Scudo Sports

Ülke ve bisiklet?

Scudo
Bu konuyu bu kadar büyütmeye gerek yok. Ama bazı konularda önceden kesin karar sahibi olmak, belirli bilgileri toplamak gerekir.
1. Geçeceğiniz güzergah İsveç' ten Türkiye'ye Almanya üzerinden giderken pek çok alternatif yol var. Geçtiğiniz yola göre de, daha sonra geçeceğiniz yol değişir.
http://img208.imageshack.us/img208/3676/europer.jpg
Bu yolu kesinleştirince ben size bu yol üzerinde hangi mağazalar var, hangi bisikletlet var, yardımcı olurum. Almanya' da her fazla gün 100 € yazar. :)
2. Hangi tarihte hangi şehirden geçeceksiniz? Genellikle Cumartesi'ler yarım gün, Pazar' lar kesin kapalı, hafta içi de 09:00-18:00 civarı alma şansınız olacaktır. Yolda giderken satıcıdan karpuz almaya benzemez. Sonra geriye dönüşü çok kolay değil.
3. Taşıma konusunu halledin. Geçeceğiniz pek çok ülkede, arkada araç dışında taşımanızı tavsiye etmem. (Ön yargı değil)
4. Gümrük iadesi Almanya' da hangi gümrük kapısından çıkacağınıza bağlı olabilir. AB dışına çıkmadan vergi iadesi mümkün değildir. Sonra Almanya' dan alınan bir mal için başka ülkede uğraşmak zorunda kalırsınız.
5. Alacağınız bisiklet konusunda kesin bir karar vermiş olmanız lazım. Fiyat konusu Haziran' da başka olabilir.

29 haziranda almanyadan geçicem, alacağım bisiklet cube nature pro yada cross pro, güzergahımız belli değil daha, bisikleti bagaja koymayı düşünüyorum nissan qasqai bagaj geniş o problem değil, almanyaya geri dönüş olmayacak o yüzden vergi iadesini alamıcam galiba, bilmiyorum ya artık yolda duruma bakıcaz , kafamda şekillendiremiyorum hiç

normal koşullarda yurt dışından (kişi başı) bir bisikleti yanınızda getirebiliyorsunuz. vergi ödemesi EU dışına çıkarken yapılıyor olabilir... Havaalanlarında zaten ödüyorlar ama kara ulaşımında durum nedir gitmeden araştırmak lazım. yani memlekete dönerken kullanmanız kirletmeniz gibi koşullar yok. forum'u araştırın, yurt dışından bisiklet getiren arkadaşlar ve konuları mevcut.

Evet bende araştırıyorum sürekli tşk ederim ilginize göre arkadaşlar

Butun ülkelerde vergi kanunu vardir belirli bir fiyatin üstünde aldiginiz herseye vergi ödemek zorundasiniz bu üzerinizdeki pantolon atlet icin bile gecerlidir ama okadar arastirmiyorlar o yuzden diyorumki bisiklet kullanilmistir yada siz kullanmistirsiniz günrükde sorduklarinda bunun gümrügünü ödemek zorundasiniz dediklerinde bunu zaten türkiyeden almistim yada ikinci el su fiyata aldim gibi birseyler söylediginizde gümrük ödemekten yirtarsiniz aksi aktiede ucakla getirmissiniz arabayla getirmissiniz bu fark etmez arkadaslar gümrük heryerde gümrüktür ama tr de kara yollarinda okadar incelemezler emin olun....

Aldığımız ürünün belgelerini görmek isticekler ama dimi? Orada nereden ne zaman aldığımız yazılı

Herkese selam 1 hafta sonra 1 aya yakın isveç stockholm de kalıcam, bisikletimi de götürücem. isveç hakkında bilgisi olan var mı? Tavsiyeler, görmem gereken yerler hakkında, dönüş de arabayla olacak, tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye almak isterim.

Bana garip gelmişti ama orada uzun süre kalan biri bisikletlerin veya tekerleklerinin çalınma olayı olduğunu söylemişti. Ne derecededir bilemem...

dil çok önemli ve oranın kültürünü iyi bilmek gerek çünkü türkiye gibi cana yakınlık hiçbi ülkede yok

Çalıntı konusunda en son ihtimal verdiğim ülkelerden biriydi demek ki fazla güvenmemek gerekiyormuş dikkat ederim o zaman

isveç.. çok sağlam müzik gruplarına sahip ülke.. gitmişken müzik kültüründen bişiler kapın derim :D bkz: Opeth, Katatonia, Amon Amarth :)

hırsızlık seviyesinin düşük olduğunu düşünüyorum.. adamların hayat standartları zaten yüksek..

@Yasar kahraman

Avrupayı gözünüzde fazla büyütmeyin birkaç örnek vereyim

kaldırım:millette ozaman tuvalet kanalizasyon yok sokağa döküyolar o pisliğe basmamak için üretilmiş
topuklu ayakkabı:kaldırımla aynı işigörüyor
şemsiye:malum üstkatlaran gelebilecek atıklara karşı üretilmiş

örnekler:
(link)
(link)

ençok çocuk ölümü: banyo bir fıçıda yapılıyodu o suda önce baba sonra oğullar sonra anne sonra kızlar en son bebekler

düğünlerde duvak:yılda bikere ilkbaharda yapılan banyo dan hemen sonra yazın düğünler yapılırdı çünkü millet yeni yeni kokmaya başlamıştı o çiçek de o kötü kokuyu önlemek için kullanılıyodu

hatta o dönem salgın hastalıklar pisliklerdeki fareler yüzünden çıkıyodu

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Gereksiz bir ek bilgi, bir zamanlar Avrupa'da cerrahlara ameliyattan önce el yıkama yasağı getiriliyor :D

Şehrin birçok yerine bisiklet yollarıyla ulaşılabiliyor, bisiklet kullananlara çok saygı duyuluyormuş bu bile yeter aslında

O güzel bir şey işte. 2 saat bisiklet sürdüm bu akşam, kaç psikopat korna çaldı hatırlamıyorum. Bazıları da melodili çalıyor :D

Geri