Arkadaşlar yapacağımız turla ilgili olarak katılmayı düşünen arkadaşları bilgilendirmek ve bu konuda fikirlerini almak istiyorum. Yalnız sizlerden ricam tura katılmayacak olanların topa girmemeleri.

Yani hedef saptırıcı fikirler ileri sürmemeleridir. Amacım demokratik şekilde herkesin beklentisini karşılayacak bir tur yapmaktır.
Yenikapıdan yola çıkacak olanlar saat 9:00 gibi güzel yalıda olacaklardır. En kötü ihtimalle 9:30 da yola çıkmış olmamız gerekiyor. Bu noktadan oteller bölgesine gidiş geliş 120 km dir. 18:00 feribotu ile geri dönmeyi düşündüğümüzden 17:30 da Güzelyalıda olmamız gerekiyor. Bu yolculuk için önümüzde 8 saatlik bir zaman dilimi olacak. 1 veya 2 kişi ile bu turun gerçekleşme olasılığı yüksek olmakla birlikte gurup halinde ne kadar dikkat edersek edelim mutlaka gecikmeler oluyor. Burada hiç arıza veya lastik patlaması payı koymadığımıda göz önüne alın.
Bu şartlar altında bu turda gidilebilecek en iyi mesafe milli Parktır. Bizimle birlikte Bursadan Uludağa çıkacak olan Sercan'ın Cumartesi yaptığı tek başıma Uludağ isimli gezi tanıtımını görmüşsünüzdür. Oteller bölgesinde kar var ve manzara çok hoş. Hele o sucuklu yumurtaya bayıldım ve Secanda yediğim en lezzetli sucuklu yumurta diyor. Ama maalesef biz zaman nedeniyle oraları göremeyeceğiz.
Gitmişken görelim derseniz o zaman dönüşü otobüsle yapmamız gerekir ama bu seferde aşağı inişte hava kararacağından yollarda mutlaka buzlanma olacaktır. Sercanın çektiği fotoğraflardan birisinde 180 derecelik bir viraj var. Oranın gündüz saatinde bile jilet gibi kaygan olduğu görüntüden belli oluyor. O şartlarda aşağı inmemiz çok tehlikeli olur.
Bu inişi emniyete almak için teleferiği kullanabiliriz. Bir arkadaşımız Uludağda otelde kalalım dedi ama otel fiyatlarının canımızı yakacak boyutta olduğunu tahmin ettiğimden buna pek sıcak bakmıyorum.
Sizlere sorum şu bu turu konuyu açarken belirttiğimiz gibi 14:00 e kadar çıkabildiğimiz yere kadar çıkıp feribotla dönerek mi gerçekleştirelim yoksa gitmişken otellere kadar çıkıp otobüsle mi dönelim?
Yukarıda zaten soğuk olan havanın akşam saatlerinde dahada soğuyacağını ve dönüş şartlarının katlanarak zorlaşacağını unutmayın.
Benim tercihim ilk başta belirttiğim tur planına sadık kalmaktır. Bu durumun netleşmesinden sonra feribot biletlerimizi alalım. Konuyu netleştirmek için hafta sonuna kadar zamanımız var.
Temmuz ayında bu turun otellere kadar çıkılarak gerçekleştirdiğimizi göz önüne alıp bu turda gerçekleşir düşüncesine kapılabilecek olan arkadaşların o zaman 20:30 feribotu ile döndüğümüzü göz önüne almalarını öneririm.