Scudo Sports

ümit alps

Scudo

alps bendede var,yıllardır kullanmaktayım...bu bisiklet sınıfındaki bir çok kaliteli markaya göre üst model bisiklet,kullanmana bak

Birileri seni duymuş olacak Benim bisikletin markası CORVETTE :cool: Ümit Bisiklet imalatı :) Kadrosu sanırım celik , galiba içine de civa falan doldurmuşlar , gerçekten çok ağır , evin dışına çıkarana kadar zaten yorulmuş oluyorum :D ben piyasa da en ucuz bunu bulduğum için aldım 159YTL ye aldım pedal fiyatına bisiklet bi yerde yani bu gün baktım 130YTL falan olmuş fiyatı , tanışma bölümünde aldığım zaman yaşadıklarımı anlatmıştım , dün de pedalım kırıldı servise gittim garantiye girmediğini söyledi aslında tartışırdım ama markete yetişmem gerekiyordu 5YTL ye yeni pedal takımı taktırdım :p markete yetiştim. Ama artık heran lastik fılayacakmış , zincir kopacakmış , dişli sıyaracakmış maşa kırılacakmış fobisi başladı bende du bakalım nooolacak

Benim bisikletin kadrosu bunun aynısı ama dediğim gibi Ümit bisiklet bunu CORVETTE markası adı altında piyasaya sürmüş , arka vites attırıcının üzerinde shimano yazıyor ama bilemiyorum? ama ağır gerçekten :D
http://www.umitbisiklet.com.tr/images/pictures/1115721737.jpg

corvette die piyasaya sürdüğü daha kalitesiz ve sadece büyük zincir mağazalara verdiği ürünler oluo carrefour gima vb ve o bisikletlerin hangi koşullarda geldiğini bilmek bile istemezsiniz

dostum burada konu ümitin alps modeli ve üst modellerdir,dediğin gibi ağır ve ucuz olan birçok modelide mevcuttur..

Arkadaşlar, eğer bu konuya ayıracağınız bütçe çok düşükse bildiğim kadarı ile şunları tavsiye ederim;

-arka yaysız bir bisiklet alın (Çağrı gibi ben de amortisör demekten çekiniyorum). Arka yay bisikletin ağırlığını artırırken yumuşatma sebebi ile gücünüzü de boşa harcamanıza sebep olacaktır.
-alüminyum kadro alın (hi-ten çelik kadrolardan çok daha hafiftir). Fiyatları da gayet ucuz; örneğin Salcano Mountaineer - 269 Ytl, NG600 - 329 Ytl.
-Görüntüye aldanmayın, sadece donanıma bakın...

Acizane öneriler...

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
Arkadaşlar insan birşeye niyet edip alırken biraz araştırır.Sadece Forumlara girip sormaklada olmuyor.Gidin bisiklet mağazalarını gezin "bisiklet satan marketleri değil:)", bilgi edinin, fikir danışın, ürünleri karşılaştırın, donanımları inceleyin...Kendi gözlerinizle.

Biraz daha dikkatli inceleyip ordan sonra burdakin tecrübeli insanlardan yardım edinin.

Buraya gelip ümit ti bübit ti abudik gubudik 2 tekerlekli götürgeçleri nasıldır die sormanızdan hiç ama hiç araştırma yapmadığınızı anlıyorum ben.Bir yerde bir dükkanda bir bisiklet görüp heves edip direk balıklama atlıyor çoğu arkadaşımız.

Şu bisikletlere verilen paralara yazık.300-400 YTL fiyatlara bile 2. el yada toplama okadar hoş bisikletler yapılırki bu sorduklarınızın yanında Colnago gibi olurlar yeminle:)

ben kullanmadım ama bu yorumlardan sonra bir test sürüşü yapmak isterim gerçekten bu kadar kötü mü carrefourda vardı onlar düşük model ucuz ve gerçekten rezaletler elinizde kalacak gibi duruyorlar ama bahsettiğiniz modeli bir test etmek isterdim acaba lego gibi dağılırmı karagölden inerken:D

özellikle baktim lakin "ümit alps" diye bir model gözükmüyor su an nette. Fakat ben bu modelin cok saglam iscilik ve malzemelerle yurtdisi piyasasi icin üretildigini ve diger ümit'lerle kiyaslanmamasi gerektigini okumustum bir yerlerde önceden. ama is görür oldugu konusunda ümit'sizim tabi :)

4 amotisör mü ??? heralde 7-8 tane takarlarsa satislarda patlama olur...
berke - üff bisiklete bak, 4 amörtisörlü....
tankut - o da bisey mi yaw, benim kankada var, 8 amörtisörlü...
berke - vay caninaaa....
:)

Resmini merak ediyorum hala ben de göremedim :)

Ümit'in Canoa ve Evolution modelleri hoşuma gidiyordu.

Alps lafı geçiyordu bir ara birisi burada Ümit'in yıllar önce yurtdışı için ürettiği alps modeli dışında işe yaramaz bisiklet oldugunu da söyleyen biri vardı.

Bir de ümit'in yol bisikleti vardı, ümit superior diye, o hala benim hoşuma gidiyor. 28jantlı bisikletlere nedense ilgim artmaya başladı.

Arkadaşlar Ümit Canoa aliminyum shimano marka kadrosu ve oldukça kaliteli shimano aktarmaları olan bir bisiklet. Şu an Salcano ng 650 ile aynı fiyat olmasına ragmen ondan daha kaliteli ve kullanışlıdır bence. Sırf ismi Türk malı diye ön yargılı konuşanlar olmuş ama en azında sitelerine girip ürünleri inceleseler içim yanmaz...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Şener
Ümit almada ne alırsan al ben aldım ayda en az 2-3 kez sorun cıkartıp bısıkletcıye gıdıorum

ben alps bulamadım

(link) buyrun erdoğanlar bisikletin sitesinde buldum. istersenin inceleyin.

Birde başka bir bisiklet ama resim yok sadece özellikleri.

alüminyum kadro
shimano alivio 24V
alivio vites kolları
acera ön aktarıcı
sertlik ayarlı zoom ön maşa
ön disk,arka alüminyum V-Brake
swift arriv çift kat jant
alivio ön,arka göbek
IRC lastikler
sontour aynakol
çift amortisör

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
ben ümit transonic kullanıyorum ve bana cok paraya mal oldu 1. si ön amotisör bosluklu kısa zamanda içindeki yay eziliyo ve verimsizlesiyo yağlama dan 1 hafta sonra kitleniyo 2. kadro aşırı ağır ama öyle böyle deil total ağırlığı 20 kilo civarında :p 3. jantlar akor tutmuyor kesinlikle hemen hemen butun parcaları arıza cıkarıyo haftada en az 2 parcası deişti benimkinin

deişen parcalar

ön aktarıcı
ayna kol
pedallar
göbek
sele
sele borusu
gidon

deişmesi gerekenler hersey :p
kadro alıp kendim toplasam daha ucuza mal ederdim

Geri