Scudo Sports

Ultegra 6600

oktay3833

Daimi Üye
Tepki
268
İsim
oktay
Merhaba ultegra 6600 set hala iyi mi? Sizce hala alınabilir mi? Yoksa güncel sora, claris mi tavsiye edersiniz?

Scudo
Valla üstadlarım geçmiş konularım da mevcut yıllar sonra bisiklet aldım. Karbon maşa, alexrims r450 jantlar, p.m.p ayna kol. 6600 ultegra set. 3500 TL ye. Çok anlamam da set orta derece yıpranmış gibiydi.

Diğer seçeneğim ise triban 520ydi. 2200 TL. Sora set 3 ay kullanılmış.
Bir arkadaş keşke sora setliyi alsaydın dedi kafamı karıştırdı. Parayı da çok zor biriktiriyorum. İçime kurt düşürdü anlayacağınız.
Kullanım amacım ise biraz sportif biraz gezi-tur ayrıca ulaşım aracı olarak düşündüm. Saygılar

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Madem almışsınız bundan sonrası için bakımlarını düzenli olarak yapın. Özellikle zincir uzamasını takip edin ve düzenli aralıklarla zinciri değiştirin. Bu sayede aynakol ve rublenin ömrünü maksimuma çıkarabilirsiniz. Kendim 8 yıldır ultegra 6700 kullanıyorum ve hala ilk günkü gibi. Tamamen verilen özenle alakalı bir durum.

Hocam bakımları nerede yaptırmalı? Decathlon yapar mı yoksa mahalle bisikletçisine mi gitmeliyim? Bir de zincir kendi zinciri 350 tl. Daha ucuz alternatifler önerir misiniz yoksa illa orijinal mi almalıyım?

Hocam bakımları nerede yaptırmalı? Decathlon yapar mı yoksa mahalle bisikletçisine mi gitmeliyim? Bir de zincir kendi zinciri 350 tl. Daha ucuz alternatifler önerir misiniz yoksa illa orijinal mi almalıyım?

Mahalle bisikletçisi değil de üst düzey bisikletten anlayan bir bisikletçi bulun ve ilk olarak zincir uzamasını aletle ölçsün. Belki de gerek yoktur değiştirmeye. Alternatif olarak hangi zincir olur bilmiyorum teknik olarak araştırılması lazım. Bunun dışında vites ayarları ile ilgili bir sorun yoksa tek yapmanız gereken düzenli olarak zinciri yağlamak ve temizlemek.

• Beğen
Tepkiler: oktay3833
Hocam peki temizliğini nasıl yapayım? Videolar izledim ama spesifik olarak bir tavsiyeniz var mı? İlk olarak bütün bisikleti asperox sarı güçle yıkamayı düşünüyordum. Zincir yağı ise wd40 düşünüyordum. Teşekkürler

Hocam peki temizliğini nasıl yapayım? Videolar izledim ama spesifik olarak bir tavsiyeniz var mı? İlk olarak bütün bisikleti asperox sarı güçle yıkamayı düşünüyordum. Zincir yağı ise wd40 düşünüyordum. Teşekkürler
Youtube'da izleye izleye öğrendim ben birçok şeyi. Wd40 temizlik için yeterince iyi ama sonrasında mutlaka yağlayın. Forumda wd40 ile ilgili bilgi mevcut.

WD40'ın görevi suyu uzaklaştırmak. Sadece çok kısa süreli yağlama yapar.

Hesaplı bir yağ isterseniz şunları kullanabilirsiniz:
(link)
(link)
(link)
(link)

Sprey tercih ederseniz aşağıdakiler ama aslında sıvı yağ daha iyi, sprey yağların asıl kullanım yeri motosiklet:
(link)
(link)
(link)

Asperox gibi güçlü kimyasallar ise bence bisiklette kullanılmamalı.

WD40'ın görevi suyu uzaklaştırmak. Sadece çok kısa süreli yağlama yapar.

Hesaplı bir yağ isterseniz şunları kullanabilirsiniz:
(link)
(link)
(link)
(link)

Sprey tercih ederseniz aşağıdakiler ama aslında sıvı yağ daha iyi, sprey yağların asıl kullanım yeri motosiklet:
(link)
(link)
(link)

Asperox gibi güçlü kimyasallar ise bence bisiklette kullanılmamalı.
Teşekkürler. Hocam bisiklet hakkındaki yorumunuz nedir?

Ultegra'nın son sürümünü denedikten sonra ,R8000 bile kötü gelmeye başladı..:=)))

Teşekkürler. Hocam bisiklet hakkındaki yorumunuz nedir?

Bahsedilen bisikletleri tüm özellikleriyle kıyaslamak lazım bence ama diğer şartlar benzeştiğinde ben Ultegra 6600'ü tercih ederdim, daha çok kullanılmış olsa bile. Yine de tüm bileşenler önemli. Tamamen Ultegra set ise Ultegra olanı seçer ama sadece bazı bileşenler Ultegra ise diğerlerini de hesaba katarak karar verir, bisiklet tümüyle yıpranmışsa yeni olanı tercih edebilirdim, tabii fiyat farkına da bakarak.

...Bir de zincir kendi zinciri 350 tl. Daha ucuz alternatifler önerir misiniz yoksa illa orijinal mi almalıyım?

10'lu sisteme uygun en hesaplı zincir sanırım şu (YBN), bugün için bu satıcıda 140 lira: (link)
Bir sonraki şu (KMC), bu satıcıda bugün için 235 lira: (link)
Ondan sonrası Shimano.

Son düzenleme:
Geri