Scudo Sports

Ümit accrue 2d aldım

jant lar çok ilginç. Acaba nedir malzemesi? KOnfor nasıl?

Scudo
Jant mazemesi kendi sitesinde yazdığı kadarıyla magnezyum alaşımlı alüminyum jant, oldukça konforlu ve sessiz bir sürüşü var. Günde yaklasık 10 km yol yapıyorum, şu anlık sorun yok.

Birde hazır konuyu hortlatmışken geç olsa da fren problemi için cevap yazayım.

Tam bir km yokuş inişim var, ön fren hiç sorun çıkarmazken arka frene bir türlü ayar tutmuyordu, her şeyi denedim, taki balatalar hafiften erimeye başlayana kadar.

Balataları çikardığımda gördüğüm şey şuydu, alt orta erimiş, balatanın üst tarafı biz çizgiden itibaren erimemişti. Erimeyen kısım tasarım hatasından dolayı diskin üstünde kalıyor ve birbirine temas edip, diske yapılan baskıyı azaltıyor.

Bunu önlemek için fren mekanizmasının kadroya sabitlenen kısmında, altta iki üstte iki pul arasında sıralama değiştirdim, altlara tek pul, üstlere 3 pul yerleştirdim. Bu pullar zaten orjinal olanlar, sadece sıralamasını değiştirdim.

Arka fren problemim artık yok :hhhhhh:

İşte bu şekilde :)

@Erkin Kalender teşekkür ederim, inşallah diğer arkadaşlarda görür ve sorunu düzeltir :harika:

Dosyalar

• IMG_20161103_225639.jpg
    IMG_20161103_225639.jpg
    77,9 KB · Okunma: 80
  • IMG_20161103_225620.jpg
    IMG_20161103_225620.jpg
    67,6 KB · Okunma: 77
bendede umit disk frenli var yagmurda camurda banamısın demiyor. her zaman suruşte guven veriyor.

Sparkle disk fren balatası, mosso marka katlanırlarda kullanılan aynıymış galiba, logan marka balatalarda aynı olmalı, neyse balata bu, aranıpta bulunamayan,
IMG_20170224_214835.jpg

Ben buldum, ben buldum :ssrtcbya:

Abilerim BENDE umit ACCRUE ALMAYI PLANLIYORUM İLK DAĞ BİSİKLETİ DENEYİMİM UMİT ACCRUE Yİ TAVSİYE EDERMİSİNİZ VEYA 1000 TLYE BAŞKA HANGİ DAĞ BİSİKLETİNİ ALABİLRİM

bende bu biskletten alacam da.hız ölçer nasıl takılıyor.

Gitti yere kadar gidecek, balataları hala değiştirmedim, sadece denedim, üst mesajdaki oluyor, eskilerle devam ediyorum, kitleme sorunu yok, ayarlamak çok önemli tabi.

Şimdilik fren sistemi değiştirmeyi düşünmüyorum. Mekanikten korkum yok, ayarlaması basit. Mekanik olarak çok baktım, sektör olmuş artık, sektör kendi kafasına göre gidiyor, tüketici yurt dışından malzeme getiriyor, araçıda boş boş oturuyor fiyat yükseltiyor.
Hep hd fren var. Ateş ile barutu yan yana koymayı düşünmüyorum.

Şarj sorunu için aliexpreste dinamo türevi ön janta yakın takılan usb li bir cihaz var. Buna ek olarak güneş panelli çantalar var. Ne kadar doldurur bilemem ama var. Bisiklet güzele benziyor her bisiklet bir tecrübedir. Salcanoyu beğenmeyenler çoğunluktadır ama benim salcanom var ben çok memnunum on numara bisiklet. Siz beğendiyseniz alın sonra almadım diye pişmanlık yaşamazsınız. Mavi jantı beğendim renkler de kişisel zevk meselesi. Kırmızıyı beğenirseniz onu seçiniz. Bir dünya bisiklet var. En güzeli insanın kendi beğendiği bisiklettir.

@CoreuS

Bu tarz jantlarda akort etmek gerekmiyor sanırım?

@bisikletebin bu tarz jantlar akord edilmez, yamulursa duzelmez , geneldede zorlaninca kirilir. Zorlama derken ciddi zorlamadan bahsediyorum. Akord jant 8 olur kirilmaz avantaji odur. Motosikletlerde genelde kullaniliyor artik bu jantlar. Sadece endurolar tele devam

• Beğen
Tepkiler: Serdaryildiz
Akord yok, lastiği takarken yanakların oturması zorlamıyor fakat tam ve ölçülü olarak oturmasına dikkat etmekte fayda var. İç lastiği kontrol etmekte gerekiyor, arka lastiğimde bir kısmında aşırı büyüme vardı, yolda anlaşılıyordu, değiştirince proplem çözüldü. Mossonunda vardı bu tarz katlanır bisiklet jantı onlarlada temasa geçebilirsiniz jantlar ile ilgili.

Vidalı ruble için uygun jantlar, kaset ruble kullanmak istiyorsanız malesef imkansız.

:kötü:

Merhabalar 6.Ayda 1450TL' ye aldığım Accrue Bisikletimin 600.Kilometresini az önce yaptım. Deneyimlerimi aktarayım.
-Jantlar görüntü bakımından iyi ağırlık olarak 960 gr tanesi Magnezyum alaşımlı malzemeden üretilmiş. Yandan gelen Rüzgarı tutuyor ama karşıdan geldiğinde ok gibi gidersiniz.
-Maşa kilitlenebilir giriş seviyesi iyi iş görüyor.
-Frenler Tutuşu bakımlardan sonra çok iyi Sparkle 6,4 Mekanik Disk eğer 20 günlük bakımda düzgün ayarlanırsa uzun bir süre hizmet verebilir.
-Vites geçişleri sıkıntılı idi sonradan ince ayar ile oturtuldu.
-Shimano Tourney setini kullanıyor
-Aynakol Powerhel marka pedallar alüminyum çerçeveli plastik dayanıklı görünüyor
*Giriş seviyesi olup* kadro olarak Mosso ile ortak üretilen kadrodur.
Aydın/Söke'deki yetkili servisindeki yetersiz,bilgisiz personellerden dolayı ne yazık ki Corelli-Fuji servisinde ücret karşılığında olması gereken hizmeti yaptırıyorum.
Vitesler-Frenler ilk Servise gidildiğinde ayarlanmaz ise ileride büyük hatalar sorunlar doğurabilir.
Şuan için hiçbir sıkıntım yok memnunum. Herkese keyifli pedal çevirmeler...

WhatsApp Image 2019-08-15 at 22.02.48 (1).jpeg
WhatsApp Image 2019-11-19 at 00.27.20.jpeg

@CoreuS Abi kilometre saatini takabildin mi

dostum yanlız çemberlere yani jantlara herangi birşey kırılma yamulma katlanma gibi birşey olursa böyle jantlar çok zor bulunuyor ve akord yapılmıyor ve plastik olduğu için sakın biyerlerden atlama zaten tur için almışa benziyorsun ama yinede söyliyeyim dedim

Geri