Scudo Sports

Ülke ve bisiklet?

@Ali Ç.

Bin sene öncesini örnek verip gözünüzde büyütmeyin demek biraz mantık dışı değil mi? Bizden çoğu konuda fersah fersah ilerideler, keşke biraz adam olsak da en azından arayı kapatıyor olsak.

Scudo
Dünyanın en mutlu insanları norveç , isveç, danimarka gibi ülkelerde yaşıyor, sosyal sermaye, bireysel özgürlüğe sahipler, geçmişlerinde ne kadar kötü örnekler olsada birçok konuda onlardan ne kadar geride olduğumuzda ortada,

@Ugur.Ugurlu

Bu doğru işte. Milletimizde 3 ekmeğe 5 köfte kafası oldukça, ne kimse doğru düzgün işini yapar ne de karşıdakini anlar, saygı gösterir. Bu işte sözde kalan bir şey oluyor sadece. İnsanımızın kendine gelmesi, Allah'ın bahşettiği kafayı kullanması için ne gerek bilemiyoruz malesef.

Ben tıp öğrencisiyim, her gün birini dövüyor, öldürüyorlar. Affedersiniz, yediği kaba pislemek diye bir deyim vardır. İnsan düşünüyor bu ülkede kalsam mı acaba diye, ki bu çok kötü bir şey, başta kendi insanımıza hizmet etmek için okuyoruz biz. Ne kadar şanlı bir geçmişimiz var ve ne yazıktır ne tuhaftır ki o günlerden bu günlere, insanın insan olduğunu unuttuğu bir hale gelmişiz malesef.

Hazır Stockholm'e gitmişken Cuma namazınıda kılın ezan okunuyor artık serbest oldu bilginize...

Çalıntı konusunda ciddiyim. Ben de çok şaşırmıştım ama 6 sene orada yaşamış birinden ilk ağızdan duydum. Ne derece çoktur onu bilemem ama İstanbul kadar ciddi boyutta değildir sanırım.

@Yasar kahraman

Dünyanın en zengin ülkeleri olduğu doğru ama mutluluk konusunda bir araştırma var mı bilmiyorum, varsa paylaşırsanız sevinirim. Ama dünyada intihar oranlarının en yüksek olduğu ülkeler de aynı zamanda en zengin ülkeler olduğu bir gerçek. Diğer tarafta bengladeş ki dünyanın en fakir ülkelerindendir, insanlar çoğunlukla çok mutlular.

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
aslında herşey ülkenin başında olan zihniyetlerde bitiyor, ülkenin her vatandaşı aynı standartlarda yaşarsa tabiki mutlu olur, bangladeşte herkes zengin , norveçte fakir insan yok insanlar kimin nesine bakıp iç çekicek dert edecek, bizde milyonları 750 tl maaş alıyor diğer tarafta 75 bin tl maaş alıyo, böyle adaletsizlik olursa, tabiki güvensizlik ortamı olacak, saygı az olucak, özenti olacak , mutsuzluk olucak, herşey paraya mı bağlı değil tabi ama büyük oranda neden bu,

İsveç neşesiz bir yer. Gittiğinde görürsün tabiat bile bir acayip. Kuzeyde olmalarından herhalde. Hayatımda iki defa gittim, ikisinde de zevk almadım. Yeme içme olayı bile çok zevksiz. Bu başlığı açıldığında gördüm ama yazacak hiçbir şeyim olmadığı için yazmadım. :)

Ben farklı bir yere mi gittim bilmiyorum ama ben inanılmaz keyif aldım. Sokaktaki çoğu insan ingilizce biliyor. Bisiklet için çok elverişli çünkü stockholm merkezde yolların kenarları bisiklet yolları çızgiyle ayrılmış ve bisikletli çok var. Birde insanların yüzü sokakta yürüyenler hep mutlu bir yüz ifadeleri var. Kötü kötü tip tip bakmıyorlar. Stockholm kanalllardan oluşmuş bir kent daha doğrusu bizim boğzdan bir sürü var ve gezinmek inanılmaz keyifli. banliyöleri yeşil düzenli yapılaşmışlar. Ve tabiki isveç in sarışın kızları. Sokakta işportada bir şeyler satan kızlar bile inanılmaz güzeller buraya gelse manken olacak kızlar orda sıradan. Keşke orda yaşasam dersiniz...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
İskandinav ülkelerinde bisiklete binmek ayrı bir keyif oradaki bisiklet trafik kurallarını tekrar gözden geçirin.. :) Dönerken o tarafa sinyal vermek, yavaş gidilikcekse şeridin sağından gitmek, durmadan önce durma işareti vermek vesaire.

@Bilal Demir

mutluluk göreceli bir kavram ölçülebileceğini sanmıyorum ancak intihar oranlarında isveç ile norveç ilk onda, nitekim beklenende bu. güneşin pek az olduğu havanın genellikle karanlık olduğu bu yerleşim yerlerinde insanlık nekadar zengin olsada mutlu değiller,soğuklar, arkadaşlarım vardı ve pek keyif almıyorlardı hayattan norveçte bulunduğum zaman içerisinde

bunun aksini söyleyen oecd kurumu isveç insanının çok multlu olduğunu söylüyor ancak mutlu insanlar neden intihar etsin değil mi? mutsuz insanların ankete katılacağı düşüncesi bana pek mantıklı gelmemekte, neyse sözü uzatmadan isveçe gideceksiniz harcamanız yüksek olabilir ama keyif alırsınız garantilidir

Isvec'te degil ama Norvec'te Flam kasabasinda bisiklete binmisligim var.

MUTLAKA......Oslo - Bergen trenine binin Finse'de inip bisiklet kiralayin (binlerce var) ve 57 km. deniz kiyisina Flam'a kadar inin. Belki de dunyanin en guzel bisiklet rotasini Rallarvegen'i yapmis olursunuz.

Selalelere ve fiyortlara ve her patikada goreceginiz her yastan bisikletlilere ve trackingcilere hayran kalirsiniz.

PAhali yerlerdir butceye dikkat etme ihtiyaciniz varsa marketleri kullanin.

• Beğen
Enseye tokat kte parmak yaşamayı samimiyet kabul edene İsveç insanı soğuk gelir tabi, gayet normal :)

Keşke beni sürgün etseler İsveç'e, dönersem adiyim :D

• Beğen
Tepkiler: cku
Yalnız harbiden bir daha gelmemek üzere isveç e mi gitsek duble yapıp :in: :p :islik:

İsveç kızları güzel olur, bir tane kız arkadaş bul acelesinden beraber gezersiniz, ömründe unutamayacağın 1 ay geçirirsin.

• Beğen
Tepkiler: cku
@Eser Sevinç

Dil bilmek lazım işaret dilini nereye kadar kullanıcam:))

5 ay boyunca Erasmus vesilesiyle İsveç'te yaşadım. Bize şöyle medeni böyle medeni diye anlatılan Avrupa esasında Avrupa'da değil de İskandinavya'da. Dil konusunda hiçbir şekilde sorun yaşamazsınız, 5 ay boyunca kasiyerinden otobüs şöförüne herkes şakır şakır ingilizce konuştu bizimle, denk geldiğim ingilizce bilmeyen insan sayısı bi elin parmaklarını geçmez. Stockholm özellikle güneşli zamanlarında dünyanın en güzel şehri olmaya aday benim gözümde, bisiklet için de her yol uygun ve gerçekten de yaya ve bisikletler trafikteki en önemli unsurlar. Hırsızlık konusunda da gezdiğim bir çok ülke arasında kendimi en güvende hissettiğim yerdi, yine de Stockholm başkent olduğu için illa ki daha tehlikeli olacaktır. Yaşayabileceğiniz en büyük sıkıntı ise pahalılık, her şey orada kazanılan paraya göre makul esasında ama sizin paranız Türkiye'den gelecekse biraz dikkatli harcamakta fayda var:)

• Beğen
Geri