Scudo Sports

Uludağ'a Kartopu Oynamaya Gidiyoruz 5 Şubat 2011 Cumartesi

@furkan adanalı

Teşekkür ederiz ama bu kadar kısa zamanda zirveye çıkıp inmemiz imkansız. Oteller bölgesine çıkıp akşam feribotuna yetişebilmek için çok hızlı hareket etmemiz gerekecek. Bu turun gerçekleşebilmesini gurubun Tophaneye kadar yolda geçireceği süre belirleyecektir.

• Beğen
Tepkiler: erdal ırmak
Scudo
Orhan abi Uludağa kartopu oynamaya gidiyoruz demişsin çok güzel Bende diyorumki Bi kıyak yapalım Uludağa gitmişken bari Kayakta yapalım Uludağa çıkarken bisikletle inişte KaYarak inelim :in:

Abi yada şöyle yapabiliriz isteyen arkadaşlar bir gece otelde kalıp pazar günüde dönebiliriz.

@Orhan Kılıç

18.30 dönüş feribotu demişsiniz... En iyi ihtimalle 11.00 de tophanede olunur... yine en iyi ihtimalle tophaneden 2,5 saatte milli park girişine gidilebilir... oradan da 1 saatte oteller bölgesine gidilirse saat yaklaşık olarak 14.30 etti... Hemen dönülürse 1 saatte insek saat 15.30 etti... 1,5 saatte de feribota devam etsek saat olur 17.00... Her şey yolunda giderse ve engeller ortaya çıkmazsa başarılabilecek gibi görünüyor... Ama olmama ihtimail belirirse (siz önceden deneyimlisiniz) Tophaneden sonra güzel bir öğle yemeği (köfteci yusuf) yenerek yalova etabını öneriyorum... :eek:

• Beğen
Bu konudaki düşüncelerimi daha önce başka bir konu başlığı altında şü şekilde dile getirmiştim:

@Orhan Kılıç

Gideceğimiz dönem sömestre tatili olacağından dağ kalabalık olur ve mevsim itibarı ile fiyatlar pahalıdır. Ama bu yönde ciddi sayıda talep gelirse dönüşümüzü teleferik ile Bursa'ya, devamında İstanbul'a otobüsle yapmak kaydıyla yukarıda daha uzun kalabiliriz. Tabi dağda çadır kurmakta mümkün ama öncelikli hedefimiz kimsenin bırakın zarar görmesini keşke gelmeseydim diye düşünmesine meydan vermemektir. Eğlenceye evet ama sonu belli olmayan maceraya hayır.
Ha bu arada dün Detachlondan plastik kızak satın aldım inişte yollar buzlanırsa bisikletimi kucağıma alıp kızağa bineceğim.

@Orhan Kılıç

Orhan abi bende bunu anlatmak istedim Yani o kadar çıkıyoruz çıkmışken zirvede eğlenelim biraz kalalım kayak yapalım kartopu oynayalım vakti sınırlı olan arkadaşlar o gün dönerler kalmak isteyen arkadaşlar bir gece otelde kalıp pazar günü dönerler Çünkü uludağa şu mevsimde çıkmak yazın çıkmak gibi kolay olmayabilir bunlarıda göz önünde bulunduralım Yani hemen çıkalım sonra hurra inelim o zaman tadı olmaz sonra inerken çok dikkatli olmak gerekir :in: Birde uludağa gelecek arkadaşlara tavsiyem bisiklet bakımlarını yapsınlar kar tipi lastik fren vites bakımları vs ona göre giyinsinler :in: Uzun parmak eldiven burada çok işinize yarayacak mutlaka yanınıza alın :in:

Cumartesileri calıstıgım için gelebileceğimi sanmıyorum ama geçen yıl yağış döneminde bir cıkış yapmıştık. Hava şartları ancak milli parkın oraya kadar müsaede etmişti ama gercekten cok tipi vardı. Milli parkın orada hava -13'tü ve suluklardaki suluklar dondu, suhaznesi kullanalım yanınızda iniş için kuru elbise bulundurun özellikle kalın olsun inmek çıkmaktan cok cok daha zor ve inanılmaz üşüyorsunuz efor sarf etmediğiniz için lütfen dikkat edelim şimdiden başarılar pedalınıza sağlık

@Uğur ŞENCAN

Uğurcuğum dönüş feribotu saat 18:00 de. Bende 11:00 de Tophaneden yola çıkmayı planlıyorum ama 2. gidişimizde arkadaşlarımız alış veriş için markete girip birde yolda kopmalar olduğundan Tophaneye gelişimiz 12:00 yi bulmuştu. Tophanede gurubun tekrar toparlanması kolay olmamıştı. Onun için yolda kesinlikle bir şey alınmayacak, herkes ,ihtiyacını çantasında getirecek diyorum.
Tophanede tahinli pide alıp (pideler çok güzeldi ama Metin yanına yiyecek almadığından Metin e vermiştim) 11:00 yola çıksak 14:00 e kadar önümüzdeki 30 km yolu geçmemiz gerekiyor ki buda yokuş yukarı 10 km ortalama oluyor. Yolda soluklanma, ekmek arasıda olsa yemek molasını düşünürsek bunlar içinde 30 dakika kaybettiğimizi göz önüne alırsak çıkış 14:30 olur. geçen sefer inişimiz 45 dakika sürmüştü, bu sefer yol şartlarından 1 saatte insek 15:30 olur.
Bizim bisikletler için yük biletlerimizi alacağımızdan 17:30 da Güzelyalıda olmamız gerekiyor. Bu durumda Çekirge Güzelyalı arasını 2 saatte geçmemiz gerekiyor. Burada gece seyredeceğimizi ve yolda emniyet şeridi olmadığını göz önüne alıp gerekli aydınlatma tedbirlerini alıp varsa reflektörlü yelek kullanmamız iyi olur. Bu yolun feribota yetişmek isteyen aceleci sürücüler nedeniyle trafiğin yoğun olacağını ve bazı Bursalı sürücülerin emniyet şeridinde giden bisikletlilere sürtünerek geçmekten büyük haz aldığını belirtmeliyim.
Kısacası bu tur imkansız değil ama zor bir tur. Onun için en önde çıkanlar nerede olurlarsa olsunlar 14:00 veya 14:30 da dönüşe geçsinler diyorum.

@Ercan Saygılı

Ercancığım uyarıların için teşekkür ederim. İniş gerçekten çıkıştan daha zor olacaktır. Dediğim gibi bu bir eğlence turu önemli olan kazasız belasız kimseyi hasta etmeden evlerine ulaşmalarını sağlamak. Şartları fazla zorlamaya gerek yok. Başka bir Bursa turunda tekrar görüşebilmeyi diliyorum. Geçen seferkinden bir şey anlamadım.

• Beğen
Şu anda aklıma takılan bir durum da şu: Yokuş yukarı çıkarken eğer yerler kar veya buz ise tekerlekler patinaj yapıp büyük ihtimalle bisikleti devirecektir... Daha önce böyle bir deneyimim olmadığı için tam emin olamıyorum ama sanırım haklıyım... Bu da bize zaman kaybettirecektir.... Veya hemen oradan dönmemizi sağlayacaktır... Zaten inişte kar veya buz varsa bisiklet mutlaka devrilecektir... Bu durumda Milli park girişine bile gidemeyebiliriz, neticeyi yaşayıp bizzat göreceğiz... Ben de eksik malzeme tamamlama operasyonlarıma başlıyorum... Bir heybe alacağım öncelikle, dekatlona bakayım ve önereceğiniz bir yer var ise oraya da bakayım... Teşekkürlerimle...:Skull-175

• Beğen
@Uğur ŞENCAN

Merak etme devrilmeyiz, devrilmeyeceğiz çünkü şartları o noktaya gelene kadar zorlamayacağız. Şartlar bu turu sağlıklı şekilde sürdürmemizi engellerse yönümüzü Köfteci Yusuf!a çevirip köfteleri ve bol kaymaklı ekmek kadayıfını yer geliriz. Hava muhalefeti olmadığı taktirde Milli parka kadar kesinlikle çıkarız ondan hiç şüphem yok. Burası otellerden 10 km aşağıda ve oradan otellere çıkış ortalama olarak 1,5 saat tutar. Performansı iyi olanlar ise 1 saatten önce geçer bu yolu çünkü burada eğim azaldığından 10 km ortalamanın üzerinde geçilir.
Çanta olarak eğer iyi bir şey istersen Detours B-49 Pannier çantalarını alabilirsin. Ben kullanıyorum ve memnunum. Detachlonda çeşitli çantalar vardı. Sıra savmak için alacaksan 35 TL civarıydı. Fermuarları gizli olan bir modelde 75 TL civarıydı. Eğer Detours almayacaksan bu modeli alabilirsin. Fermuarları açıkta olanları alma yağmurda herşeyin ıslanır. Birde Detachlonda 15 TL ye kayak eldiveni var. Eğer uzun parmaklı iyi bir eldivenin yoksa almanı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Uğur ŞENCAN
@Uğur ŞENCAN

Merhaba,
Decathlonda tek kalmış bir heybe var.Tek kaldığı için fiyatını 38,-TL ye indirmişler.Normal de 80,- TL.Kalmışsa alın.Her iki taraf heybesi ayrılabilme özelliği var.Bağlama kayışları cır cır bantlı takıp sökmesi tokalı modellere göre daha pratik.
Kolay gelsin

Bu tura katılmayı düşünen arkadaşların hangi şartlar arasında yol alacağımız hakkında fikir edinmek için Cumartesi günü sevgili Sercan'ın Uludağ'a yaptığı turun fotoğraflarına bakmalarını tavsiye ediyorum.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=78342

Meteoroloji bu hafta içi tüm yurtta kar yağışı beklendiğini duyurdu. Buda turumuzun bu görüntülerden daha zor şartlarda gerçekleşeceğinin işaretidir. Bu turu düşünen arkadaşların güvenliklerini sağlayacak araç gereçlerin dışında soğuktan korunmak için yeterli giysileri yanlarında bulundurmaları konusunda özen göstermeleri gerekir.

Orhan Abi merhaba.. Bu yaz yapmış olduğunuz Uludağ turunu forumdan takip etmiştim.. Çok güzel bir organizasyondu.. Sizi ilk orada tanıdım.. Yaptığınız aktiviteyi hem ciddiye alıyorsunuz, hem gönülden vakit ayırıyorsunuz, hem de tadını çıkarıyorsunuz.. Dün de Sercan'ın Uludağ tırmanışını görünce kendisine hakikaten özendim ve birkaç hafta sonra gerçekleştireceğim dedim kendi kendime.. Çok özledim oraları ve 2 senedir gözümde tütüyor.. Sesimi duymuşsunuz sanırım.. :) Ben de sizlere katılmak isterim sizin için de uygun olursa ve bir aksilik çıkmazsa.. 7:30 da Yenikapı'da hazır olabilmem için Bostancı'dan 6:15 deniz otobüsüne binmem gerekiyor.. Orhan Abi ne kadar süre önceden Yenikapı Bursa biletlerimizi almak gerekir acaba?

• Beğen
Enginciğim ben idonun internet sitesinden bilet durumunu takip edeceğim ve buradan duyuracağım. Ay başında almayı düşünüyorum. Sadece dönüşü netleştiremedim. O konuyuda buradan tartışmaya açacağım. Gidiş biletini şimdiden bile alabilirsin. Bu tur kesindir ve hava muhalefeti nedeniyle feribot seferleri iptal olmadığı sürece şartlar ne olursa olsun yola çıkılacaktır. Görüşmek üzere.

• Beğen
Arkadaşlar yapacağımız turla ilgili olarak katılmayı düşünen arkadaşları bilgilendirmek ve bu konuda fikirlerini almak istiyorum. Yalnız sizlerden ricam tura katılmayacak olanların topa girmemeleri. :)
Yani hedef saptırıcı fikirler ileri sürmemeleridir. Amacım demokratik şekilde herkesin beklentisini karşılayacak bir tur yapmaktır.
Yenikapıdan yola çıkacak olanlar saat 9:00 gibi güzel yalıda olacaklardır. En kötü ihtimalle 9:30 da yola çıkmış olmamız gerekiyor. Bu noktadan oteller bölgesine gidiş geliş 120 km dir. 18:00 feribotu ile geri dönmeyi düşündüğümüzden 17:30 da Güzelyalıda olmamız gerekiyor. Bu yolculuk için önümüzde 8 saatlik bir zaman dilimi olacak. 1 veya 2 kişi ile bu turun gerçekleşme olasılığı yüksek olmakla birlikte gurup halinde ne kadar dikkat edersek edelim mutlaka gecikmeler oluyor. Burada hiç arıza veya lastik patlaması payı koymadığımıda göz önüne alın.
Bu şartlar altında bu turda gidilebilecek en iyi mesafe milli Parktır. Bizimle birlikte Bursadan Uludağa çıkacak olan Sercan'ın Cumartesi yaptığı tek başıma Uludağ isimli gezi tanıtımını görmüşsünüzdür. Oteller bölgesinde kar var ve manzara çok hoş. Hele o sucuklu yumurtaya bayıldım ve Secanda yediğim en lezzetli sucuklu yumurta diyor. Ama maalesef biz zaman nedeniyle oraları göremeyeceğiz.
Gitmişken görelim derseniz o zaman dönüşü otobüsle yapmamız gerekir ama bu seferde aşağı inişte hava kararacağından yollarda mutlaka buzlanma olacaktır. Sercanın çektiği fotoğraflardan birisinde 180 derecelik bir viraj var. Oranın gündüz saatinde bile jilet gibi kaygan olduğu görüntüden belli oluyor. O şartlarda aşağı inmemiz çok tehlikeli olur.
Bu inişi emniyete almak için teleferiği kullanabiliriz. Bir arkadaşımız Uludağda otelde kalalım dedi ama otel fiyatlarının canımızı yakacak boyutta olduğunu tahmin ettiğimden buna pek sıcak bakmıyorum.
Sizlere sorum şu bu turu konuyu açarken belirttiğimiz gibi 14:00 e kadar çıkabildiğimiz yere kadar çıkıp feribotla dönerek mi gerçekleştirelim yoksa gitmişken otellere kadar çıkıp otobüsle mi dönelim?
Yukarıda zaten soğuk olan havanın akşam saatlerinde dahada soğuyacağını ve dönüş şartlarının katlanarak zorlaşacağını unutmayın.
Benim tercihim ilk başta belirttiğim tur planına sadık kalmaktır. Bu durumun netleşmesinden sonra feribot biletlerimizi alalım. Konuyu netleştirmek için hafta sonuna kadar zamanımız var.
Temmuz ayında bu turun otellere kadar çıkılarak gerçekleştirdiğimizi göz önüne alıp bu turda gerçekleşir düşüncesine kapılabilecek olan arkadaşların o zaman 20:30 feribotu ile döndüğümüzü göz önüne almalarını öneririm.

• Beğen
orhan abi anladığı kadarı ile performansı yüksek bir tur olacağı .. Benim performansım düşük... Bilmiyorum benim durumumdan olan var mı .. ? şu an antrenmanlara başladım 5 şubata kadar ne olacak bilmiyorum .. ben diyorum ki uludağın tadını doya doya çıkartalım...
1.Bursadan otobüs ile istanbula dönmek
2.Bursada bütçemize uygun bir otelde konaklamak
3. tabana kuvvet feribota yetişmek...
bu alternatifleride düşünebiliriz.. .. TABİKİ ÇOĞUNLUĞUN KARARI ÖNEMLİ

Erdalcığım başlıktanda belli olacağı üzere bu bir performans turu değildir. Kendimizi birazcık zorlamak, eğlenmek, temiz hava almak ve spor yapmak için düzenlediğimiz bir tur.

Şu andaki hesabım; milli park girişinden döner isek 17.30 da (yine tempolu olmak şartıyla) feribot iskelesinde olabileceğimizi düşünüyorum...
Zaman dar, yol çetin, hava soğuk, karnımız da aç olacaktır... Turun denenmesini ve geri dönüş zamanının (aksilikler de hesap edilerek) yolda belirlenerek ona göre bir yerden geri dönülmesi uygun olacaktır...

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
Geri