Scudo Sports

Ultegra 6700 kısa bacak wolftooth kullanımı

inceyasar

Üye
Tepki
67
Bisiklet
b'Twin
Sevgili forumdaşlar;

50-34 11-25 oranlarını 10 vitesli kısa bacak ultegra 6700 ile kullanmaktayım, wolftooth'un çakması kadro kulak uzatma aparatını kullanarak arka dişliyi 11-34 e çıkartabilir miyim yardımlarınızı görüşlerinizi rica ediyorum sevgiler,

Scudo
Ultegra kısa bacak ile 11-30 ruble kullanıyorum. İnce ayarlar ile 11-32 kullanıldığını internette okumuştum. Bahsettiğiniz aparat ile 11-34 kullanmanız mümkün olacaktır.

@Bigpatron izmirden 11-34 ruble buldum zincirim kısa gelirse diye birde kısa zincir, gelsinler takıp deneyeceğim teşekkür ederim

Selamlar
Benzer durumdayım.
7900 serisi DuraAce vitesi 11-32 ile sorunsuz kullanabilmek üzere kulak uzatmayı aldım. Henüz takma fırsatı olmadı.
Ancak 1,5 yıl kadar önce geçirdiğim ağır diz ameliyatı sebebiyle oranları hafifletmek zorundayım.
Umarım vitesi değiştirmek durumunda kalmam.

Gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edin lütfen.

• Beğen
Tepkiler: inceyasar
@Homer geçmiş olsun, uygulama sonrası tecrübelerimi burada paylaşmaktan mutluluk duyarım

@Bigpatron sizin gönderdiğiniz sayfaya göre hesaplayınca 108 link 138cm zincir gerekmekte parçalar gelsin bisiklet başında deneyeceğim artık

Son düzenleme:
Bugün kulak uzatma aparatının montajını yaptık OR Bisiklette.
Fotolardan anlaşılacağı üzere kafes ve ruble arasında mesafe yaratmayı başardı aparat. Ayrıca gergi vidasını da neredeyse sonuna kadar gevşetebildik.
Uzatma öncesi her ne kadar sistem çalışsa da bu şekilde çok daha rahatladı.
Rublem 11-32, belki 11-34 de sorunsuz çalışabilir.

IMG_9714.jpg4AE695FA-43E9-45A5-86B1-A19FCFB1DBDA.JPGAFC1B947-ABDF-48CE-A224-619747F1A7B3.JPG

@Homer bende montajı bitirdim çok rahat çalışıyor kısa Ultegra ile 11-34 kullanıyorum resim çekip yükleyemedim ince bir vites ayarına ihtiyacı var zamanım olmadığından yapmadım ben 2 bakla ekledim vitesin arkasındaki gerginlik ayarını da gerdim deneyerek göreceğim

Ultegra kısa bacak ile 11-30 ruble kullanıyorum. İnce ayarlar ile 11-32 kullanıldığını internette okumuştum. Bahsettiğiniz aparat ile 11-34 kullanmanız mümkün olacaktır.
Merhaba Semih bey, 105 set 11 vites kısa bacaklı vites, 12-25 arka rubleyi büyütmek istiyorum. 11-32 ruble sorun yaratır mı? 11-30 takarsam benim sistemde çalışır mı? Dik yokuşlarda 30 luk nasıl? Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Merhaba Semih bey, 105 set 11 vites kısa bacaklı vites, 12-25 arka rubleyi büyütmek istiyorum. 11-32 ruble sorun yaratır mı? 11-30 takarsam benim sistemde çalışır mı? Dik yokuşlarda 30 luk nasıl? Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.
Benim arka aktarıcıda kısa bacak ve 11-30 ruble kullanıyorum sorunsuz şekilde. 11-30 ruble kullanımında sisteminiz sorunsuz çalışır. 11-32 ruble konusunda tecrübem yok kısa bacak aktarıcıda, ancak youtube üzerinde kısa bacak aktarıcıda ince ayarlar yapılarak 11-32 ruble kullananlar olduğunu gördüm. Ne kadar sağlıklı olur orasını bilemem..

11-30 ruble yapacaksanız muhtemelen zincirinizide uzatmanız gerekecektir. Gerçi rubleyi yenilerken eski zinciri kullanmak yerine zinciri yenilemeniz en doğrusu.. Yokuş konusuna gelirsek bu tamamen kişisel olur. Ben 52-36 11-30 kullanıyorum %10 eğimden sonrası şayet uzun bir eğim ise zorlamaya başlıyor beni, zira pek hafif bir kullanıcı sayılmam :koptum: Bence en ideali 50-34 11-30 ve yukarısı, tabiiki performans derdiniz yoksa.

• Beğen
Tepkiler: ekerahmet
Geri