Scudo Sports

Uzaklara Yarışmak [Trans Continental Race 2015]

Scudo
Ama bu fotoğrafta normal bir insan gibi duruyor :eek: oysa ben uzaylı bekliyordum.:koptum:

Bunların donanımlarına bakmak lazım acaba yanlarına ne alıyorlar diye. Mesela Josh Ibbet'in bisikletinde adeta hiçbir şey yok:kötü:

Düzeltme: Ahanda buldum:)
(link)

10 gündür takip ettiğim facebook grupları, instagram fotoğrafları ve ek birkaç siteye göre yorum yaparsam;

Uyku tulumu gibi çadırlardan alıyorlar genelde. Uyku tulumunun ağız kısmı da kapalı şeklini düşün. Bazılarında şişme mat oluyor bir de.
Kıyafet olarak üstlerindeki kıyafet + soğuk için uzun tayt, yağmurluk-rüzgarlık(en hafiflerinden), dizlik-kolluk, şapka, ayakkabı kılıfı, reflektörlü yelek.
Yedek olarak da öyle ruble-zincir sökme tarzı birşey almıyorlar. İç/dış lastik-yama-yağ üçlüsü. Bir de ufak bir multitool, bıçak, ufak kilit, lastik şişirme tüpleri, pompa, kablo bağı, yedek kulakçık.
Elektrik dinamodan geliyor, onun için powerbank, gps, telefon, takip cihazı oluyor. Tabi güçlü ön far, arka flaş.
Diş macunu, ilaç, çatal-kaşık. ocak-tencere taşıyanlar da var, heybeli 2-3 kişi vardı, onlardır muhtemelen

yahu şu kadroya asılı olan şeyi nasıl halledebiliriz,çok pratik geliyor bana
(link)

peki türkiyede?

@Onur Ali İmren
Onur o tür çantaları ben Türkiye'de aradım ama bulamadım. Semçanta buna benzer sele altı çanta yapıyor oradan aldım. Link verirdim ama sitesinde büyük olan gözükmüyor. Yaklaşık 15 lt. Nasıl diye sorarsan: Eh işte, 60 tl için iyi ama her yeri ikinci kalite.
Şu:
11328231_603737689729697_1737972559_n.jpg

@MehmetAliB. Biraz ayrıntı verir misiniz?Mesela içine ne koyuyorsunuz,neler sığıyor,duruşu size güven veriyor mu?Mümkünse fotoğraf atarsanız çok çok yararlı olacaktır :)

ayakkabısının markasını göremedim. bu kadar uzun yolu spd ayakkabı ile nasıl rahat gelebilmiş. ben 120 km yaptım ayakkabılar anamı ağlattı :D yeni ayakkabı arayışındayım.

@MehmetAliB.

evet bende içine neler sığdırabilirz diye merak ediyor ve soruyorum,neler sığdırabiliriz? :) minimalist düşünceleri severim. malzemeiçin 2. kalite demişsiniz ama bunun için biraz daha yorumunuza ihtiyaç duyuyorum. Görevi basit değil mi aslında,tutsun yeter.

@Emrah Özşahin belki antrenman eksikliği belki güçsüz bacaklar belki de gerçekten iyi olmayan bir ayakkabıdandır. Sadece ayakkabıya yüklenmeyin. Eğer sürüş sonrası ayak altları ağrıyor uyuşuyor ise tabanı size yetmiyordur. bilginize :)

@Onur Ali İmren serçe parmaklarımda ufak nasırlar var hem orasını vuruyor hem de baş parmağımın üstünü sıkıyor, dar geliyor ayakkabı :) konuyu dağıttık bu arada :)

@ahmetkya

@Onur Ali İmren
İçine bir çift klasik ayakkabı, yağmurluk ve tamir malzemeleri sığıyor. Sanırım 10-12 lt bişey. Tam bilemiyorum. Bu Trans Continental'de kullanılan sele altı çantalar daha büyük. Mesela Apidura'nınkini çok beğendim. 17 lt.
DSC_1225_800x600.jpg
Boyut açısından fikir versin diye yanına başka şeyler koydum. Eldiven, merhem, bıçak, kavun:)

@MehmetAliB.
kavun iyiymiş :) özellikle kış aylarında kullanmak üzere ben de böyle bir çanta almayı düşünüyorum,içine çok kaba olmayan bir mont,iç lastik,alyan set vs rahat sığar diye tahmin ediyorum. yalnız çantaya bir şekilde arka flaşör takmak lazım kesinlikle bence veya reflektörlü yelek ile sarılabilir

@edin Kendi sayfalarında ışık takmak için yer olduğunu belirtmişler.

@MehmetAliB.
Aşağıdaki linkte o ürünler var

(link)
@MehmetAliB.

Aşağıda linkini veriyorum. Yalnız pek ucuz değiller.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
@Osman Kıtay
Evet onu biliyorum. Zaten yarışta galiba en çok bu çantalar kullanılıyor. Fiyatı yüksek değil bence. Çünkü bagaj derdinden de kurtarıyor. Hafiflikte cabası. Almak isterdim ama yurtdışından alış veriş yapmadığım için alamayacağım.

Alan olursa kargosunu falan paylaşabiliriz...

@Osman Kıtay @MehmetAliB.
ben de dün bir hayli baktım, özellikle yol bisikleti için veya bagajsız diğer bisikletler için çok pratik,farklı markaların ürünleri de var ancak en ucuz fiyatlı ürün 125 dolar..

Geri