Scudo Sports

Ürün satmak - almak!? (içim şişti)

İşte buyrun bizim kendi forumuzda bir tane ;

1. Selamlar, bana ulaşan bir mesaj yok. Tapatalk'a gelen 2 mesaj vardı onları da yanıtladım ama içinde siz yoksunuz sanırım.
    Silmarillia, Dün 23:53 Şikayet
    Alıntı
  2. 44021.jpg

foruma yazmıştım
    Çetin ŞAHİNÖZ, Bugün 09:20 Düzenle Şikayet
    Alıntı
  3. 56174.jpg

Mesaj diye belirtmiştim. O yüzden foruma pek bakamıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Silmarillia, 52 dakika önce Şikayet
    Alıntı
  4. 44021.jpg

sağol dostum zaten senin gözlüklerin oakley olmadığını düşünüyorum.
    Çetin ŞAHİNÖZ, 49 dakika önce Düzenle Şikayet
    Alıntı
  5. 56174.jpg

Oakley çakması :d 25 tllik gözlüğün 25 i geçtim 300 e dahi orjinali yok.

Silmarillia, 17 dakika önce Şikayet
    Alıntı
  6. 44021.jpg

O zaman dürüst davranış ilana ya oakley yazmamak yada kibarca oakley benzetmesi, replikası vs yazmaktır değil mi ?
    Çetin ŞAHİNÖZ, 16 dakika önce Düzenle Şikayet
    Alıntı
  7. 56174.jpg

Dürüstlüğü sizden mi öğreneceğim? Hadi bakın işinize. B

Silmarillia, 9 dakika önce Şikayet

Scudo
Öncelikle aldığınız ürünlerde hata sizde. Bile bile lades olmuşsunuz resmen. Alışveriş anında herşey alınır verilir olur biter.

Bişeyler satarken de takas yok dersiniz olur biter. Gelen mesajlardan rahatsız oluyorsanız mesajları kapatırsınız. Sorana hayır dersiniz. Pazarlık olayında ters bi durum yok. Ahlaki, resmi yahut sözsüz bi kural yok. Siz alıcıysanız malınızı veriyorsanız insanlarda parasını veriyor. Bi fiyat söyler 'hayır' dersiniz olur biter. Şimdi 'ben nakit koyar alırım onu yapmam bunu yapmam' diyecek kişiler içinde, her insan bir değil kimse sizinle aynı ticari düşünceye sahip olmak zorunda da değil. Ben bu durumda bi saygısızlık görmüyorum. Sadece şahsi olarak rahatsız olabilirsiniz onu anlarım. O durumda da bu tarz alışverişleri yapmazsınız olur biter:)

Haklısın dostum, Alışveriş yaptığımız herkesten bizim gibi olmasını beklemek yanlış olur. Ama tabii internet ortamında bile, resimlerdeki gibi olmayan, özellikleri yazıldığı gibi olmayan, ürünün tamamen farklı olduğu yada aldatmacalı ifadeler kullanıldığı durumlar herkes için yanlıştır bunun kişiye göre değişen durumu olmaz.

İkinci el alıp satmak çok meşakkatli iş özellikle belirli bir ahlaka sahip olmayan insanlarla yapıldığında daha da sinir bozucu olabiliyor. Bende bununla ilgili uzun uzadıya yazmak istemiyorum. Zaten az çok yazacaklarım benden önce yazılmış. Benim özellikle sinir olduğum iki konu var.
1- "Aman bozulacak bu hemen elden çıkaralım." deyip sonra ürünü ve malı satıp, nasılda "çaktım", elden çıkardım "onda patlar" gibi şeyler söyleyen çakallara
2- Özellikle araba ve diğer muhtelif eşya/mallarda "abi 40.000 e aldım, şuanda piyasası 55.000 olmuş." bu apayrı bir kafa. Yahu sen o alete biniyorsun kullanıyorsun. Ömrü geçiyor eskiyor nasıl fiyatı artar. Şimdi mutlaka açıklama yapanlar olacaktır. işte araba/artık satılan her neyse sayısı azalıyor. Talep var neden ucuza satayım vs. uzar gider.

Kısacası aç gözlü olmaktan kaçınmak gerek. Bir malın ederi üç aşağı beş yukarı belirlidir. Bir birimizi dolandırıp bir şey kazanamayız. Kısa vadede kazandığımızı düşünsek bile uzun vadede bir birimize olan güveni yok ediyoruz. Daha sonra bu güveni para ile satın alamayacağımızı unutmayarak yapmak lazım bazı şeyleri.

Eskiden insanlara güvenirdim dolandırıldıktan sonra asla.İkinci el ürün bile alırken tanıdığım insanlardan veya baya baya araştırma yaparak ürünü iyice inceleyerek alıyorum.Aynı mesajların çoğunu banada yolladılar fiyatına 900 tl yazdığım ürübe 750 tl vereyim diyen var ne diyeceksin ülkemin insanları işte.

Belki biraz sert olacak bazı arkadaşlar kızacak ancak sadece küçük eşyalar değil ev, araba gibi daha büyük meblağlı alış satışlarda da kazıklanmış biri olarak artık default (tam türkçesi var mı bilmiyorum fabrika çıkışı diyelim) bir Türk'ün alış veriş esnasında dünyanında en şeref, haysiyet, karakter yoksunu para için anasını bile gerekirse satacak potansiyelde vb. olduğunu düşünerek gardımı alıyorum ve ona göre işlem yapıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
bi tane fotoğraf makinesi bakiyorum baska bir forumda satıcıya dedim ki cihaz satılırsa haber eder misiniz? dedim mayista bir makine almak istediğimi soyledim sizin makineniz satilmazsa satin alabilirim dedim.

garantisini,nereden alindigini sordum (kendi ilaninda 20 ay garantili yaziyor) bana garanti yok dedi.Arkadas eskiden ilani açmış sonra guncellemeden tekrar aktif hale getirmis ama ilanin açıklamasında 20 ay garanti yaziyor bunu saticiya dedim ilaninizda boyle yazıyor diye lutfen güncelleyin dedim ama hala duzeltmemis iyiki de sormusum yoksa ürünü bana satmadan once garantisi yok demeyecekti

Ölücü şahıslardan başka ölücüler var. Nasıl mi? Bunlar sürü , çete gibi bir şey. Satıcıya arka arkaya saçma teklifte bulunanlardan sonra daha az saçma teklifle gelen mali ucuza alıyor. Satıcı da kurtuldum diye seviniyordur artık. Maalesef iyice yamyam bir topluluk olduk.

Türkiye'de hem satıcı hem de alıcı çakallık peşinde. İkinci el satış duyurularının çoğunda "çok az kullanılmış", "kullanılmamış", "bir-iki kere öylesine kullandım (bir-iki kere bakkala gittim)", "yurt dışından arkadaşım hediye olarak getirdi (ben zaten satın almıştım, fazlalık)", "paraya ihtiyacım olduğu için", “gözüm gibi baktım” gibi notlar var. “Uzun süre kullandım, üründe aşırı kullanmaya bağlı şu yerlerinde şu hasarlar var, üründen daha fazla verim alamayacağımdan satıyorum” notunu görmedim.

Yahu bu ülkede hurdaya çıkmış arabayı az hasarlı deye uçuk fiyatlara satılmaya çalışılıyor –bu tarz satış duyuruları ara sıra Ekşi Sözlükte gündeme geliyor.

Senelerden beri ikinci el alışveriş yaparım ve meslegimde ticaret üzerine kurulu ne kazıkladım ne kazıklandım , çok hayır dua almışlığımda vardır çok sükür, bizim insanlarımız cidden tuhaf , satarken en kıymetli en sorunsuz mal onunkidir , alırken karşısındakinin malına kırk çesit kulp takar ölü fiyatına almaya çalışır:) geçen sene aralık ayında bir araç sattım geçen hafta adam aradı bir kaçbir şey sordu defalarca memnuniyetini dile getirdi sağolsun. Kibarca hayır demeyi bilin , işinize gelmiyorsa taciz ediyorsa engelleyin cevap vermeyin. Alıcı ikende malın durumuna göre fiyat teklif ederim olursa olur olmazsa uzatmanın alemi yok hayırlı satışlar der geçerim

@Barış Çavuş Bir ikişeyde ben ekliyeyim elindeki her eski bisikleti 'klasikden sayanlarıda'unutmamak lazım aaaa!!! bu eski yaaaa.. ulan ben bunu 1000 tl ye okuturum gibi:D

İnternet üzerinden yapılan satışlar beni de çok kızdırıyor. Millet ölücü olmuş resmen. sen 85 lira fiyat koymuşsun 25 olur mu diyor ? Sence olur mu ? Sen satıyor olsan bu ürünü ben sana 25 desem verir misin bana diyorum cevap yok.

Bende zamanında çok kullanmadığım kablosuz kulaklık koymuştum 120tlye falan. Adam 50tlye olur mu evde kullanıcam dedi. Evde kullanacağı için fiyatı düşüyor sanırım :D bende ilandan kaldırdım sonra isteyen bi arkadaşım çıktı istediğimden daha az verdi ama neyse burda yatacağına biri kullansın hadi diyip vermiştim

@mühdr
Ben varım :) Bisiklete ne yaptıysam herşeyi söyleyip üstüne şeffaflık için satın alacak kişiyle decathlona gidip bisikleti bakımdan geçirmeyi dahi teklif ediyorum. Bundan önceki tüm diğer satışlarımıda (pc vb.) böyle yaptım.

Ölücülerle mücadele etmek için benim kullandığım yöntem şu: 100 liralık ürüne 10 lira bile teklif etse "Tabii ki olur, kabul ediyorum" diyorum; sonra da yazdıklarına cevap vermiyorum :) Kendi kendine oyalansın dursun.

Bir de şöyle bir efsane var tabii:

sahinle-takas-olur-mu_o_17308.jpg

@Mehmet Altuğ
ASESRADKADRADADADJWENUEUKEYWYKSEJYA ya bu forumda hakkaten çok kafa adamlar var ben bunu anladım DDAGSSGDGEYJRUKRUKER

@Mehmet Altuğ
Daha şimdi geldi mesaj rockrider 560 için, şaka gibi.

Screenshot_20180419-174945.jpg

Şaka gibi...
Screenshot_20180419-180521.jpg

Geri