Scudo Sports

Ucuz bisikletle tur

@Saru
Ehehehe yok la 100 liraya aldigim ve topladgm bi kadroset ehehe

@07yusuf
Yok abisi kafama gore takildgm bi tur bu

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Scudo
Geyik yapmanızı bölüyorum kusura bakmayın arkadaşlar:

@nbacıshaquılle

Siz şu tipik Migros ve Carrefour bisikletlerinden bahsediyorsunuz. Onların jant akrotlarının şehirlerarası yola dayanabileceğini pek sanmıyorum. Her ama her parçası gerçekten çok kalitesiz... Yani o vitesler, o zincir, o jant, sizi İstanbul'dan Tekirdağ'a götürebilir mi emin değilim. Otostop çekmek zorunda kalmanız çok olası :bsmagryr:

@Serkan Mıstınoğlu
Kesinlikle haklisin ama orta seviye bi jant seti ile guncellemek gerekebilir. En iyisi bi amortisorsuz sehir bisikleti bulup hurda fiyatina alip guncellemek sanki

Bisanin bianchinin yada salkanonun 90larda urettigi atb bisikletler bu is icin ideal. Kalin lastige musait ve duz masali oluyorlar zira

@Serkan Mıstınoğlu
Decathlon'un en ucuz bisikletlerinden biri bile onlardan kalitelidir değil mi? Migros'ta dün gördüm dizmişler yan yana. Fiyatları 400 civarıydı yanılmıyorsam. Ama cidden çok kalitesiz duruyorlardı. Yani sadece sokak arasında çocuk sürsün diye yapılmış gibi. Görüntü çok sakat yani.

Bisiklet turlarının en sevdiğim yanı herkese eşit davranmasıdır. Dünyanın en zengin insanı veya dünyanın en fakir insanıda olsak o eğimler ve o uzun yollar değişmiyor.

İşte bu yüzden bisikletleri çok sevmeliyiz; zengin fakir ayırt etmeksizin herkese aynı davranıyor :)

Hangi bisiklette daha rahat edeceğini düşünüyorsan onu seçmeni öneririm. Deneme şansın varsa tabii. Eğer ki yoksa yapacağın şehir içi turların ve başka turların ortalama km'sine göre seni yormayan bisikleti seçmeni öneririm. Eğer ki bende bisiklet parçaları var diyorsan, Bisan Mountain Cat'in kadrosundan toplamanın daha iyi olacağını belirtmek isterim. Sanırım forumda Bisan MC ile ilgili bir konu vardı.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
çeliktir dayanır diyorsun da turda zaten sorun çıkartan parça kadro olmaz ki.

vitesler, zincir, frenler, jantlar, lastikler, göbek vs bunlar çıkarır sorun. ucuz bisiklette de bu parçalar çabuk sorun çıkarabilecek kalitede olur.

Daha herhangi bir tur yapmadım açıkçası ama bir çok tur yazısı okudum, videolar izledim. Analdığım kadarıyla çelik kadroyu tercih etmelerinin asıl sebebi baya bi sağlam olması. Kolay kolay sorun çıkarmıyor. Ağırlık zaten hikaye. O kadar çanta ve eşya zaten baya bir ağırlık yapıyor sürücüye. Ama dedikleri gibi market bisikletlerinin üzerindeki parçalar sağlam değil. Serkan abinin dediği gibi sorun yapar muhtemelen. Benim tavsiyem amortisörü olmayan, çelik kadrolu, tourney setli bir bisiklet edinmen. Zaten ucuz olmasını istediğin için bence uygun bir bisiklet bulmak çok zor olmayacaktır.

Madem ucuz bisikletle tura geldi konuyu açan arkadaşımız kipa daki 27.5 lik Transval'a bakabilir. Kadro aluminyum, shimano vites ve aynakol olması lazım. Jantlar da çift katlı.

"Ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diye bir söz var, kimindir bilmem ama iyi söz.
Market bisikleti maliyeti düşük tutma açısından mantıklı olabilir, fakat parça değiştire değiştire yine çok masraf yapacaksınız.
Sürekli arızalanacak, perişan olacaksınız yollarda.

Bende tur için hazırlanıyorum, kişisel tavsiyem; kaliteli bir markanın giriş seviye bisikletinin önceki yıl modelini alın.

@Parzeval

Kesinlikle sebebi sağlamlık hocam, alüminyum kadro taş çarpmasına kayaya falan gelmiyor direk göçük oluşuyor. Tecrübeyle sabitledim şahsen, ayrıca arka tekerleği çıkartıp kadroyu sıktığımda rahatça esnetebiliyorum ama çelik öyle değil. Tam anlamıyla kaya gibi sağlam.

@Serkan Mıstınoğlu Doğrudur hocam onlardan bahsetmiştim. Ancak pek mantıklı değillermiş değiştirmeme gereken parçalarla zaten 600 civarına yaklaşır o 300tl lik bisikletler. O zaman 700c lastikli tur bisikleti nasıl olur 26 daha mı uygun yoksa. Bulunabilirlik ve sağlamlık açısından. Bir de bu fiyatlarda alüminyum kadroya geçiyor bisikletler o da sıkıntı yapmaz heralde?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
ucuz bisiklet çok tamir çıkarır.ağırlık nedeniyle arızalar çoğalır.tamirden anlamanız,araç gereç bulundurmanız gerekir.

Bakin bu bisiklet celik kadro 28 cant. Buna takacan 1 75 swalbe maratonu , arkayada bi bagaj firtina olur . Bisiklet 500 lira

Screenshot_2017-08-19-00-52-52.png

Screenshot_2017-08-19-00-49-27.png

Ayrica yokuslardanda korkma devri kalkti artik
Zira megarange markasi sagolsun eski tip gobeklere uyan vidali tip 11 / 34 oranli rubleler surdu piyasaya :)

bir sorum olacak, ben köy gibi bir yerde oturuyorum, şehre bisikletle gitmeye çalışırken en az dört defa köpek saldırısına uğruyorum, siz şehirlerarası giderken hiç ayı, kurt vs saldırısına uğramıyor musunuz?
ben korkudan bisikleti şehre kadar otobüsle götürüyorum -ki orada da köpek saldırısına uğradım-.
bu köpekler yüzünden sprinter oldum.

Geri