Scudo Sports

Üç Bisiklet, Bir Kano: Gemiyi Karadan Yürütmek

Keyifli bir tur;güzel ve kışkırtıcı da.İnsanın sırt çantası,çadır,tulum,ocak,kap kacak nesi varsa toparlayıp,kapının önüne koyası geliyor.Anlatım dili de hayli akıcı ve kendini okutucu.Bu günlerde üç'ü birarada bulmak zor.Yolunuz açık olsun.

Scudo
@Derya Keçeci

Demek ki amacıma ulaşmışım :) çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için

Merhaba kullandığınız güneş panelli şarj aleti markası ve modeli nedir? Memnun musunuz?

muhteşem bir tur ve anlatım. tebrik ederim Yusuf hocam seni ayrıca Sefa ve sabırlı Ramazan abiyi elbette. Kavurmanın farkı herhalde...

@morfan

Merhaba,
Öncelikle, güneş hücresi ile şarj aleti, birbirinden ayrı satılan iki ürün. Güneş hücresi ve benzer ürünler için:

(link)

USB pil şarj aleti için:

(link)

Her ne kadar kısa bir tur da olsa, fotoğraf makinesini sık sık kullandığımız için AA pillere çok fazla ihtiyaç duyduk. Ama bu iki üründen oluşan düzenek sayesinde bir saniye bile "Eyvah, pil bitecek ve yedek pilimiz de yok! :eek:ha: " korkusu yaşamadık. Toplamda 100 lira -2700'lük iki çift pili de sayarsak- harcayarak pil sorununu çözebiliyorsunuz. Şarj süresine gelince, 3 saat şarjda kalmış pil ile 20 dakika video ve 40 adet fotoğraf çektim, hala pil uyarısı vermedi kameram.
Bu konuda şu an aklıma gelmeyen sorularınız olursa cevaplayabilirim, çünkü ben bu konuda herhangi bir incelemeye ya da yoruma rastlayamadım.

@Ozan Dönmez

Çok teşekkürler, tabii ki Sefa ve Ramazan abi olmadan böyle bir tur gerçekleşemezdi :)

@Yusuf Yılmazvural
Anladım genelde turlarda Powermonkey,Brunton,Voltaic gibi güneş panelleri kullanılıyor. Piyasada çok da ucuza güneş panelleri mevcut ama verime gelince yeteri kadar verim alınmıyor.
Burada (link) incelemeler mevcut. Ben alıp almama konusunda kararsız kaldım. Gerçi Astro e5 15000 Mah pil aldım eğer yolda biterse onu dolduracak enerjiyi güneş panellerinden hallederim diye düşünüyorum.

@Yusuf Yılmazvural
bu gizemli adaya seyehatini sabırsızlıkla bekliyorum.
bakalım nasıl bir macera olacak :rolleyes:

Klasik aaa çok güzel olmuş gibi şeyler yazmanın,yetersiz kaldığı,fevkaladenin de favkinde bir gezi olmuş devamlarını bekler ve dilerim. :)

Uzun zaman oldu memlekete, Elazığ'a, gitmeyeli. Keyifli bir gün olmuş. daha çok özledim oraları :)

yeni tur yazısı için kötü hava şartları ve aksiliklerin bitmesini biz de Yusuf'la beraber bekler olduk :D
cemreler düştü, ilk bahar girdi ama her yer Antalya gibi günlük güneşlik değil tabi

Merhaba arkadaşlar,

Bu turda bir ada fethetmiştim, kansız, silahsız, temiz. Kurduğum devlet kaynak yetersizliği ve büyük devletlerin beni tanımaması gibi sebeplerle dağılmıştı. Geçen gün Malatya'dan Elazığ'a geçerken (tabii ki bisikletle) bir zamanlar üzerinde hüküm sürdüğüm toprakları gördüm, anılar depreşti. Şimdi size -eski- devletimin fotoğraflarını göstereyim (devletin ömrü uzun olsaydı Münir Özkul'u fahri cumhurbaşkanı ilan edecektik.)

http://1.bp.blogspot.com/-loDz0GzFIZE/U4xvkII8MUI/AAAAAAAAAyM/utEyXVYbz88/s1600/IMG_1702.JPG

http://1.bp.blogspot.com/-Q4GWh_0SPNI/U4xvkY8grII/AAAAAAAAAyQ/Rpfi4r9qLF0/s1600/IMG_1703.JPG

Geri