Scudo Sports

Ustaya sorduk akort ayarı nasıl yapılır?

@frknltngl
Jant örmeyi bu usta sayesinde öğrendim, ne diyeyim Allah razı olsun.
Akort olayı ise daha başka bir konu,mmlik ayar için akort sehpası şart malesef.

• Beğen
Tepkiler: frknltngl
Scudo
@hardnrocker
iki teker bir adamın videosunda kağıt üzerinde anlattığı kısımdan olayı çözmüştüm ben

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
@Mhmm@

oh be!!! nihayet olayın mantığını güzelce anlatan bir videoya denk geldim.. teşekkürler :cool:

Türk'ün Jant Akortu ile İmtihanı

Tekeri sekiz çizmekte rakamları mı öğrendi
Yapay zeka değilse bu teller strese girdi
Nasılsa herbir şeyi acar yutubırlar incelerdi
Onlara bakarak jant akordunu öğrenebilirdi

İki Teker Bir Adam teorikte çok iyiydi
Amma pratikte bu işi keşke becerebilseydi
İzmet Bisiklet 5 dk incik boncuk temizledi
Tuğla olmazsa olmazı vücut ağırlığı iyiydi

Seninki Kaç Vites parka bahçeye girdi
Bankların üzerine yatırdı bisikleti
Detaylı anlattı ancak kafası nerdeydi
Konsantre olamadı bozuldu psikoloji

Kilit Pedal ele aldı artık sorun çözülebilirdi
Ustasına sordu işte bu vidyo izlenirdi
İnceleme sürsesi 1 dakika 35 saniyeydi
Her şey bir anda oldu bu da neyin nesiydi:D

Sürç-i Lisan ettiysem affola

Bu jant olayında neden sabit, dayanıklı hafif jantlar yaygın değil?
cf6395fb9afa843e44fe7fb6dee2b70f.JPG

Jantlar-26-in%C3%A7-Da%C4%9F-Bisiklet-Jant-bisiklet-jantlar%C4%B1-MTB-Jant-6-konu%C5%9Fmac%C4%B1-da%C4%9F-bisikleti-tekerlekler-magnezyum.jpg

Bunun gibi jantlar olacak, yapacaksın bunları dayanıklı olacak şekilde sonra hiç teldi akorttu ayardı işine gerek kalmayacak. :D Benim ilk okuldaki bisikletimin tekerleri böyleydi, sert plastikti sanırım. Hiç böyle akorttu, sekiz çizmeydi falan aklımın ucundan bile geçmemiştir. Günümüzdede bu tip ürünler yok değil var ama yaygın değil nedense.
Pahallıysa, zaten iyi bir jant dünyanın parası, dayanıklılıksa elbette uygun materyeli vardır bulurlar yaparlar. Adamlar karbondan,titanyumdan komple kadro yapıyorlar zor olmasa gerek. Bizide bu tellerden,ayarlardan kurtarsalar ya. :D Bisikletçiye diyorum, çok az bir akort ayarı var yapılması gerek diye, indirimli olmaz mı diye. Kabul etmiyor,biliyor tabi elinde sonunda seve seve ayarlatacağımı. :)

@-Skynet- benim ilk bisikletim böyleydi :p
Bisiklet manilerinde bi de ona mani yazdım sene 1989 diye başlayan çok eski bi teknoloji aslı da yaygınlaşmıyor sebebi ali si ne ola ki.
Böyle bişeydi bisikletim
images (4) (1).jpeg

@-Skynet- Sanırım bunların dezavantajı ağır olması. Bunun yanında illa başka nedenleri vardır. Tellerde esneme payı olduğundan bir amartisör etkisi de gösteriyordur sanırım?

@Mhmm@ Adamı şair yapmış akort ayarı, biz öğrenmeye çalışıyoruz. :D

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@Mhmm@
Aynen, benimkide bunun gibiydi. :D Kemik gibi jantlara sahipti.

@hardnrocker
Hocam, karbon fiberden ne güzel sağlam ürünler yapıyorlar. Uygun malzemesi elbet vardır, metalurji mühendisleri bunlar için var. :D Ama yaygın olmamasından mıdır nedir, şuanki fiyatları baya yüksek.

@-Skynet-
Kemik teker diyoduk biz zaten :)

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Geri