Scudo Sports

Uludağ'a Kartopu Oynamaya Gidiyoruz 5 Şubat 2011 Cumartesi

@Kudret Kurtcebe

Kudret Bey,
Bu hafta sonu bu iş bitecek. Hava açıyor en azından yağış olmayacak gibi gözüküyor ama soğuk için uyarılarımı yineliyorum gelecek arkadaşlara. Zirve bu hafta için söz konusu değil hatta oteller bölgesi bile. Biz dağcı değiliz ve zirve için gerekli donanımımız ile eğitimimiz yok.
Zirveye Temmuz ayında çıkacağız ve 7 den 77 ye gelen herkesi hep birlikte çıkaracağız. O yolda kalabalık bir gurubun bisikletleri üzerinde zirveye doğru pedal çevirmeleri bizim için eğlenceli, izleyenler için şaşırtıcı olacak.

Scudo
çamurluk takmak gerekir mi .......................................................................................

Bende çamurluk yoktu ve biz geceleyin inerken hiç çamurlanmamıştık.Çünkü ıslak olan yerler donmuştu, kuru olan yerler zaten kuruydu.Asfaltta kar milli parktan sonra başlıyordu.Diğer kısımlar ya kuru yada ıslaktı.Ama bu gece ven pzt gecesi kar yağdı.şimdi nasıldır bilemiyorum.O yüzden şimdi dağa doğru yola çıkıyorum. :)
Hoşçakalın.

• Beğen
Tepkiler: erdal ırmak
@Orhan Kılıç

orhan bey ..
bir aksilik olmaz ise bende tenmuz da gelebilirim ....
ama o keçi yolundan bisikleti sırtlayarak giderim öyle gözüküyor, binilecek yerde binerim
evet tekrar başarılar....
uludağa hiç gitmedim...

@erdal ırmak

Merhaba,
Takmayın.
Çünkü lastik ile çamurluk arasına girecek karların donması size zorlu anlar yaşatabilir. Lastiğe harhangi bir sorunda yapacağınız müdahalede size engel olur.
Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: erdal ırmak
Kesin oteller bölgesi olmayacakmış benim hevesim kırıldı bu halimle bile gelmeyi düşünüyordum ama şimdi ben çıkarım diğer arkadaşlar çıkmaz ayıp olur...
Temmuz ayında gelemem çok sıcak olur efedersiniz İnek gibi su içmek gerekiyor ani su ve tuz kayıpları zaten vucuda zararlı...

neyse umarım otellere kadar çıkarsınız ve Kartopu oynayabilirsiniz...

@Hasip Çehre

Temmuz ayı..Agustos ayı.. Bunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Bizzat çok ama çok terleyen biri olarak yine Orhan abinin başlattığı ve Dinçer'in önderliğinde çıkılan bir Uludağ turunda yaşadım. Baş dönmesi mide bulanması ve nerede ise ayakta duramıyor ve titriyordum. Geri donus yolunda ben gruptan bagımsız donus yapmıstım ve ferıbotta kafamı dik tutamıyor ve one dusuyordum. Hala terliyordum. Bir ara klimanın altına yerleşmiştim ayakta duruyordum vucudumu serınletmek için. Zihinsel olarak bile etkilendim. Dikkat eksikliği yaşadım. İki gün kendime gelemedim. Aşırı su tuz ve mineral kaybı... Bu tecrübe bende çok büyük iz bırakmıştır. Bu terleme nedeni ile de yaz mevsiminden de oldum olası nefret ederım.

Bir gece önceden beslenmesinizi iyi yapın ve uykunuzu iyi alın. Yoksa zaten zorlu olan bu tırmanış sizi normalde yıpratacagından daha çok yıpratır.

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
Bu turda oteller bölgesine çıkmak mümkün ama gurubun tamamı için bu olanaksız. Eğer tophaneye kadar gideceğimiz 30 km lik ilk etabı gurup olarak hızlı bir tempoda gidebilirsek otellere çıkma şansımız artar. Hızlı derken makul hızdan söz ediyorum.
Şöyle bir hesap yapalım. 9:15 Mudanya iniş,
Hazırlanma ve yola çıkış 9:30
20 km ortalama hızla Tophaneye varış 11:00
10 km ortalama ile 30 km tırmanış 14:00
Kartopu oynama ve yemek molası 1 saat
Uludağdan hareket 15:00
Bursaya iniş 16:00
Güzelyalı feribot iskelesine varış 17:30
Bisiklet için yük bileti alma ve feribota biniş 17:45
Yenikapıya hareket 18,:00
Bu planla gidilirse bu iş gerçekleşir. Yalnız burada yolda hiç dinlenme molası olmadığı dikkatinizi çekmiştir. Bu zaruri molaları da göz önüne alırsanız gurubun fiili ortalama hızı daha yüksek olmak zorundadır. Bursayı bilen veya Uludağ yolunu bulabilecek performansına güvenen arkadaşlar arzu ederlerse basıp gidebilirler ama herkesin 120 km yi 8 saatte tamamlaması mümkün değil ki üstelik bunun 30 km si sürekli çıkış.
Yaza göre avantajlı kısmı sıvı kaybının az olacağı ama getireceği dezavantajlar bundan daha fazla. Şahsen ben en sıcak günde bile fazla sıvı tüketmediğimden sıcakta sürmeyi tercih ederim.

• Beğen
Tepkiler: Uğur ŞENCAN
Dinçer dün gece beni aradı :)
Abi hadi yarın gidiyoruz sende gel dedi
Habersşiz olduğu için işten izin almamıştım ve bu tura katılamadım
Az önce Dinçeri aradım Sercan ile beraber Tırmalıyorlarmış :)
Milli parkı yeni geçmişler. Hava da günlük güneşlik yollar da kuruymuş.
Milli parktan sonra yolda çamurlar başlamış. O hızda çamurun bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. İnerken belki sorun olabilir.

Sizlere bir notu var.
"milli parkı geçtim kaymaya gidiyorum " der

:)))))

@Orhan Kılıç

yukarıdaki rakkamlarla hoteller bölgesine kadar çıkıp gemiye yetişmek hayal hiç mi aksilik olmayacak yukarı çıkınca üst baş değiştirmek icabeder... kartopu oynamak beslenme falan 30km lik tırmanışı 3 saattte almak karlı zeminde çok kolay olmayabilir...
dönüş yolu çok tehlikeli bilemiyorum yapılacak masrafa değermi bilmem
birde siz çıkışı Çekirgeden yapmayacakmısınız...
yaklaşık 30gündür bisiklete binmiyorum...
bakalım hayırlısı...

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/1_int.jpg
Saturday 2/5/2011
Plenty of sunshine
High Temperature: 8°C
RealFeel: 9°C
(link)

hava koşulları sizden yana cuma akşamı durum değişmezse

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/1_int.jpg
Plenty of sunshine

High Temperature
8°C

RealFeel®
9°C

Winds
WSW 3

Maximum UV
3

Thunderstorm Probability
0%

Amount of Precipitation
0

Amount of Rain
0

Amount of Snow
0

Hours of Precipitation
0 Hours

Hours of Rain
0 Hours

@Hasip Çehre

Bende onu anlatmak istiyorum rakamlarla. Olmaz değil ama risk var. Olur ama gurup olmadan pek ala olur. Yazın çıktığımızda dönüşümüzü 20.30 feribotu ile yapmıştık. Yani 2,5 saat fazla zamanımız vardı. Hava sıcak olmasına rağmen çıktık. Tophanede mola verdik, Milli parka 5 km kala köfte molası verdik, Çobankayada kayaya tırmandık, Bakacaktan şehri seyrettik fotoğraf çektik. Dönüşte Bursada köfteci Yusufta yemek yedik. Bunların karşılığı rahatça 2,5 saati bulur.
Bu sefer iniş riskli olabilir. Birde insanları koşturmanın bir anlamı yok. Çıkışı Çekirgeden değil Tophaneden yapacağız. Yol biraz uzuyor ama çıkanlar dik yokuşla biraz daha geç karşılaşıyor. Birde geçen sefer alıpta yiyemediğim tahinli pidenin tadına bu sefer bakmak istiyorum.

@Hasip Çehre

inşallah aksilik olmaz .. zamanımız kısıtlı olacak eminin zamanı en iyi şekilde katılanlar değerlendirecek tabi ki oteller bölgesine çıkmak istiyorum .. zaman ve durum neyi gerektirecek bakacağız her şeye rağmen bir aksilik olmasa gittiğimiz yere kadar gideceğiz.. orhan abi yiyecek, giyecek ve daha önce giden arkadaşların resimleri yol hakkında bilgi vermektedir .. ..
:D :D :D :D bütün kuvvetimle pedala basacağım oteler bölgesinde BECEREN OTELİN önünde kartopu savaşını yapmak istiyorum:D :D :D :D :D :D :D :D :D

@erdal ırmak

O zaman Feribotla Uludağ çıkışı arasındaki mesafede gidiş ve gelişte pedalları hızlı çevirmeliyiz. Yalnız bütün enerjini burada kullanırsan yokuştaki çeşmelerden birisinin başında gurubun dönüşünü beklersin. Hani reklamın birisinde kontrolsüz güç güç değildir diyorlar ya işte burada da aynı şey geçerli.

Geri