Scudo Sports

Unutulmaz Bisiklet Tecrübeleriniz

iki tekerlekli bisiklet alınsın diye demirden yapılmış üç tekerlekli bisikletimi hızlanıp hızlanıp duvara çarparak kırmıştım :) babam aldı götürdü ertesi gün kaynak yaptırıp getirmiş nasıl üzülmüştüm anlatamam :)

daha sonra karnede hepsi pekiyi gelince yine ertesi gün annemle ellerinde iki tekerlekli bir bisikletle görmüştüm onları. nasıl sevindim anlatamam :)

• Beğen
Tepkiler: Hasan ali Gülmez
Scudo
Dört tekerli bir bisikletim vardı bir gün sürerken iki teker üzerinde gidebildiğimi fark etmiştim ve hemen bisikletçiye gidip denge sağlayan tekerleri çıkarttırmıştım. Akabinde hemen iki teker üzerinde bisikletimi sürebilmiştim tabi bu beni çok mutlu etmişti. Yolda giderken gidonu düz tutmama rağmen sanki bisiklet hafif sağa kayıyor gibiydi bunun yüzünden çok gitmeden sağda duran araca yandan çarpmıştım :D Sonuç tokat olmuştu hiç unutmam :D Sonra gidip hemen yaptırdım.

Benim yaptığım en uzun yol 55 km oldu normalde 10-12 giderdim ama yetmedi artık arttırdım ve en az 35 gidiyorum. 10-12 giderken su içmezdim ancak daha sonralarda birer ikişer yudumla su içerek kullanmaya başladıktan sonra anladımki ara ara su içmek hem yorgunluğu azaltıyor hemde BENİ sakinleştirip rahatlatıyor. Çikolata taşınması çok çok mantıklı mükemmel enerji kaynağı ve herkese önerebilirim her ne kadar kendim taşımasamda :D

@Berk Ilgar

Hahaha haklısın Berk bey. Bir keresinde bayır yukarı çıkarken arkadaşımla bizi köpek kovalamıştı kendime şaşırdım o bayırda nasıl pedal çevirdiğime :)

12~13 yaşlarınızdaysanız, Pinokyo bisiklet gibi bir bisikletle, kaldırıma dik ve hızlı girerseniz, göğüs kafesiniz gidona sıkışabilir, dakikalarca gidondan çıkmaya çalışabilirsiniz.:rolleyes:

hatırlamak için Pinokyo bisiklet şuydu

http://pbs.twimg.com/media/BJSV0smCIAEhOni.jpg:large

@Oğuzhan Kabaçalı

Ben aslında çıktığın hızlar için yazmıştım. 40-50km ile uzun süre kullanıp, üstüne bir de bu hızlarda virajlara kontra tekniğiyle girmek çok zevkli diyince dedim herhalde motorsikletten bahsediyorsun. 80 km hıza hiç girmiyorum. : )
Yoksa haklısın kontra tekniğini her iki araç için de kullanabilirsin.

Bisiketimi aldim saat 8 civariydi arkadaslarla butun gece gezdim. Artik yorulunca son bu tur dedik pazar caddesinde son gaz gidiyoruz, arkadasim cukura girmemek icin aniden önüme kirdi panik yapip iki freni birden siktim takla attim kolum bacaklarim siyrildi ama aklimda bisiklet vardi iki uc saat önce almistim simdi viteslerin uzeri cizikti kazimisim gibi sele de cizilmisti. Tabi hepsinden onemlisi evde isittigim azardi...

6-7 yıl önce arkadaşlarımla gezerken park halindeki araçlardan birisinin kapısı aniden açılmş bende o kapıya sinek gibi yapışmıştım. park halindekilere dikkat :)

Acemiyken tura çıkınca veya bilmedik yollarda öncü olmamayı deneyimledim, yoksa bir viraja hızlıca girip karşı tarlaya uçabilirsin.
Zinciri yağlarken fren balatalarına dikkat etmek gerektiğini tecrübe ettim, hiç yoktan balata parası verirsin.
Kıyafetin çok önemli olduğunu, atletle uzun sürüşler olmayacağını öğrendim, ilk küçük turda hasta olursun.
Kask ve eldiven takmanın ehemmiyetini anladım, hiçkimse Wolverine değilmiş.

Birde viraj eğimi dışa doğru yapılmış virajlar var. Yani viraj sola dönüyor ama eğikliği sağ aşağıya doğru vermişler. Yolun öyle olduğunu bilmeyenler hızlanıp aynı hızla virajın dışına çıkabilirler. Böyle şeylere dikkat edelim lütfen.

bmx bisikletimle yokuş aşşa hızlı giderken arka frene mermerin denk gelmesi.
ben 3 metre yuvarlandığımı hatırlıyorum sadece.

Geri