Scudo Sports

Üniversiteler Bölünüyor

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
311
Merhaba arkadaşlar. Bir hafta önce okuduğum haberdi bu aşşağıda linkini paylaştığım haber.

(link)

Habere göre ülkedeki üniversiteler bölünecek, bölündüğü kısımlar yeni bir üniversite olacak.
Bugün okuduğum Süleyman Demirel Üniversitesinin de bölündüğü haberini aldım. Gazi üniversitesi aynı şekilde, Konya aynı şekilde. Bu üniversiteler bölünüp yeni üniversiteler olmuş durumdalar.

Ancak haberlerde öyle bir algı yaratılıyor ki sanki yeni üniversite açılmış gibi konuşuluyor. Bugün benim okulumda bile birçok kişi yeni üniversite açılacağını zannediyordu.

Benim düşüncem şudur; Seçim öncesi meydanlarda "şu kadar üniversite açtık" demek ve yandaşlara yeni rektörlük iş imkanı sağlamaktan başka bir amaç göremiyorum bu konuda.

Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Okuduğunuz üniversitede böyle bir bölünme varsa ve ismi geçmiyorsa yazabilirseniz haberimiz olsun :) Benim üniversitemin ismi geçmiyordu mesela bu haberde.

Scudo
@efeozata
Yok hocam öyle bir üniversite kalmadı, öyle öğrencileri barındıran üniversiteler var ama. Rektörlerin hepsini ismi lazım değil atıyor :D :D

Yazık bu ülkeye! Ne zorluklarla kuruldu o üniversiteler, üniversiteleri vasıfsızlaştırıp nesilleri köreltmeye devam ettikçe bi yere geleceğimiz yok. Önemli olan üniversite sayısı değil niteliğidir!!

@Darrow-21**
Zaten yeni üniversite yok ortada hocam da dediğiniz doğru. İşsiz sayısı daha az gözüksün diye milleti üniversitelere yığıyorlar. Bizim üniversitede 1. ve 2. öğretim her bölüm toplam yaklaşık olarak "400" kişi okuyor. Ne kadar büyük bir sayı. O hoca bu kadar kişiye ne eğitimi verebilir, bu üniversitenin liseden ne farkı olabilir orası meçhul :D Zor mu bitirmek? Zor :D

Hazır kurulu olan üniversiteleri bölerek seçim öncesi mitinglerde şu kadar üniversite açtık(aslen var olanı böldü) diye naralar atacaklar. Ve dolar 4 lira oldu diye sevinen kesimde bunu duyunca alkışlayacaktır.

Sakaryada makine muhendisligi okuyorum sahsen kampusumu gayet seviyorum ama dun okudugum haberde bazi bolumlarin farkli ilcelere dagitildigini okudum. Bana biraz da ogrencileri o kucuk bolgelerde kalmaya mecbur edip o bolgelerin ekonomisini bir miktar canlandirmak , ogrencinin cok parasi olmasa da bikac bin kisi bi anda biyere gelince buyuk fark yaraticaktir , sonrasi ise benzini hep 50 liralik alan vatandas ooo universite actilar daha fazla para kazandik diye ortalikta dolanacaktir.

Bölmedikleri başka ne kaldı ki zaten,hepsini yavaş yavaş yapıyorlar kendi memleketimizde mülteci olduk.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Ahmet Ktüyü bilirsin değil mi? Bizim ilçeye burada yakın ktü yerleşkesi var buranın uzun zamandır kendi adını taşıyacak üniversite olmasını istenilirdi. Bence bu mantıkla bu üniversiteler bölünüyor olabilir... Hatta burada 3.üniversite yapma niyetindeler... Ne de olsa üniversite olabilecek kapasiteye sahip 1 yer mevcut burada
Kısacası sizin düşündüğünüzün tersini söyleyeceklerini iddia ediyorum. En basidinden cümle şu olabilir."Üniversiteleri bölerek hepsinin kendi adını almasını sağladık..."

@JusTiMe
Hocam dediğiniz şey üniversiteler bölünmeden yapılsaydı anlardım da olan bir üniversite bölünerek yeni üniversite açılmış algısı yaratılıyor. Ktü'nün yerleşkesi büyük, ordan 4 tane çıkarırlar :D

Iyiden iyiye paranoyak mi oldum delirdim mi ne diyorum o_O Bu hukumet ne yapsa altinda bir bit enigi ariyorum :D Iyi yaptigi seyler yok mudur? Vardir belki ama insan beyni kotuyu gormeyi ve hatirlamayi daha cok seciyor :rolleyes: Ben bir insanim :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve makifir
@Ahmet Bilge Kaan AKIN

rektörleri atıyor kafasına göre ama yine de içerde istediği gibi beyin yıkama yapamıyor. serbest konuşabilen hocalar var. zaten geçtiğimiz yıllarda üniversiteye polis vs de soktu. böyle böyle farklı düşünen/biat etmeyen herkesi sindirmeye çalışacak.

Gelişmişlik üniversite sayısı ile değil, üniversitelerde yayınlanan makale sayısı ile, yürütülen araştırmalarla, mezunların kendi alanlarında istihdamlarıyla olur.
Bu sayı arttırma işi; seçim konuşmalarına malzeme, yandaşlara atama imkanı ve kontrol edilemeyen üniversiteleri itibarsızlaştırmaktan başka işe yaramaz. Ülkenin ağır yaralı akademik hayatına büyük bir darbe bu, başka açıklama göremiyorum ben malesef...

@hamlet2006
Görüyorum ve artırıyorum.
Böl ,parçala ve yut.

@BerkEvren
Hocam tezlerin çoğu ağır intihalli yıllardır. Herkes birbirinden kaynak göstermeden çalıyor ki zaten yeni bir şey bulmadan, aynı şeyi yazanlara "nasıl kaynak göstermeden yazıyorsun, bunu sen mi buldun?" gibi sorular sormayan umursamaz öğretim üyeleri de onlar kadar suçludur malesef.

Geri