Scudo Sports

Urla - Çeşme / Selçuk (meryemana) - Kuşadası

KUTAY67

Daimi Üye
Tepki
235
İsim
Independent
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Ghost
Bisiklet türü
Diğer
Havalar ısınmaya başladı ve sahile inmenin zamanı...

Başlangıcımızı Denizliden yapıyorum, aracıma koyduğum çadırım,matım,uyku tulumum ve en önemlisi karbonAtımı da arkada yerini alıyor...
IMG_1407.JPG

İzmiri bilen biri değilim, tamamen doğaçlama takıldım yol boyunca tek bildiğim internetteki bisiklet rotaları ve forumda okuduklarım...
Ağırdan ağırdan giderken Urla karantina adasının yakınlarında buluyorum.
yol yordu zaten iş cıkışı yola cıktım günbatımına yetişemedim malesef.
IMG_1355.JPG

AT depmiş gibi bi selfie yapalım :)

Sabah uyandığımda adanın tarihçesine bakıyorum hemen Taaaa Osmanlı dönemlerine dayanıyormuş, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek için oldugu ve dünyada tescilli 3 Karantina adası olduğu aklımda kalanlar...
birşeyler atıştırdıktan sonra Urla - Çeşme yolunu arıyorum üstümü değişip Çeşmeye bisiklet ile geçmeyi düşünüyorum.

Bu yol çok güzelde tehlikeliydi... sahilden urlaya çıkan yol.

IMG_0077.JPG

IMG_1356.JPG

mideyi şişirmeden biraz enerji alıp yola çıkıyorum, aracıda orda petrole park edip çıkıyorum yola,

Adsız.jpg

Yol İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ne kadar güzel, işte bütün sıkıntı o iki ya var ya yok çift şeritli yolda başlıyor, yol çok güzel yeşillikler içinde ve iniş halinde birazda bozuk falan ama ilk kez geçiyor olmanın merakı ve endişesi unutturuyor.
IMG_1357.JPG

domuza denk gelmedimde, kasalı pick-up kullanan domuzlar çoktu, yaz başlangıcı hazırlık için malzeme taşıyorlardı. (hayvan gibi şiii yapıolardı yolda) :)

birde nedense gözlerime yol boyu patlak iç lastikler takıldı !

IMG_0117.JPG

pazar sabahı çeşmenin bisiklet ekibini gördüm, ters şeritte oldugumdan kafa selamı ile gectim, direk sahile inip dinlendim,

YDXJ1073.jpg

IMG_0124.JPG

sonra sahili bir turlamaya koyuldum yat limanından pırlanta koyuna doğru, sezonu değil ama yollar boş ve güzel. yolda çoban köpeğine denk geldim bi kaç kez kolumu yada bacağı bırakmadan yolumuza devam ettik

IMG_1362.JPG
IMG_1345.JPG

YDXJ1088.jpg

IMG_1354.JPG
iyiki profil jant yoktu

YDXJ1091.jpg

hava yağacak gibi ama yağmadı, kuşlar tepemde manzara güzel :)

YDXJ1105.jpg

ineklerle Selfie
YDXJ1077.jpg

fena rüzgar var, yarım adayı talan ettik sırada şu meşhur Rumeli dondurmacısına uğramak lazım.

IMG_1349.JPG

IMG_0224.JPG kazan dibi gömdüm dondurmalı kendime geldim.
orda çalışan arkadaşlarda gezmeyi seven insanlardı, anlaşması kolay ve paylaşıma açık. hesapta torpilli oldu. Teşekkür ederim tekrardan.

Tabi bu enerji ile şu eğimli yoldan nasıl çıktıysam çıktım kitli pedallarla,
şu an hala şaşırıyorum o eğimi hangi akla hizmet tırmandım, çeşmede yaşayanlar bilir taksicilerin ordan çıkıyor yol çeşme kalesinin yanında...

IMG_1409.JPG
eğim bu sanırım telefonun ölçtüğü.
IMG_0200.PNG

sıra geldi dönüşe, ee tabi tırmanış var ve yolun dar olması endişelendiriyor pedala kuvvet diyerekten solugu durmaksızın Urla da alıyorum.

IMG_1351.JPG
IMG_1370.JPG
şu üstteki fotografı çözemedim yanlız, anlatılmak istenen neydi ??!!

girişte kardeşim arıyor malum asker abimiz, yarın güzelbahçede olmalıyım.
IMG_1365.JPG

kim bilir kimlerin yalnızlığını paylaşmıştır ,
kim bilir hangi sabırsız yüreğin beklemek anında ona yoldaşlık etmiştir,
kim bilir hangi hangi terk edilmiş anıları taşıyor tahtalarında
ve kim bilir hangi kumlu kıç oturmustur ıslak ıslak :) IMG_1413.JPG
amacımız hem gezi hem ziyaret. Urla merkez küçük ama herkez birbirini tanıyor yada bana o izlenimi verdi. avm sinde biraz vakit geçirdikten sonra rota güzelbahçe sahili, arabaya yükleyi koyuluyorum yola yakınmış tahminimden, aksam üstü sahili yürüyorum sanırım elit tabaka bu mevkiide yaşıyor, akşam lüks restaurantlar v.s. geceyi arabamda geçiriyorum sahile çadır kurmama gerek kalmadı şişme matım ve uyku tulumum yeterli oldu.

Sabaha Kardeşimle buluşuyorum, aracı otoparka bırakıp metro ile veryansın İzmir.
Burada Boyoz adında birşeyle tanıştım sanırım aç karna 4 tane yemiş olmalıyım birde mekan bayağı talep gören biryer Alsancak kıbrıs şehitler olması lazım cadde.
IMG_1366.JPG

bu kadar beklemeye değer olmadıgını düşündüm ki karşıyakadada varmış
torpil adında tatlı keşfettim yine yiyeceklerim arasında yanlız kumruyu denemedim henüz listemde duruyor hala, değişik lezzetler.
IMG_1363.JPG

Yine bir çocuğun hayalleri yıkılmış

IMG_0326.JPG

IMG_0336.JPG

IMG_1371.JPG
IMG_1373.JPG
Sasalı hayvanat bahçesine bir turlamayı düşündüm ama aklımda bir an Selçuk'a gidebileceğim geldi yolumun üstüydü üstelik.

kardeşimle vedalaştıktan sonra rotayı Selçuk'a çeviriyorum. Biraz tarih, biraz pedal, birazda keyif.
IMG_1393.JPG IMG_1294.JPG IMG_0351.JPG

Neolitik dönemlerden, selçuklulara, aydınoğullarına,bizanslılara ev sahipliği yapmış, tarihi çok çok zengin
bir yer, kafamı nereye çevirsem birbaşka dönemin izlerine rastlıyorum, açıyorum hemen gogıl amcayı okuyorum sonrada kalesini camisini geziyorum.

IMG_1292.JPG

Yine yeniden yeni bir gün, bisikletim hazır bende hazırım ama rota hazır değil
çıkıyorum yola Efes, Meryemana, kuşadası.
IMG_1295.JPG

Zabıta abimize teşekkür ederim yardımlarından dolayı. IMG_1286.JPG

IMG_1401.JPG

İçeride fotoğraf çekmek yasakmış.
Saygı duymak gerek orasıda bir ibadethane...
IMG_1396.JPGIMG_0671.JPG

Soldaki Selçuk Sağdaki ben :)

IMG_0474.JPG

Meryemana yolunu tırmanmak eğlenceliydi, inmesi ayrı bir eğlence,
asılıyoruz pedala gün yeni başlıyor....

IMG_1298.JPG IMG_1290.JPG IMG_0561.JPG IMG_1404.JPG

dediğim gibi doğaçlama giderken tekne turunada el atıyorum, teknede bir ingiliz aile ile tanıştım amcamız temizlikçi ve dünyayı gezmiş imrendim amcama, Machester da yaşıolarmış,
çay ısmarladılar bende köyümün fındığı ile imece masamızda tekne turumuzu tamamladık..IMG_1297.JPG YDXJ1136_1.jpg

Artık dönüş zamanı asıl Kutay pedallara, günün güzelliği, gülen bir yüz...

kuşadası dönüş yolu düşündüğüm kadar zorlamadı hatta bi ara biten yokuşu ne ara çıktım diye dönüp arkama baktım...
IMG_0640.JPG IMG_0643.JPG IMG_1285.JPG

Her güzel şeylerin sonu olur muhakkak ve artık dönme vakti.
IMG_0659.JPG

Scudo
Mis gibi hava, deniz, vapur, sahiller koylar, daha ne olsun. Güzel ve keyifli bir tur olmuş. Ayakların dert görmesin.

• Beğen
Tepkiler: KUTAY67
Kazasız bir tur olmasına sevindim hocam. Didimdeyim bende birdaha butarafa yolun düşerse beklerim bi çay ısmarlarım :)

• Beğen
büyük bir zevkle okudum. elinize ayağınıza sağlık çok güzel bir tur olmuş.

• Beğen
Tepkiler: KUTAY67 ve Atasoy
Anlatımın, resimler, yeni keşiflerin ( boyoz ve torpil:)) ) herşey 10 numara hele bir de Lapierre işin için de olunca çok keyifle okudum. Bu arada tekrar geldiğinde haberleşelim yeni keşiflerine yardımcı oluruz. :)

Zevk alarak okudum.kazasız dönmene çok sevindim.
Teşekkürler...

• Beğen
Çok baba bir tur olmuş. Farklı zamanlarda arabamızla gittiğimiz yerler ama bu şekilde bisikletle ve bir defada yapılması da beni imrendirdi. Yapacak bir zamanımız olur mu bilemiyorum ama bir tarafa yazdık bakalım.

Muhteşem bi tur olmuş elinize ayağınıza sağlık.Bu turları okudukça insanın kaçası geliyor :)

• Beğen
@KUTAY67 Şahane güzel bir rota ve fotoğraflar.
Yol kenarında gördüğünüz iç lastikler Kasım ayında yapılan Çeşme Granfondo'dandır. Çok lastik patlatan oldu.

• Beğen
Zevkle okudum ve fotoğraflarınızla seyahat ettim. Pedalınıza sağlık harika

• Beğen
Ayalarınıza sağlık güzel bir anlatımla ,güzel bir tur yapmışsınız.

• Beğen
@Melogram yolum düşmez, planında oralarda var :)

@CY3535 daha gidecek çok rota var İzmirde, sizden bilgi almak güzel olur

• Beğen
Tepkiler: Melogram
Geri