Scudo Sports

Ulukışla'da yalnızlığım ve ben :)

caesar

Forum Bağımlısı
Tepki
618
İsim
caesar
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar bu sabah işten çıktım ve saat 11 gibide evden çıkarak bulunduğum yerdeki hemen hemen tek bisiklet süren beşer olarak yola koyuldum. :) hakikaten bisiklet konusunda kendimi ilk kez bu kadar yalnız hissettim. Tek başıma çok sürüş yaptım ama en azından çocukta olsa birkaç kişi görürdüm. :) Neyse kafamda 45 kmlik bir yol belirlemiştim. Ulukışla merkezden anayola çıkıp sağa döndüm. İlk olarak Kardeşgedigi denilen yeri geçtim ve beni hemen çok güzel bir iniş karşıladı. Asıl sürüşte ondan sonra başladı zaten. Aylardır bisikletten mahrum kalmam beni inanılmaz zorladı çünkü eğimler fazla yüksek olmasada devamlı yokuştu yollar. Yaklaşık 15 km sürdükten sonra otoyola dönüş yaptım ve döner dönmez benimle inatlaşan rüzgarla yüzyüze geldim. Ama yılmadım:) yine yaklaşık 14-15 km rüzgara ve eğimlere göğüs gererek bacaklarımın yanmasını umursamadan devam ettim. Sonrasında bir kez daha sağa dönüp otoyoldan çıkarak Niğde-Ulukışla yoluna girdim. Bundan sonra 7 km boyunca ara ara düzlükler hariç hep yokuştu. Nihayetinde en zirveye geldiğimde mental olarak bir hayli rahatladım. Sonrası 4 km iniş ve düz yoldu. Yolun bitiminden son sağa dönüşümü yaptım ve 5 km sonra evdeydim.
Arkadaşlar bu yazının amacı hakikaten bisiklet kültürünün olamadığı yerlerde bile bu sporu çevreye tanıtmak ve bir kişinin dahi olsa spora meylini sağlamak olmakla birlikte bisikleti ülkenin her yerinde göstererek saygınlığını artırmaktır. Zaman zaman bu tarz paylaşımlar yapmaya çalışacağım.
Not: Buradaki ikinci sürüşümde yavaş yavaş amacıma ulaşacağım izlenimi artmıştır;)
20170307_115326.jpg 20170307_120715.jpg

Dosyalar

• 20170307_115322.jpg
    2 MB · Okunma: 30
  • 20170307_115322.jpg
    2 MB · Okunma: 26
Scudo
@dodurgalı_06 kesinlikle öyle dostum. Ama rüzgar fazla olunca insan acaba bir peleton mu olsa diyor:)

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Selam dostum, nasıl gidiyor Ulukışla bakalım? Gördüğüm kadarıyla bisikleti ateşlemeye başlamışsın. Şöyle etrafın fotoğrafını falan çekte görelim bakalım orası nasılmış. Arada bir Göreme, peribacaları, Niğde... Kayseri'de yine granfondo olursa görüşürüz

@MehmetAliB. Abi şu an kondisyon depolamaya çalışıyorum. Çalışma şartları el verdikçe sürmeye çalışıyoru. Fotoğraf çekmeye değecek yerlere henüz gitmedim. Ama gideceğim. ;)

Dostum inan ki yerinde olmak isterdim. Her çıktığımda ya sahil yolu trafiğiyle cebelleşmek zorunda kalıyorum, ya insan kalabalığıyla. Hangi yöne gitsem kalabalık ve trafik. Otobüsler, dolmuşlar, taksiler. İnsan gerçekten bunalıyor. Ben en çok şehirler arası boş yollarda bisiklet sürmeyi seviyorum ama her zaman fırsatımız olmuyor işte. Şu koyduğun iki fotoğraf benim özlediğim mevzuyu özetliyor aslında.

@Birhan K. Dostum artı ve eksi yönleri var tabi. Ama bende o yola ulaşana kadar 16 km boyunca çift yönlü yolda tırlarla kamyonlarla mücadele ediyorum :) otoyola kadar yoğun biraz yol.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
hocam bende niğdeli sayılırım, bor da yaşıyorum ama yaz tatillerinde :) yazın yanınıza gelirim turlarız ufak ufak. köyleri gezmenizi tavsiye ederim niğdeye doğru yollar sakin olsada sıkıcıdır :)

• Beğen
Tepkiler: caesar
Gördüğüm kadarıyla otoyola çıkmışsın, gerçi orada otoyol yoğun değildir ama yinede. Ben hep şunu merak ederim ulukışla pozantı arası bisikletle gidilirmi. Yani yol eskisi gibi işlekmi. Kayseri mersin arasını bisikletle alayım diyorum, başkada bir alternatif yol yok otoyolada giremezsin. Mecburen bu yol var. Bir turda çiftehan kaplıcalarına oradanda çinili göle karagöle çıkmak var bakalım.

• Beğen
Ulukışla harika bir yer. Yazın güneydoğunun 40 derecelik sıcaklarından kaçarken (Balıkesir'e doğru otomobille.) gece Ulukışla'da kalmak ilaç gibi. Serin ve sakin. Akşam pazardan karadut ve dağ armudu alıp yerdik. Sabah erken paça çorbası içip gözümüz arkada yola devam. Yalnız bisiklet kullanmak bence en iyisi. Zaten ülkemiz takım sporlarından ziyade bireysel sporlarda başarılı. Takımın derdi çok, bireyin derdi tek kendimiz. O yüzden "dodurgalı_06 "En sevdiğim, bisiklet, yol ve sadece sen. Yalnızlığı hissetmek de huzurlu bazen" şeklinde tam duygularımı anlatmış. Medetsiz'de dolaşmayı çok isterdim. Pozantı'ya gidip gelmeyi. Orada yaşamak isterdim.

• Beğen
@Fatih Koçak valla süper olurum kardeşim. :) Inşallah süreriz bir gün.

@mehmetsunu yol işlek dostum ya. Özellikle ağır tonajlı araçlar çok. Yakında gideceğim pozantı ya doğru. En azından deneyeceğim;)

@mehmetsunu karagöl e gidersen haber ver beraber gidelim dostum

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Geri