Scudo Sports

Uygun bütçeyle teker örme ve akort ayarı

Tebrik ederim çok önemli bir konuyu en ince ayrıntısına kadar anlatmışsınız. Ellerinize sağlık.

Scudo
@Burçak Erbil

Teşekkürler cevap için. Dikey sapmaları da düzelttim uzun uğraş sonucu, yanal sapmaları da düzelttim neredeyse ikisi de 0,2 mm hatalıydı ama hala ruble sekiz çizerek dönüyordu. Söktüm tekeri sabah bisikletçiye bıraktım, anlattım böyle böyle oldu diye bakalım bugün öğlen alıcam ne olmuş, neden olmuş cevabını yazarım.

Resimli anlatım harika olmuş.. Teşekkürler.
Teker örme konusuna ben de bir şemayla katkıda bulunabilirim.
http://farm7.static.flickr.com/6150/5939813916_f2ebca7e86_b.jpg
Böyle bir şemayı internette çok arayıp bulamadıktan sonra, kendim yapmaya karar vermiştim. Bu forumda bu konuyu önceden görseydim herhalde bu şema için uğraşmazdım. Herneyse, bu da bir döküman oldu sonuçta. İlk başta biraz karışık gelebilir ama şemaya dikkatli bakınca aslında basit olduğu görülür. Herkese sevgiler..

güzel bır paylasım olmus fakat yapabılecegımı hıc sanmıyorum :D

Bu konu çok güzel bir dökümandı ancak fotoğraflar kaybolmuş. Konu sahibi ya da bu mesajı yedeklemiş birisi fotoğrafları tekrar yüklerse çok seviniriz.

Teşekkürler.

bana da lazım bir jant seti ama bakıyorum da çok tuzluya mal oluyor.mesela benim bisiklet 100 lira jant almaya veya yaptırmaya kalmıyorum 100 liradan fazla tutuyor.bu nasıl bir iştir.:boese157:
sonra buradan bakıyorum 2. el var mı diye onlar da hep arka göbeği geçmeli benim ki ise vidalı.
yardımcı olabilecek biri var ise yardımcı olursa teşekkür ederim.
saygılar...
:in:

Çok uğraşmıştım yapabilmek için en sonunda dedim 10 tl için değermi :) Tşkler

Çok güzel bir paylaşım. Karışık ama çok eğlenceli geliyor şu jant örme işi =)

Benim Aklıma Bi Nokta Takıldı Yatay Olarak Jant Akoruna Bakıyoruz Yamukluk Varmı Diye Dikey Olarakta Bakmak Gerekiyormu Egrilme Varmı Diye...

@Tuna Bozkurt

Tabii ki.. Söz ettiğiniz dikey (teker eksenine dik; yani radyal yönde) ayar 7. Radyal Salgı Düzeltme: adımında yapılıyor.

akort sehpasının ölçülerini paylaşabilirmisinz lütfen ?

Sehpayı yapmam için gerekli olan ölçüleri verebilmeniz mümkün mü?

parça ölçüleri geldi şimdi marangoz arkadaşıma verdim yapınca sizle paylaşıcam ama akort yapa bilirmiyim şüpeli :)

Geri