Scudo Sports

Uygun bütçeyle teker örme ve akort ayarı

Scudo
@Levent KIRÇA

başka arayıpta bulamadığın şeyler varsa yanmana gerek yok. alo itfaiye (mehmet bozdağ ) iyi günlerde okuman dileğiyle ;)

Burçak kardeşim sana çok teşekkür ederim ellerine sağlık benim yıllardır ince noktalarını öğrenmek istediğim ince detayları çok iyi işlemişsin tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım
ali baba

• Beğen
Tepkiler: Burçak Erbil
böylesi uzun ve faydalı bir paylaşımı hazırlayıp foruma sunmak gerçekten sabır ve çaba isteyen bir durum. emeğiniz için teşekkürler....

• Beğen
Sehpayı yapmam için gerekli olan ölçüleri verebilmeniz mümkün mü?

acaba bu jant dayanıklı mıdır?
(link)

delta daki delta marka jantla karşılaştırırsak hangisi daha iyi?

Burçak abi aslında sana ne kadar teşekkür etsek az :) internette bu kadar güzel anlatımlı bir paylaşım yok nerdeyse bulunamıycak bir paylaşım olmus diyebılırız gerçekten baya uğrasmıssın ,çok çok teşekkürler :)

• Beğen
Müthiş bir açıklama olmuş. ellerine sağlık

• Beğen
Cok güzel anlatım olmuş hiç bilgisi olmayanın bile burayı okuyarak ve bunları uygulayarak yapabileceği bir uygulama olms

• Beğen
Dikey sapmaları nasıl düzeltiyoruz? Bisiklete akort ayarını bu yazıyı referans alarak yaptım, yanal sapma neredeyse hatasız oldu ama dikey sapma var bir kısmında ve rubleyi de sapmalı döndürüyor. Dikey sapmayı yanal sapmayı bozmadan nasıl düzeltebiliriz, bunun püf noktası nedir. yazıda jantın yüksek noktasındaki gevşek telleri sıkıyoruz diyor ben de öyle yaptım ama bu sefer yanal sapma oldu, ilk denemem ve şu kısmını da çözsem süper olacak :(

@Eser Sevinç

Merhaba,

Evet, dikey sapmaları düzeltmek çok daha zor. En güzeli işin başından dikey sapmalara çok dikkat etmek. Ama düzeltmek de mümkün; düzeltirken tabii ki yanal ayar bozulacak, ama bozulmayı en aza indirmek için telleri gevşetmek/sıkmak gerekiyorsa her iki taraftaki telleri birlikte gevşetmek/sıkmak lazım. Sonra da yanal ayarı düzeltirken bir taraftaki teli sıkarken diğer taraftakini de gevşetmek lazım ki dikey ayar etkilenmesin.

Bu arada akordun rubleyle ilgisi olmaması lazım; başka bir problem olmasın?

Geri