3 gün kaldı (24 gecesinde yola çıkıyorlar).

Bitiş noktası tam olarak şu nokta;
(link)

Yarışmacılar Bahçeköy üzerinden gelecekler ve 1 Ağustos - 8 Ağustos arası varacakları tahmin ediliyormuş.

Osman Kıtay

Forum Bağımlısı
Tepki
1.090
Bisiklet
Fuji
Sahilden geleydiler iyiydi. Çalıştığım limanın önünden geçerlerdi. En azından birincinin gelişinde orada olmak var.

BF Okuru

Üye
Tepki
62
Bende Facebook grubunu surekli takip ediyorum, neden forumdan hic katilan yok ?

Acikcasi imkan olsa katilmak isteyecegim bir yaris. Kazanmak icin degil tabi, birazini bitirebilmek bile buyuk basari.

Osman Kıtay

Forum Bağımlısı
Tepki
1.090
Bisiklet
Fuji
@Özgür K.
Bu yıl onun denemesini bir turda yaptık ve duvara tosladık. Olay sadece bisiklet sürülmesi değil. Ciddi fizyolojik rahatsızlıklar geçiriyorsunuz. Bir tipik TC vatandaşı olmanın zorlukları var. Vize, sınır kapıları vs.vs. Ayrıca zamanında bitirmek için bile hergün minimum 230 km bisiklet sürmeniz gerekiyor. Bunun içinde çılgın tırmanışlar var. Aramızda Yapacak olan çıkar mı? mutlaka...

Aşağıdaki belgeseli izlerseniz size çok fikir verir.

BF Okuru

Üye
Tepki
62
@Osman Kıtay

Linkteki belgeselin tüm bölümlerini 4 er defa izlemiştim, youtube da ki diğer videoları da izledim, sizin turu da biliyorum.
Her gun 200+ km, zor iş gerçekten. Ama tüm hayat boyu anlatılabilecek bir olay. Uygun şartlar sağlandığında bence yapılabilir.