Uyku tulumu önerileri

ali katlamaz

Aktif Üye
Kayıt
20 Mart 2014
Mesaj
195
Tepki
17
Şehir
istanbul
Bisiklet
KTM
Arkadaşlar kullananlar varsa oturmuş aydınlanmayı bekliyorum. Birde decathlon indirim kuponu varsa alabilirim.
 
Scudo

MeTaLioNs

Daimi Üye
Kayıt
22 Mart 2012
Mesaj
355
Tepki
210
Şehir
Gümüşhane
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@ali katlamaz

Hiç çadır kullanmadığım için inanın bilemiyorum. Sadece rakamsal göstergelerine göre "makul" dedim. Kullanan varsa yorumları çok iyi olacaktır.
 
Kayıt
7 Mayıs 2016
Mesaj
41
Tepki
12
Yaş
46
Şehir
adana
İsim
özgür
Bisiklet
Trek
Arkadaşlar çadırı matı hallettim şu uyku tulumu işini bir türlü çözemedim ciddi anlamda yardımınıza ihtiyacım var şimdiden tşk.. yorumlar için uzun araştırmalar sonucu bu uyku tulumunu buldum kspalı ölçüleri 16×30 gibi süper kompakt ağırlık 1kg comfort -8 extrem -18 derece diyor yazın rakımlı dağlara çıkacağımdan -10 civar görürüm diye düşünüyorum kışın kullanmayacağım acaba evolite ın bu tulum için verdiği değerler doğrumudur -8 civarı rahatlık sağlayacakmı bu marka hakkında çok fazla bilgi yok yorum az husky almak isterim ondada -10 a kadar comfort değeri olan tulumlar 2kg den aşağı değil ve boyutlar 20×40 tan aşağı değil bayağı bir hacimli ne yapmalıyım sizce yinede husky mi almalıyım tşk..
 

Dosyalar

Kayıt
28 Haziran 2016
Mesaj
48
Tepki
32
Yaş
39
Şehir
kayseri
İsim
ahmet izmir
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
merhaba arkadaşlar.yazın tur için uyku tulumu tavsiyesi istiyorum tecrübeli arkadaşlardan.
 
Kayıt
6 Mayıs 2017
Mesaj
18
Tepki
38
Yaş
23
Şehir
Bursa
İsim
Emre Özel
Bisiklet
Sedona
(link)
Dağ kampları için çok iyi.0, -5 derecede falan dahi olsanız üşüyeceğinizi sanmıyorum. Soğuk gecelerde kesinlikle öneririm. Ama kapalı vaziyette sıcakta bunaltır. Ben geçen sene almıştım o zaman 120 lira falandı, fiyatı artmış biraz. Kaliteli ve çok pahalı olmayan bir şeyler arıyorsanız bulabileceğiniz en uygunu diyebilirim.
 

Çağdaş78

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Nisan 2016
Mesaj
2.317
Tepki
4.571
Yaş
45
Şehir
İZMİR
İsim
Çağdaş
Husky Espace uyku tulumunu kullanan arkadaş var mi? Tecrübelerini paylasabilir mı?
 

Özcan

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2015
Mesaj
2.084
Tepki
6.862
Yaş
50
Şehir
Bursa
İsim
Özcan
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Specialized
Uyku tulumlarında konfor ve sınır dereceler belirtilir. Konfor derecesinden aşağıdaki sıcaklıklarda o tulumda üşürsünüz anlamına gelir.
Dışarısı -30 bile olsa bir çadırın içi -5'ten aşağı inmez. Hatta iyi çadırsa 10 dereceye de çıkar.
Kışın kullanma durumunuza göre konfor derecenize karar verin. Bundan sonra ağırlık ile fiyat ters orantılı olarak gider. Bütçenize ve taşıma koşullarınıza göre seçim yapın. İyi kamplar :harika:
 

Cevat_MD

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Aralık 2011
Mesaj
818
Tepki
1.971
Yaş
57
Şehir
LÜLEBURGAZ - ÇORLU
İsim
Cevat Bayhan
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Çağdaş78

Tam olarak bu versiyonu değil ama biraz daha ucuza aldığım eski 5 derecede korumalı olduğu yazan Husky uyku tulumunu, Aladağlar - Çelikbuyduran'da 3350m'de kullanmıştım. 2 Temmuz gecesi ısının eksilere düştüğü ortamda bu tulumun içinde terlemiştim.

Uyku tulumu seçiminde mutlaka kullanacağın coğrafya ve ısı değerlerini iyi belirlemek gerekir. Yukarıda verdiğim örnekte olduğu gibi aslında o kadar da ısı yalıtımı yüksek bir tuluma ihtiyacım yokmuş aslında. Normal bir iklimde kullanmak için alıp ilerde Everest'e de tırmanırım, almışken en iyisi olsun deyip hiç gitmeyeceğin iklimler için daha fazla para vermeye hiç gerek yok.

Yardım istediğin tulum eğer yüksek dağ tırmanışları falan yapmayacaksan, aşırı soğuk bölgelere gitmeyeceksen bence gereksiz.
 

BveP

Aktif Üye
Kayıt
27 Şubat 2018
Mesaj
127
Tepki
324
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba. Bisikletli ve bisikletsiz turlarda kullanmak için uyku tulumu almayı planlıyorum. Çok tecrübeli değilim maalesef bu konuda, pek kamp geçmişim olduğu da söylenemez. Bu yüzden teknik özelliklerini okuyup ona göre bir ürün seçmektense tecrübeli kullanıcıların yorumlarını duymanın daha iyi olacağını düşündüm.

Öncelikle alacağım uyku tulumunu kışın kullanmayı düşünmüyorum. Bahar ve yaz aylarında kullanmak için bir ürün arıyorum. Örneğin bu sene Mart gayet ılık geçti, maksimum bu soğukluktaki havalarda tur ve kamp yaparım. Geçmiş senelerdeki gibi mevsim normalleri devam ederse Nisan'da başlar Ekim'de sonlandırırım. Sanırım yüksek konfor değeri +5 civarında bir tulum işimi görecektir. Ya da belki +5'e dahi ihtiyacım yoktur ya da bahar aylarında bu tulum yeterli gelmeyecektir, kesin karar veremiyorum. Bu yüzden danışmak istiyorum biraz da.

Kafamda aşağı yukarı üç model belirledim. Bunlardan birincisi Husky Mantilla:

(link)

Aşırı Soğuk Testi:-5°C
Düşük Rahatlık:0°C
Yüksek Rahatlık:+5°C

Ürün Husky zaten, kalitesinden yana bir soru işareti yok kafamda. Bu ürünün tek dezavantajı 1680 gram olması. Bisiklet turları için ağır sayılabilecek bir değer bu.

Bir diğer alternatif de Makalu One Kilo Bag:

(link)

Kullanılması önerilen ideal sıcaklık + 5°C
Extreme Limit sıcaklık: - 5°C

Bu ürünün avantajı 1000 gram olması ve fiyatı tabii ki. Ancak internette ürünle ilgili doyurucu ne bir bilgi ne de yorum bulunmakta. Marka için Husky üretiyor diyen de, Husky'nin çakması diyen de var. Eğer ürünü kullanan biri varsa değerlendirmesini okumayı çok isterim.

Bir diğer alternatif de Coleman Biker 2:

(link)

Bu da 990 gram ancak Makalu'da olduğu gibi doyurucu bir bilgi yok ürünle ilgili. Sıcaklık değerleri bile net değil; şöyle bir bilgi var sadece: -2C - +14C

Benim düşünüp taşınıp aralarında kararsız kaldığım ürünler bunlar. ürünleri kullanmış ya da ürünler hakkında bilgi sahibi olan forum üyeleri yorumlarını yazarsa çok sevinirim. Ya da bu ürünlerin hiçbiri doğru seçim değil, farklı özelliklerde bir ürün bakmalısın diyen varsa bu tarz yönlendirmelere de açığım. Dediğim gibi, tecrübe sahibi değilim bu konuda maalesef.

Bu arada çadır olarak da Evolite Turtle 2'ye karar verdim. Bu konuda önerileriniz varsa onları da duymak isterim.

(link)

Şimdiden teşekkürler.
 

BveP

Aktif Üye
Kayıt
27 Şubat 2018
Mesaj
127
Tepki
324
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Fırat Ç. Fresh&Black'te bagaj kısmı olmadığından vazgeçtim. Bir de Evolite Turtle ile F&B arasında ağırlık farkı da var.
 

Yalchinosis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
221
Tepki
319
Şehir
İstanbul - Edirne
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
@BveP havaların gündüz sıcaklıkları sizi yanıltmasın, geceleri özellikle sabaha karşı hava bazen yaz günleri bile kış kadar soğuk olur, ağaçlık ve ormanlık yerlerde veya göl, ırmak kıyısı gibi yerlerde gecenin soğuk geçebileceği aklınızda bulunsun. +5 konfor uyku tulumları genelde işinizi görebilir fakat süper marketlerde satılan uyku tulumlarında konfor dereceleri pek tutarlı olmayabiliyor. Gerçi paylaştığınız Husky kaliteli ve sizi yanıltmayacak gibi (ben uyku pozisyonu açısından gizmo modelini tercih ederdim mumya tipi tulumlarda pek rahat edemediğim için), uyku tulumu yanında kafanızı örtecek balaklava gibi ek koruyucuları da yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim. Bir diğer tavsiyem de mat konusunda olacaktır, soğuk genelde topraktan geçeceği için uyku tulumu kadar önem arz ediyor, bu yüzden bütçeniz doğrultusunda iyi bir mat almanız uyku kalitenizi arttıracaktır. 1 cm kalınlığındaki ucuz matlara pek itibar etmeyiniz, taşıma ve toplama kolaylığından dolayı ben tamamen şişme mat tercih ediyorum, kaliteli yarı şişme matlar veya thermarest veya milo marka köpük matları tavsiye edebilirim.

Çadır için de bisiklet turu için uygun ağırlık ve performans sahibi decathlon a göz atabilirsin, pahalı ama ultralight modeli güzel bir çadırı var, tabiki kusursuz bir çadır sayılmaz, yine de bir göz atın derim.
 
  • Beğen
Tepkiler: BveP

Ozicu

Aktif Üye
Kayıt
29 Mayıs 2017
Mesaj
154
Tepki
211
Şehir
İstanbul
İsim
Oğuzhan
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@hollyland62 merhaba elbette ki utku tulumu bir kampçınin biricik malzemesidir. Çok hassas olunmalıdır. ancak size tavsiyem önce eşten dosttan bir tulum bulup balkonda veya bahçede yatmayı denemenizdir. Hem sıkıntı olmaz hemen çıkar sıcak yatağınıza donersiniz hem de sadece tulumu değil kendinizi de olcersiniz.

Geçen Eylül'de memleketim Erzurum'da üç kişi pikniğe gittik ki şehrin merkez rakımı 1900 metre. Bizim evimiz kayak merkezine yakın olduğu için sulak bir yer olan birkaç yüz metre daha yüksek olan olan bir yere gittik tahminen en fazla rakım 2000 metre idi. Gece sıcaklık az önce internetten edindiğim verilere göre 0 °C ye kadar düşmüş altimizda decathlon'dan on liralık mat ve üstümüzde 70 liralık decathlon'dan 15°C tulum ile ben geceyi gayet güzel geçirmişken kardeşim üstüne altına essek ölüsü gibi bir battaniye aldigi halde geceyi uyumadan geçirdiğini söyledi. Tabii tulumun içine tümden giyinik olarak girdik. Belki şu an beni yalan söylemekle itham edebilirsiniz hic onemli degil ancak asıl anlatmak istediğim tulumla birlikte kendinizi de teste tabi tutarsanız en doğru kararı vermiş olursunuz.
 

Özcan

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2015
Mesaj
2.084
Tepki
6.862
Yaş
50
Şehir
Bursa
İsim
Özcan
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Specialized
@BveP Husky kaliteli outdoor ürünler üreten bir Çek firmasıdır. Malı kalitelidir ama genelde ağırdır. İsteyen firmalara fason üretim de yapıyor.
İstanbul'daki Atlas Outdoor firmasına da Makalu markasını yapıştırarak imalat yapıyor. Fiyatı daha da indirmek için aynı tasarımı 3000lik kumaş yerine
2000lik ile üretiyor örneğin. Çadırlara alü yerine daha ağır ve ucuz fiber poller koyabiliyor isteğe göre.

Tulum seçimi için tavsiye gerekirse, tur yapmayı planladığınız mevsimin gece sıcaklıklarına bakarak seçim yapmalısınız. Çadır dışarıya göre 10 derece daha sıcak olur tahminen.
Tulumun verilen konfor sıcaklığı ise, üşüme sınırınız olacaktır. Kışlık alayım her mevsim kullanayım demeyin, aralarında kat kat ağırlık farkı olur. Hedeflediğiniz sıcaklığa uygun
tulumlar içinde, fiyat/ağırlık ters orantısıyla değişen ürünlerden seçim yapın. Geceleri 10 dereceye inecekse gezeceğiniz yerin sıcaklığı, konfor derecesi 15-20 derece olan yazlık bir tulum iş görür.
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78

BveP

Aktif Üye
Kayıt
27 Şubat 2018
Mesaj
127
Tepki
324
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Yalchinosis @Özcan. Teşekkürler yorumlar için.

Kısmen sıcak havalarda kamp yapacağımı düşünürsek, gece sıcaklığı en ekstrem durumlarda bile sıfırın altına düşmeyecektir muhtemelen. Bu durumda bile çadır içi sıcaklığının 5-10 derece aralığında olacağını varsayarak şu ürünün hem yüksek konfor değeri (+8 C), hem ağırlığı (1100 gram), hem de marka güvenilirliği ile güzel bir alternatif olduğunu söyleyebilir miyiz? (link)

Fikirlerinizi alabilir miyim?

@Oğuzhan Çaylak Haklısınız. Ürün almadan önce bir tanıdıktan ödünç alıp deneme yapmak akıllıca bir yöntem. Hem böylece @Yalchinosis 'in söylediği gibi mumya tulumla rahat edip edemediğimi de test etmiş olurum.
 

Yalchinosis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
221
Tepki
319
Şehir
İstanbul - Edirne
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
@BveP Görünüşü güzel, verilen değerlere göre de uygun görünüyor, ama bu ürünü ne gördüm ne de kullandım, dolayısıyla kesinlikle işini görür demem yanlış olur. Keşke bir mağazada görme şansın olsa bu ürünü daha iyi fikir sahibi olabilirsin. Vaktin varsa Kadıköy'deki veya Karaköydeki outdoor mağazalarını bir dolaş, birebir gördüğün dokunduğun ürün hakkında daha iyi fikir sahibi olabilirisin, sonra o ürünü istersen internetten alırsın.
 
  • Beğen
Tepkiler: BveP ve Özcan

ayhanakbuga

Daimi Üye
Kayıt
28 Mart 2012
Mesaj
305
Tepki
549
Şehir
Erzurum
Bisiklet
Scott
Dört sayfayı da okumadan yazıyorum... Ben Husky Anapurna ile başladım, sıcak tutma açısından bayağı iyi tulumdu; ama hantaldı ve çok yer kaplıyordu. Bisikletin heybesinin yarısına sığdıramıyordum. Kullanışlı değildi bisiklet için... Bir de daha sıcak günler için cacoon 300 aldım. Mart ayında Erzurum soğuğunda onla geceleme gafletinde bulundum. Geceyi zor sabah ettim. Giyindikçe üşüdüm, aslında çok katmanlı giyinip tuluma girilince insan daha çok üşürmüş kan dolaşımı rahat sağlanamadığı için. Ben sonradan öğrendim. Diz altımdan hep üşürüm. TNF İnferno -40 var şuan bende, sırf ismi bile ısıtıyor beni :) Onla bile dizden aşağısı üşüdü şubat ayında Erzurum'da 2000 mt de. Benim problemim sahip olduğum ekipmanı tanımama veya özelliklerini araştırma konusunda üşengeçlik. Yaptığım işleri profesyonelce yapmıyorum. Mesela sabahtan akşama kadar bisiklet sürüyordum sonra çadırı açıp uyku tulumuna geriyordum. Beni bi titreme alırdı, durduramazdım diş dişe vururdu.. Geçen yıl öğrendim uzun yürüyüşten sonra sıvı kaybı olduğu için sıcak su girmeliymiş vücuda, faaliyetin hemen peşine.. Hakikaten sıcak su içince kendime geldim. Şuan kaztüyü uyku tulumu kullanıyorum ve çoğunlukla üstüme yorgan gibi alıyorum yaz kış.. fermuarını çekip büzmediğim için daha şişkin duruyor uyku tulumu ve daha çok ısıtıyor. Kollarım mesela mattan taşıyor fermuarı kapatmadığım için üşümesin diye, dirseklerimin altına kıyafetlerimden koyuyorum yerle temas etmesin diye.
 

OnurYollarda

Daimi Üye
Kayıt
22 Şubat 2005
Mesaj
259
Tepki
296
Şehir
İstanbul
İsim
Onur
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Fiyat performans açısından "Evolite" öneririm. -15 olanı var bende, efsane güzel :)