Scudo Sports

Uludağ'a Kartopu Oynamaya Gidiyoruz 5 Şubat 2011 Cumartesi

Scudo
@erdal ırmak

tabiki hiç bir aksiliğin olmamasını dilerim zaten aksilikten kastım lastik patlaması v.s düşünsenize karda ilerliyorsunuz ve lastiğiniz patladı zaten parmak uçlarınız donmuş yorulmuşsunuz şekeriniz düşmüş falan filan...
Uludağa kaç kez çıktığımı hatırlamıyorum yaz , kış, kar , yağmur
inişte selemi biraz indiriyordum hatta baya bi indiriyordum lastik havalarınıda bir parça indiriyordum zaten soğuk yüzünden fazla hız yapamayacaksınız ama yorgun vucutla inişe geçtiğinizde hiç bir şey günlük gülüstanlık olmayacak...
bu guruptaki bi çok kişi ilk defa çıkacak ve eminimki yeterince kondisyon ve sürüş tecrübesine sahip değil, umarım herşey yolunda gider...

sabah 150 km denedim kendimi iyi hissediyorum bakalım akşama kadar beklicem şimdi kaslar sıcakken ağrıyı hissedemem biraz soğusun ne oldugu anlaşılır o vakit kararı veririm en kötü orhan abicim bizim kapıdağ olayı gibiolur ben arkadan arkadan yanlız gelirim :) hoş yanlız daha çok zevk almıştımdım ben hehe

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@Hasip Çehre

Çıkamayan yolda bekler, inişimizi gözler.
Herkes çıkacak diye bir kaide yokki. :)
Hepimizin bir şekilde soğuktan dona kaldığı veya çok zorluk çektiği durumlar olmuştur.
Hangimiz acısını hatırlıyoruz...
Balık hafızalı olmasakda unutuyoruz...
Eminim bu yolda acı çeken olacak ve bu acıda unutulacak :)
Akılda kalan iyi ve kötü anılar olacak...

@erdal ırmak

Sayın Orhan Gazi ve Akıncıları :boese157: Madem Uludağ seferine çıkacaksınız Beceren Otele kadar çıkan bu işi becermiştir. :) Yok ben otellere kadar çıkamam diyorsanız hiç çıkmayın daha iyi yapacağınız masrafa yazık :eek: Yazın zirveye kadar çıkın daha iyi Zirveye bayrağımızı diktik dersiniz. :in: Gazanız şimdiden Mübarek olsun Orhan Gazi ve Akıncıları :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157:

@Zafer Ünlü

Orhan Gazi ve akıncıları uygun olur sanırım... :eek:

@derşan sezer

Demek yalnız tur yapmayı tercih etmekte haklıymışım. En azından benim gibi yalnızlığı seven birisine rastladım. Kapıdağa benzemesin o turda bir türlü karşılaşamamıştık. :)

Tura katılacak arkadaşların dikkatine. Artık süre iyice kısaldı. Eksiklerinizi tamamlamanız için yarın son gün. Son meteorolojik verilere göre güneşli bir havada turu gerçekleştireceğiz. Bu durum sizi rehavete sokmasın. Soğuk için yaptığım uyarılar hala geçerlidir. Bursada hava sıcaklığı her zaman İstanbula göre birkaç derece yüksektir ama dağ yoluna girince sıcaklık sürekli düşecek. İnişte ise kendisini iyice hissettirecektir.
Yanınıza fazladan su almayın. Mataranızdaki su size Tophaneye kadar fazlası ile yeter. Tophaneden itibaren ise yol boyunca pek çok çeşme var.
Herkes kendi yiyeceğini yanına alsın. Arkadaşınızla ortaklaşa alacağınız yiyecek performansınızın eşit olmaması durumunda en az birinizin aç kalmasına neden olacaktır. İlk çıkışımızda benim çantamda yer kalmadığı için Atakan ın ton balıklarından bir kısmını Metine vermiştik. Metin bizden çok geride kalınca Atakan köftede yemediğinden aç kalmıştı. Uludağ tabelasının yanında çekilen fotoğraflardan sonra Birol, Dinçer ve ben Çobankaya, Bakacak a gitmiş Atakansa metini bulmak için geri dönmüştü.
Yolda Mudanya rampasının üstünde gurubun toparlanması için durulacak bunun dışında Tophaneye kadar kesinlikle durulmayacaktır. Yolun bu bölümünü hızlı geçmek zorundayız. Tophanede sadece suların doldurulması ve arzu edenlerin tahinli pide alması için çok kısa süre ile durulacak ve yola devam edilecektir. Çıktığımız yol Çekirgeden gelen yolla birleştiğinde herkes istediği hızda çıkacaktır. Buradan itibaren Milli Park 15, Uludağ 26 km dir. En geç 14:00 veya 14:30 da nerede olursak olalım dönüşe başlayacağız. Arzu eden, kendisine güvenen otellere ulaşmak için devam edebilir ama bu ısrarı sonucu feribota yetişemezse sorumluluk kendisine ait olacaktır.
İnişe başlarken üzerinize ilave giyecek giyin, terli vücudunuzu soğuktan koruyun.
Yanınızda pompa, yama, gerekli anahtarlar ve yedek iç lastik bulundurun. Soğukta lastik yamamak zor olabilir.
Performansına güvenenler feribottan inince oteller bölgesine çıkmak için önden gidebilirler.
Mudanya Bursa arasında gerek gidişte gerekse dönüşte tek sıra halinde seyredin. Bu yolda emniyet şeridi yetersizdir. Güvenliğinizi tehlikeye atmayın. Meteorolojik şartlara göre Bursadaki seyahatimiz gün ışığında yapılacağından bu bölümde ışıklarımıza ihtiyacımız olmayacak. Ancak Yenikapıdan evlerine bisikletleri ile dönecekler ışıklarını yanlarında bulundursunlar.
Cumartesi sabahı görüşmek üzere hoşçakalın.

dinçer tebrikler...
diyorum sanada inanmıyorsun yakın olmak uludağa güzel bursada olsam valla takılırım hep uludağa istanbuldan açıkça külfetli hem yol paralarıda çabası yani...emekli olunca bunları düşünüyorsun üç kuruşun hesabını yapıyorsun ev geçindirmek zor ....
neyse bu arada orhan bey sizin namınıza ben sizden daha fazla heyecanlanıyorum bu olayı yaşamak bile çok güzel yani zor olanı ,bu insana zevk verir ki eminim sizde zevk alacaksınız......
temmuz ayında bende kendime bi ayar çekerim gerçi çok sıcak olacak ama temmuz ve ağustos aylarında 3 kez kartepe zirveye çıktığım için bu iş bana zor gelmeyecek 21 km rampa eğim 9 hiç bir yerde düz yol yok güzel olan zirveye yolun olması uludağda bunun olmaması kötü keşke olsa da hiç seleden inmeden 2540 da bitirsek işi 30 km artı üstüne koyarsak herhalde bi 50 km ye yakın rampa yapıyor galba tabi hesap doğru ise ...

@Kudret Kurtcebe

Toplamı 50 km yoktur. Oteller bölgesi 1850 metre zirveye yaklaşık 700 metre kalıyor bu tırmanışı treking yapanlar madenden yaklaşık 2,5 saate tırmanıyorlar. Bu durumda madenden sonra 10 km nin altında bir mesafe var. Madene kadarki yol 10 km yoktur ve hem iniş var hemde çıkış. Dinçerin dediği gibi yardırarak inerseniz bisiklet kendi kendine yokuşun yarısına kadar çıkıyor.
Madenden sonra dik ve gevşek zeminli bir yokuştan bisikletinizi sürükleyerek tırmanıyorsunuz. Bu noktadan sonra düz bir alan karşınıza çıkıyor. Son tırmanışa kadar bisiklete binebiliyorsunuz. Sön tırmanışta gene mıcır vari bir zeminde Kara kayalara kadar bisikleti itmeniz gerekiyor. Bun noktadan sonra zirveye kadar bisiklet ile çıkabilirsiniz.
Yazın yapacağımız turda o anın video çekimini yapacağım. Eminim çok ilgi çekecek. Zirveye bisikletle çıkan bir gurup bisikletliyi düşünmek insanı heyecanlandırıyor.

@Orhan Kılıç

valla bi şeyler yapmalı aslında ama nasıl o 2540 a bisiklet yolu bu işi bursa belediyesi çözermi... valla büyük düşünmek lazım ...2540 a bisiklet yolu hiç elimize almadan 2540 a çıkmak ...bu doyumsuz bi zevk olur...
o vakit taş çatlasa 40 km rampa diyebiliriz....
bu son yolu olmayan yerleri çekerseniz orhan bey bence bilmeyenler için yararlı olur ....
ben bakalım bi şekilde bi olay yaparak sizinle gelebilirim...daha gerçi çok var...

:in: :in: :in:

@Kudret Kurtcebe

Ben böyle bir yolun yapılmasından yana değilim nedenine gelince maalesef insanın girdiği her yer kirleniyor. Şimdilik sadece bilinçli ve treking yapmayı seven bir kitle gittiği için kirlenme nispeten az. Bilinçli insanlar çöplerini beraberlerinde indiriyorlar. Hem bu şekliyle zirveye ulaşmak bir emek ve mücadele gerektirdiğinden daha değerli. Yol yapıp birde belli yerleri doldurup eğimi %6 yaparsanız o zaman zirveye ulaşmak çocuk oyuncağı olur. Zirveye giden yolla ilgili yeteri kadar fotoğraf ve anlatım forumdan ve bloğumdan meraklıları tarafından bulunup incelenebilir.

@Orhan Kılıç

yol derken araba yolu değil stabilize bisikletin gideceği bir yol düşündüm şık olurdu ...

@Kudret Kurtcebe

Teşekkür ederim. Maddi sıkıntılar açısından sizi çok iyi anlayabiliyorum ben de öğrenci olduğum ve de evde kaldığım için. Kısıtlı parayla çok şey yapmak(yaşamak + bisiklete binmek) gerçekten zor.

@Kudret Kurtcebe

O zamanda "Bisikletle zirveye çıktım" demenin değeri azalırdı. Ulaşılması ne kadar zor, o kadar değerli...

Ben de zirveye hiçbir yolun yapılmaması taraftarıyım.Bundan 10 sene öncesine kadar göllerin oraya da araba yolu yoktu. Ve çok çok daha temizdi. Alaçam üzerinden yol vurulduktan sonra arabasını alan oraya gelir oldu. Bu yaz zirveden göllere indiğimizde dinlendiğimiz çadırın yanında bir traktör vardı. Ve bilin bakalım neredeydi.Adam traktörü gölün içine sokmuş. Artık motordan damlayan yağ, mazot ve birçok kimyasal maddelere mi yanarsınız, yoksa görüntü kirliliğine mi? Böyle durumlar yaşanacağına hiç kimse gitmesin daha iyi.

dinçer dostum kıstasım kartepedir şöyleki....
zirveye olan son 3 km kayalıklı yol orada bisiklet sürebiliyorsun oraya araba giremiyor.....tabi bu durum uludağda yok ben treking yaptım 30 ağustosda vede 5 tenmuz da evet o da güzelde genede insan sele üstünden inmek istemiyor .....
hasip aga bilir çok zor bi olay yaptık bu forumda tam bir ultra ıron man lik idi..270 km bir günde ve bu turda ben 153 km yi bir günde yaptım vede 800 metre bisikleti sırtladığım gibi yukarı çıktım yüksek tempo ile 103 km basarak suadiyeye geldik ve 21 km lik rampanın 18 km sini bisikletle alarak son 3 km lik yola offroada girmeden 800 metre bisiklet sırtta çıktım hasip aga ve namı diğer aytekin erzan 3900 metrenin fatihi yani erciyesi deviren titan beni eledi

:D :D :D

elime bisikleti aldığım için bana kızdı ...

:D :D :D

@Orhan Kılıç

anlamadığım bişey var şimdi...
yalnız turu seviyorsunuz madem neden bu turun duyurusunu haftalar önceden başlattınız anlamadım madem yalnızlıktan hoşlanıyorsunuz hiç duyuru yapmadan veya bir gün önceden ben şuraya gidiyorum dersiniz ve gidersiniz gelincede isteğinize göre yayımlardınız veya yayımlamazdınız...
benim kafamda soru işareleri oluştu şuan....
şimdi ben sizle gelmek istersem nolacak benle ihtiyacım olduğu zaman benle ilgilenecekmisiniz yoksa ilgilenmeyecekmisiniz toplu halde başlayan tur gemisini kurtaran kaptan şeklindemi bitecek...
saygısızlık etmek istemem ama kafam karıştı bir açıklama yaparsanız sevinirim...

aslında bende yalnızlığı severim genelde tur duyurusu yapmam gider gelirim ama şuan tek başıma gitmek için cesaretim yok bundan dolayı kafamın karışıklığını gidermek istiyorum...

@Hasip Çehre

Bundan kastım şehir dışına konaklamalı turlardır ve bunların duyurusunu yapmam. Dediğiniz gibi gün olur forumda yayınlarım gün olur yayınlamam.
Bu tür duyurusunu yaptığım turlarda asla kimseyi yolda bırakmadım, bırakmamda. Öyle bir niyetim olsa Tophaneye kadar toplu halde gideceğiz, kendine güvenen ve otellere çıkmayı denemek isteyen arkadaşlar önden gidebilirler demezdim.
Bundan önceki iki Uludağ turuna katılanlar ve forumdan gezi anlatımını izleyenler turların ne şekilde yapıldığını biliyorlar. Bundan önceki çıkışlarımızda en az ikişer kişilik guruplar halinde çıkılmasını tavsiye etmiştim ve çıkışta buna katılan bütün arkadaşlarım sağ olsunlar dikkat ettiler ve hiç bir sorun yaşanmadan turlar tamamlandı.
Tophaneden sonra herkes gücü oranında çıkar dememin nedeni o yolun başka yönlere çıkışı yok tabi kasıtlı olarak köy yollarına sapılmadıkça. Dönüş aynı yol üzerinden yapılacağından sonuçta gurup toplanacaktır ve buradan feribota kadar toplu halde gidilecektir.

Geri