Scudo Sports

Ucuza kaçmak

@ippon

Hocam bunun da çaresi var. Ben olsam ne yaparım söyliim mesela. Şakkadanak 100 bin adet karbon bisikleti piyasaya sürerim. Şaşırır millet. Niye sürdü, nasıl sürdü, hani rezervi yoktu derler. Demekki varmış derler. Sonra karbon bisikletler biraz ucuzlar. Arkadan bi 100 bin daha. Kaç oldu 200 bin. Yetmedi bi 100 bin daha. Şak herkeste karbon bisiklet. Ondan sonra bu gösteriş meraklısı arkadaşlar çil yavrusu gibi dağılır, bi daha göremezsiniz yollarda.

91gqVz.gif

Son düzenleme:
Scudo
@mariokaldato
Benim burada o bahsettiğiniz karakterdeki insanları savunmak gibi bir misyonum elbette ki yok. O tarz insan davranışları benim de yaşam felsefeme çok ters. Ben "ÖYLE DEĞİL" demeyeceğim ama "HERKES ÖYLE DEĞİL" demek isterim sadece. Sapla samanı ayırmak lazım sanki birbirinden. Onu da insanın altındaki bisiklete yada giydiği ayakkabıya, kaska bakarak değil de kendisi ile iletişime geçerek yapabileceğimizi düşünüyorum. Birkaç tane haddini bilmezle karşılaştığınız için tüm yol bisikletçilerine karşı tavır almanız üzücü, umarım bir gün bir yerde karşılaşırız, bu genellemenin doğru olmadığını ispat şansım olur, yada umarım yakın zamanda benim gibi düşünen başka yol bisikletçileriyle yolunuz kesişir ?

Sayın kaldato’da saf kan bir İtalyan yol bisikletine geçeceğini anımsayarak daha fazla yol bisikleti kullanan insanlara sallamasan diyorum .

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@ippon
Sorma baskan bende kara kara dusunuyorum.

-Ya stravada kom kasmaya baslarsam,
-ya burada spd pedal ,tayt neyim onerileri bombardimani yapip insanlari bunaltirsam,
- Yok efendim iste bisikletim bilmem kaç kilo bana daha hafif bi jant onerir misiniz ama gobegim ramazan davulu gibi ve 129 kiloyum desem

-ya havalara girip burada insanlara tepeden tepeden verilere ve bilimsel makalelere bogaraktan ahkamlar kesersem ,
-ne bileyim Bim magazalariyla olan askim bitip , arka fonda starbuks temali kahve icme pozlari paylasirsam
diye oyle korkuyorum anlatamam sana.

Herseyden ötesi Safkan bir italyan yol bisikleti bunyeme fazla gelip ,onu satip ng 650 salkanoyu taksitle zucaciyeciden alirim ve bu ask burada biter diye korkuyorum ehehe

Son düzenleme:
@Murat Cömez
Garajiniza neden fotomontajla s work fully allmontain bisikleti eklediniz Murat bey :D

Son düzenleme:
@mariokaldato
40 yaş bunalımı der seni aramızda idare ederiz ?

Bir şey eklemek istiyorum. Şimdi burada kimsenin konu açma gibi bir vazifesi yok. Yani zorunluluk söz konusu değil.
Peki bu konu açan adamlara noluyor? Ben anlamıyorum da, açan adam ya hiç ortada görünmüyor, yahut saplantılı bir şekilde açtığı konunun savunucusu oluyor.

Şimdi bu arkadaş arada bir yerde yazdığı bir mesajında diyor ki, başkasının ajitasyonuna alet olmayın. Demem gereken bir laf var bu konuyu açan şahsa.
Abicim bu sitede ajitasyon yapacak son adam benim. Sen kendine bir bak önce. Konuna eleştiri gelince elin ayağın titremiş. Kaldıramayacağın işi yapma.. seni..
Ben mesaj yazdıktan sonra 10 mesajda beni destekler tarzda gelmiş. Dön bir ajitasyon dediğine bir daha bak istersen.
Ahh bu arada iyi ki bu konuyu açmış bu şahış.
Ucuza kaçarak sürdüğüm kendi çapımda mutlu hayatımda iskelet sistemi sorunlarıyla boğuşacağımı başka türlü nasıl öğrenebilirdim ki.
Konu açmak senin sinir sisteminin kaldıramayacağı, yüzünde kızarmaya yol açacağı bir durumsa, ortaya anlamsız bir konu açma.
Ben yine şunu savunuyorum, bize bir fikir jimnastiği yaptırdın, 3 günlük gündem konusu ettin de konuyu, madem kaldıramıyorsun, ikinci sayfadan sonra ortadan kayboluyorsun,
- ya yazdığın her kelimenin arkasında ol,
- ya da yazmadan önce bir düşün, bu senin büyüğün mü yaşıtın mı? Ne zamandır forum üyesi? Bu adam bu ajitasyonu yapar mı? Kapasitesi benim kadar düşük mü?
Neyse. Demem gerekenler vardı. Konu sonunu bekledim. Hepinize iyi günler.

@dukehayda

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: specific
@efaruk
Tek kelime anlamadim yazdiklarimdan
Bi atar gider var ama net değil . Nedir abi meselen?

• Beğen
Tepkiler: Cyanide
günaydın arkadaşlar,
daha önce de yukarıda yazmıştım. daha bisiklet almamış biri olarak kaçırmayın beni . diye
politik olmayan bir kısa yazı: kapitalizm - emperyalizmin hedefi İNSAN odaklıdır.
bunun için SOSYOLOJİ-PSİKOLOJİ-FELSEFE-DUYGU-MANTIK-BİLİM-DİN- ve daha birçok argümanla insanı bulunduğu yerdeki coğrafya-doğal yaşam-siyasi ve ekonomik durumları da toparlayarak algı yaratma ve tüketme yönünde koşullandırma saldırısına geçer ve bunda da başarılı olduğu aşikardır. ayrıca MASLOW un insan üzerine yaptığı hiyerarşi sıralaması da klavuz olur ki o da bilimdir zaten.
Dünyada 6 milyar insan varsa yaklaşık bir insan tek başına değil 6 milyar sınırsız düşünce üretme yeteneğine sahiptir. buradan da yola çıkarsak,
tüm fikir üreten ve kendisi dahil başka ikinci şahıslara zarar vermeyen herkese saygı duymamız gerekir. buna eylemler de dahildir.
KOYUN KURT İLE GEZERDİ FİKİR BAŞKA BAŞKA OLMASA demiş, aşık veysel o çiçek hastalığından 7 yaşında görmeyen gözleri ile söylemiş bu evrensel sözü ve bestelemiş türkü olmuş.
ben 58 yaşındayım. hepinizin malumudur.. wosvos dernekleri ve fan kulüpleri, yıllarca ankara da bu işle uğraştım yönetiicilik vs.
şunu gördüm: herkes bir kaplumbağa topluluğunda bir araya gelse bile( dini eğilimi yüksek-dini eğilimi sıfır- içen-içmeyen-sağcı-solcu vs)
sonuçta İNSAN wosvosu değil wosvos insanı bir araya getiriyor ve WOSVOS wosvosluğundan utanıyor! insan davranışlarını görerek.

önerimdir, konuyu HOŞGÖRÜ ve FİKİR lere saygı çerçevesinde sürdürelim

saygılar

@mariokaldato
Kardesin bir tanesi yazdiklarima ajitasyon demis @mariokaldato

Ona yazdim

Altina da mesaji ekledim. Okursan var
Orda

Burda herkesin onunde @dukehayda dan ozur diliyorum.

Ajitasyon meselesini bana yazmamis.
Gercekten buyuk bir yanlis anlasilma oldu.
Ramazan ramazan uzuldum.
Forumda olabiliyor tabi boyle seyler. Sonucta yuzyuze konusmakla ayni sey degil.
Tekrar ozur dilerim kendisinden. Tamamiyle benim hatam.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@efaruk
Zaten yazdıklarinda ciddi bir bulaniklik vardi , hic anlasilmayan bir stilde atar yapiyordun

@Murat Cömez
Ahaha abi ruhu ucuz olanlardan olmayalimda birak altimizda pahali makinalar olsun.
Ne demis Mahsun Kirmizigül : "_ Le bicitta az camelossosi dremalaki cimistra "

@mariokaldato

Bu adam sahiden de efsaneymiş. Alt yazı ile bile anlamadım. Bi ara "biz de futbol oynadık, biz de antrenörlük yaptık" dedi, bi tek orayı anlayabildim. Sonra düşündüm, lan Fatih Terim de konuşmaya başladığı zaman bu adamdan çok da farklı değil aslında. Demekki bu futbol insandan bişeyleri alıp götürüyo. Ya da belki hiç götürecek bişey olmuyo en başından.

Konu tirrekli amcalara kadar uzadı ya daha da bişey demiyorum =) Adamın parası var biner arkadaş bindiğiniz çelik bilmem kaç modellik bisikletlerle gezerken onlar mı batıyor gözünüze?
Adamın parası var almış geziyor. Cervelo'yada biner Colnagoya'da. Bu kadar tribe girmeyin 89 model çelik bisikletlerinizle. Fakir zengin davasına döndü konu.
Ayrıca Ankara semalarında katlayıp rafa kaldırır bazı amcalar sizi =) Bunuda buraya koyayım.

Son düzenleme:
Ben de kendisini bir konuda eleştirdim ama konuyu açan arkadaşa neden bu kadar yüklenilmiş anlam veremedim. Önermesi, basitçe ifade edecek olursak, "X sürede Y para biriktirip yerli bisiklet alacağınıza, 2X sürede 2Y para biriktirip ithal bisiklet alın" şeklinde. Düşük gelirli insanları aşağılıyormuş vs. gibi ithamlar yersiz.

Burada bisiklete veya bisiklet ile ilgili diğer mallara, kişisel kullanım süremiz göz önünde bulundurarak değer biçmek daha mantıklı diye düşünüyorum. Sadece hafta sonları kullanacağım yol bisikletini seviye olarak çok yüksek seçmedim örneğin, uygun fiyatlı bir bisiklet aldım. Ama MTB kullanımım daha yoğun ve yarışlara da, ucundan da olsa, katılıyorum. Bu yüzden beni uzun yıllar idare edebilecek, kadrosu ve komponentleri iyi bir MTB'de karar kıldım.

Bunun tam tersi olarak da MTB ayakkabımı daha iyi bir model almadığım için pişmanım mesela. Keşke 200 TL'ye değil de 500 TL'ye kıyıp daha iyi bir ayakkabı alsaymışım diyorum. Çünkü o ayakkabıyı her bisiklet sürdüğümde giyineceğim. Belki de bisikletle ilgili en uzun süre kullandığım şey o olacak. Gezerken de, antrenman yaparken de, işe giderken de, yarışırken de onu giyineceğim. Şimdi yeni ayakkabı alacağım ve eskisini bir bakıma boşuna almış olacağım.

@Cyanide
Birilerine laf sokarken onun ismini kullanmazsanız yada mesajından alıntı yapmazsanız mesaj arada kaynar gider, zaten önceki mesajımdada şunu yazmışım okursanız “ parası olan alsın zaten 3. arabasını 2.yazlığını almaktansa bisiklet alsın”
Artı yine aynı mesajda “hep benim gibi 35 yaş üzeri ev dırdırından bıkmış kodaman abiler alıyor ne hikmetse” yazarak kendimide o amcalardan biri olarak görmüşüm ama siz yazıları yarım yamalak okuduğunuz için yine gözünüzden kaçmış
ve siz yine yazıları tam olarak okumadığınız için “kartepe amcasınıda” tanıyamadınız, 40 yaşında ve 90 küsür kiloyum ankaraya gelirsem lütfen beni katlayıp rafa koyun hiç yarışçı olmak gibi bir iddam yok, ama sizinden ricam bana “ tribe girme - katlarım rafa koyarım” filan yazacaksanız en azından mesajımdan alıntı yaparsanız ve/veya ismimi kullanırsanız daha yürekli davranmış olursunuz

@ippon
Ha bu arada safkan yol bisikletine gecme gbi bir durumum yok. Varolan diger bisikletlerimin arasına katilacak farkli bir tür olarak. Yalnız garajimda bisiklet kalabaligi olusmaya basladi. Elimdeki bazilarini satmayi düşünüyorumda bakalim satabilir miyiz bilmiyorum, inşallah kiymet bilecek birileri alsin isterim :)

@hamlet2006
Ben kendime gelemeyip o katlanırı aldım işte :koptum:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri