Scudo Sports

Ümraniye Motlas Bisiklet - Suriyeli Sözde Ustanın Cahil İnadı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Gökhan Akkaya malesef bisiklet tamircilerinin çoğu bizden daha bilgisiz bu konuda. ben youtube dan baktım bb30 aynakol nasıl sökülür diye, ondan sonra bisikeltçiye gittim. adama diyorum önce alyanı açıp sonra kapağı sıkacaksın diye adam dinlemiyor önce kapak sonra alyan vidası açılacak diyor. elimde alet edevat olsa bisikletçiye de gitmem de neyse

Scudo
Adam o tip göbekler hakkında hiçbir bilgiye sahip değil abi, foyası meydana çıkmasın diye yanında ben yokken yapmak için ısrar ediyor. Yarın da karşıma kaç TL masraf çıkaracak kim bilir.
Bana bu adamı savunanlar çıktı ya hayretler içerisindeyim. Allah'dan bisiklet toplattırmaya falan bunlara gitmedim, 2 ay bekletirlerdi herhalde.

Somun anahtarını git kendin al, evinde kendin yap diyenler var forumda. Bu neyin kafasıdır? O zaman bütün esnaf dükkanı kapatsın?

İyilik falan yaramıyor bu insanlara, istediğiniz işletmeye götürün bundan sonra. 1 vida sıkmak için 1 gün beklemekten zevk alıyorsunuz nasıl olsa :)

@Gökhan Akkaya
Haklısınız dini siyasi etnik kisvelere sokmaya gerek yok. Konu net. Saptırmayada gerek yok. Paylaşım için şahsım adına teşekkürler bilgilendirmiş oldunuz

@Gökhan Akkaya
Sıkmayın canınızı herkes kendi yapmak zorunda değil. Ben bir civatada olsa sıkmam yeri gelir bisikleti kendimde toplarım. Kimse kimsenin keyfinin kahyası değil. Esnaf eğer esnafsa işini düzgün yapacak. İşini bilmiyorsa bilmiyorum diyecek kenara çekilecek. En büyük cahillik bildiğini zannetmektir ve en büyük erdemlik bilmediğini söyleyebilmektedir

@Gökhan Akkaya
Sonuna kadar katılıyorum.Geçenlerde bunlarla ilgili bir haber:"Suriyeli ana-kız aynı gün doğurdu."Dünyayı bekleyen belki de en büyük tehlike:Niteliksiz insanların aşırı üremesi...Çocuğuna iyi bir hayat sunma kaygısıyla 1, bilemedin 2 çocuk yapan bilinçli ebeveynlere karşılık bakteri gibi çoğalan malum güruh..Dünyanın kaynakları kısıtlı değil mi ?Aşırı üreyen organizmanın yaptığı iş tam anlamıyla hak gaspıdır, kul hakkı ihlalidir .Bazıları neden hala anlamamakta inat ediyor:Bunun adı demografik savaş.Sevişmek bu tür insanlar için siyasi bir faaliyet, cinsel organlar birer silah ve tahmin edin bakalım o silahlar kime doğrultulmuş?

suriyeli meselesine değineceğim.

50 bin kişilik terör örgütü yüzünden bir ülkeden 10 milyon kişi kaçmaz/kaçmamalı. göçmenlerin çoğu mağdur değil, ekonomik göçmenler. yani savaş bahanesiyle kendine ülke seçenler. yüzbinlerce suriyeli bayramda suriyeye gidip gezip geri geliyor. bunun nesi savaştan kaçmak?

savaş oldu diye ülkeden kaçacaksak askerlik eğitimi neden veriliyor? bu gibi durumlarda elin silah tutsun kaçma diye verilir bu eğitim. kaçanların çoğu da genç, bir sağlık problemi olmayan erkekler. halkımız sağlık hizmeti için para öderken bunlara bedava. üniversiteli öğrencilere 400 lira krediyi zor verirken suriyelilere 1200 TL BURS veriliyor. bu ülkede mağdur olan suriyeliler değil, kendi halkımızdır. başımızdaki arap sevdalıları sağolsun.

suriye'de ışidden kaçan suriyeli, avrupa'da sınırları kapatan polise saldırdı, verilen ekmeği beğenmedi. madem saldırma içgüdün vardı, bunu ülkeni korumak için neden yapmadın? bir video izlemiştim, avrupa'da yazık avrupalı genç bunları kendileri gibi insan sanmış, gelen suriyelilere kendi imkanlarıyla bulduğu birkaç poşet yardımı götürüyor, erkeklere değil kadın ve çocuklara vermek istiyor, ama adam ulaştırana kadar elinden kapıp alıyorlar. ne haliniz varsa görün diye getirdiği şeyleri oraya bırakıp gidiyor.

onun için kimse bana mağdur onlara acıyın muhabbeti yapmasın. ben kendi halkıma kendi insanıma bakarım korkak kaçaklara değil.

@soneryen
Valla boza yapa öğrenilir. Hayatımda akord ayarı yapmadım ama bu burnundan kıl aldirmaz kibirli tamircilerden bıktığım için aldım bi akord anahtarı 32 tane de jant teli giriştim benim emektarı ön jantına tek tek değiştirdim telleri. Şimdi hem benim sinirlerim sağlam hemde ön jantım

Abi bayramda ülkesine dönecek rahatlığı bulan suriyeliler ülkesine dönsün

Elin avrupalısı bunları ülkesine almıyor, niye enayiler mi?
Ne geliyorsa başımıza ülkecek acıma duygusu yüzünden geliyor.

Bu ülkede doğruyu savunan adama her daim bir damga yapıştırılıyor zaten :) Kafası boş bu kadar adamın yaşamasına izin veriliyorsa da tek sebebi %51'lik oy oranını tutturabilmek :)
Yoksa başımızdakiler de bu insanlardan bir cacık olmayacağını çok iyi biliyor. Menfaatler zinciri kısacası.

Akşam evine et götüremez gelir burada elin Suriyelisini savunur :)

O yine iyi benim katlanır aldığım bilinen bir bisikletci de usta diye 18-19 yaşında ki genç bir arkadaşı koymuşlar..

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Müşteri gider ne istediğini söyler, elimdeki malzeme bu sorun bu diye derdini anlatır. Bilmiyosa bilmiyorum desin vesselam, neden bilmiyosun diye kimse gırtlağına sarılmaz heralde.

İşten anlamayan işyerinden şikayet etti diye konu sahibini linç edelim en iyisi, ne de olsa kimilerine göre zengin, sırf tamirciyi mutlu etmek etmek için onun söylediğini kabul edip, ederinden fazla tamir masrafı ödemesi lazımdı. Gelmeyin kardeşim foruma dert yanmaya, bisiklete bi ton para vermişsin, nasıl tamir edildiğini de sen öğren, öğrenemiyosan kendine özel maaşlı usta tut.

Konu sahibini bi kere daha esefle kınıyor, Suriyeli kardeşlerimizi ölümüne savunan arkadaşlara saygılarımı iletiyorum. Türkiye sizinle gurur duyuyor, ver mehteri.

• Beğen
@Tolga Çelebi

Şu yorumumdan Suriyelileri savunduğum,kayırdığım,başımın üstünde taşıdığım anlamını çıkaran varsa bol bol kitap okusun.

Ayrıca eklemek istediğim Suriye halkı gerçekten eğitim seviyesi düşük bir halk lakin biz onlardan sence çok mu farklıyız ? Üniversitelerde saçma sapan bir sürü bölüm mevcut, eğitim sistemi günaşırı değişiyor,sınavlar kalkıyor-ekleniyor ,torpiller dönüyor vs. Biz şu anda gelişmiş bir ülke değiliz ki Suriyeli'leri eleştirelim,yerden yere vuralım.Hala kadına şiddetin olduğu,sporun yok sayıldığı, formal bilimlerin önemsenmediği veya önemsenmiş gibi gösterilmeye çalışıldığı bir ülkede yaşıyoruz,öncelikle bunun farkına varalım.

@Şerif Feridun
Sağ sol akort kolayda alt üst akort nasıl yapıyorsunuz. Sehpası varsa alt üst yapan sehpa kolay ben kızlarımınkini kendim yapıyorum

Ama alt üst kanser ediyor

Mevzu Motlas Bisiklet'ten uzaklaşmış ama bir kaç bilgi aktarayım.
Kendime ve arkadaşlarıma dört adet bisiklet aldığım evime çok yakın bisikletçi. Muhabbetleri fena değil. İlk görüşmemizde "abi biz esasen bisikletçi değiliz, asıl işimiz lastik bizim" demişlerdi. O zamanlar sattıkları bisikletin ilk ayarlarını yapmakta bile zorlandıklarından o Suriye'liyi aldılar sanırım.
Yani kısaca bisiklet alacaksanız gidin alın ama tamirlik ayarlık işiniz olursa geri dönmeyin. Zaten o ustayla (!) bisiklet tamircisi olduklarını da iddia ettiklerini sanmıyorum. Şifaen almışlar işte.
Ümraniye'de tamir işiniz varsa gözünüz kapalı Hamza Usta'ya gidebilirsiniz.

Bugün birçok sektörde Suriyeli mülteci işçiler çalışıyor ve ne yazık ki bu insanlar kayıtdışı ve oldukça düşük ücretlerle çalıştırılıyor. Bu yüzden Suriyelileri sorgulamadan önce, onları bu şartlarda çalışmaya zorlayan bizimkilerin ahlakını sorgulamamız gerekiyor.

Buraya mülteci sorunuyla ilgili yorum yazan genç arkadaşları kastetmiyorum kesinlikle. Onlar sordukları sorularda sonuna kadar haklılar. Zaman zaman ırkçılığa kayma tehlikesi olsa da, bu sorular sorulmalı ve bu soruna neden olan siyasi iktidar sorgulanmalı. Toplumda eşitsizlik, adaletsizlik duygusu yaratan, bu ülkenin genç vatandaşlarının kendilerinin ve ülkenin geleceğine dair umutlarını sarsan icraatları sorgulamayacaksak, tası tarağı toplayıp biz de kendimize başka bir ülke bulalım o zaman.

Kim ne derse desin, mültecilerin ülkeye bu kadar kolay ve kontrolsüz biçimde kabul edilmesi büyük bir sorundur ve devleti yönetenler bu sorunu çözmek için hiçbir adım atmamakta. Bu ülkenin sosyal dokusunu ve toplumsal barışını korumakla görevli siyasi iktidar, mülteciler konusunda izlediği politika ile bunun tam tersini yapmakta; eleştiri getirenleriyse ırkçılıkla, ayrımcılık yapmakla suçlamakta. Ortada duran bu devasa sorunu halının altına süpürmekle ülkemizin geleceğini tehlikeye atıyoruz.

Ben bir dönem Beşiktaş Kartal Yuvasında çalıştım, o zamanlar sürekli patlamalar olurdu Avrupa yakasında. 1KM dibimizde Reina Katliamı gerçekleşti.
Ardından stadın oradaki en büyük patlama, peşi sıra 2 tane patladı bilirsiniz. Tunç Uncu kardeşimizi kaybettik biz o akşam, asgari ücret çalışıp evine ekmek götürmeye çalışan tanıdığım en temiz kalpli insanlardan biriydi. Mazlumdu, suçsuz günahsızdı.

Benim, 1400TL kazanacak diye 1 ay boyunca günde 9 saat ayakta çalışan ağabeyim iş çıkışı ölüyorken kimse bana Suriyelileri savunmasın, Suriyelilere tanınan ayrıcalıkları - onlara bağlanan maaşları, serserilik yaptıkları halde kendilerine verilmeyen cezaları savunmasın. Hem ülkenin kaynaklarını tüketiyorlar hem de ülkenin insanına sorun yaratıyorlar, sürekli kavgalar sürekli yaralanmalı - ölümlü sonuçlar doğuruyorlar, milletin karısına kızına laf edip metrobüste millete sataşıyorlar, küfür ediyorlar.

Halbuki konunun başında Suriyeli Usta kelimesini kullanma sebebim yalnızca ve yalnızca işi bilmemesi + düzgün iletişim kuramamasıydı.
Konu geldi Suriyeli meselesine kadar, tekrar söylüyorum ; Ülkemde sorun yaratan tek bir insanı dahi istemiyorum. Ben kız arkadaşımla dışarı çıktığımda "Ya biri laf atarsa" diye düşünmek istemiyorum. Benim kız arkadaşım dışarı çıktığında gözüm arkada kalmasın, güven içerisinde olsun istiyorum, birileri sarkıntılık etmesin istiyorum. Ben, kıçımda bomba patlasın istemiyorum.

Ben burada adam gibi ; Bir işletme yetkilisinin hiçbir halttan anlamadığını sizlere bildirdim. Ben akıllı davranıp kendimi öptürmedim, başkaları da akıllı olsun istedim.
Gelmiş Suriyelileri Türkler ile karşılaştırmaya kalkıyorsunuz. Biz en azından Çanakkale Savaşında 7 dübele meydan okumuş, Vatanını savunmuş bir milletiz. Böyle korkaklarla mukayese etmeyiniz bizi. Şuan ki içerisinde bulunduğumuz durumda ise ; %50'lik oy veren kesin dini inançları yüzünden oy vermeyi kesip sağlıklı bir kafa yapısıyla düşünmeyi başarabilirse daha iyi yerlere geleceğiz. Şuan ki eğitim sistemimiz bile oy toplama amacıyla dizayn ediliyor, mülteci politikası da aynı amaçları güdüyor.

Bu yüzden bundan sonra Suriyeliler kardeşimdir, Suriyeli ustalar da şahane iş yapıyor. Buyursun, gitmek isteyen varsa gitsin. Ben o alay ettiğiniz karbon kadroyu xtr aynakolu helal parayla aldım, kimsenin elinde oyuncak etmeye niyetim yok. Çın çın öten zili de çıkartmıyorum :)

Zaten bu saatten sonra Hamza Abi veya Uçar Bisiklet hariç kimseyle muhatap olmam, gideceğim yer bu 2 işletmedir.

@Tolga Çelebi
Suriyelileri değil, Suriyeli Ustayı savunduğunuz anlamını çıkarttım ben yalnızca. Sonrasında Suriyeli mevzusunda yapılan yorumları üzerinize almayın zaten :) Herkes bir konu üzerine yorum yazınca karıştı haliyle.

Ürgüp Sokak 70A

(link)

Böyle paylaştım nasıl göndereceğimi bulamadım

@soneryen
Benim selamımla git yada gideceğin zaman görüşeyim yardımcı olur. Öyle lüks mağazası teknoloji harikası aletleri yok ama bilgin olsun. Salaş ama çok iyi işçilik. Facebook tan servet bulut diye bakarsan tamir ettiği hedef kitleyi görürsün. Kendisine prof kullanıcılar gönül rahatlığıyla 10.000 euroluk bisikletini teslim ediyor. Ben instagramını paylaşayım görünce hak verirsiniz Facebook ta varda link kopyalayamadım app den

Servet usta
(link)

Buda ben nacizane :)
(link)

@tasdibek

Bende hep hamza abiye giderim bu dedigin suriyeli nerde onu merak ettim

• Beğen
Çakmak istikametine giderken Ümraniye Meydanının az gerisinde, ara sokakta kalıyor. Bisiklet almak isteyen varsa buyursun gitsin, vites ayarı yapmasını hiç bilmeyen adam yine gitsin.
Ancak üst segment parçalarla alakalı ufak sorunlarınız dahi olsa gitmenizi önermiyorum. EA90'ın göbeğinden anlamazsın eyvallah ancak alakasız parçaları getirtmeye çalışıp 1 gün bekletmek nereden çıktı? Karşılığında kaç TL para isteyecek onu da bilmiyoruz?

Ben de hep Hamza Abi'ye giderim Ümraniye'de. Karakter olarak kendime idol edindiği birisi, huyu suyu çok iyi bir insan zaten tanıyanlar bilir. Kendime tamir seti almıyorsam da Hamza Abi ile aram açılmasın diye :) O kadar karakter sahibi bir insan, ne kadar övsem azdır. Gönül rahatlığı ile önerebilirim herkese.
Akşam vakti gelmeyin mümkünse, kalabalık oluyor :D

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri