caesar
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 618
- İsim
- caesar
- Bisiklet
- Salcano
Arkadaşlar bu sabah işten çıktım ve saat 11 gibide evden çıkarak bulunduğum yerdeki hemen hemen tek bisiklet süren beşer olarak yola koyuldum.
hakikaten bisiklet konusunda kendimi ilk kez bu kadar yalnız hissettim. Tek başıma çok sürüş yaptım ama en azından çocukta olsa birkaç kişi görürdüm.
Neyse kafamda 45 kmlik bir yol belirlemiştim. Ulukışla merkezden anayola çıkıp sağa döndüm. İlk olarak Kardeşgedigi denilen yeri geçtim ve beni hemen çok güzel bir iniş karşıladı. Asıl sürüşte ondan sonra başladı zaten. Aylardır bisikletten mahrum kalmam beni inanılmaz zorladı çünkü eğimler fazla yüksek olmasada devamlı yokuştu yollar. Yaklaşık 15 km sürdükten sonra otoyola dönüş yaptım ve döner dönmez benimle inatlaşan rüzgarla yüzyüze geldim. Ama yılmadım
yine yaklaşık 14-15 km rüzgara ve eğimlere göğüs gererek bacaklarımın yanmasını umursamadan devam ettim. Sonrasında bir kez daha sağa dönüp otoyoldan çıkarak Niğde-Ulukışla yoluna girdim. Bundan sonra 7 km boyunca ara ara düzlükler hariç hep yokuştu. Nihayetinde en zirveye geldiğimde mental olarak bir hayli rahatladım. Sonrası 4 km iniş ve düz yoldu. Yolun bitiminden son sağa dönüşümü yaptım ve 5 km sonra evdeydim.
Arkadaşlar bu yazının amacı hakikaten bisiklet kültürünün olamadığı yerlerde bile bu sporu çevreye tanıtmak ve bir kişinin dahi olsa spora meylini sağlamak olmakla birlikte bisikleti ülkenin her yerinde göstererek saygınlığını artırmaktır. Zaman zaman bu tarz paylaşımlar yapmaya çalışacağım.
Not: Buradaki ikinci sürüşümde yavaş yavaş amacıma ulaşacağım izlenimi artmıştır

Arkadaşlar bu yazının amacı hakikaten bisiklet kültürünün olamadığı yerlerde bile bu sporu çevreye tanıtmak ve bir kişinin dahi olsa spora meylini sağlamak olmakla birlikte bisikleti ülkenin her yerinde göstererek saygınlığını artırmaktır. Zaman zaman bu tarz paylaşımlar yapmaya çalışacağım.
Not: Buradaki ikinci sürüşümde yavaş yavaş amacıma ulaşacağım izlenimi artmıştır