UBER'e saldıran t*ksi şoförleri

Ilter Elmas

Shut Up, Legs!
Kayıt
11 Nisan 2017
Mesaj
1.052
Tepki
1.951
Yaş
38
Şehir
Bursa
İsim
Ilter Elmas
Bisiklet
Carraro
Bence de Kabataşta elimizde bavullarla 80 yaşında anneannemle beni yağmur altında arabasına almayan bir sürü taksici terörist değil haklısınız. 1 tane değil geçen hiçbir taksici almadı Kabataştan Ortaköy'e gidiyorum diye. Bir sürü taksici geri çevirdikten sonra nihayet 1 taksici aldı, o da Ortaköy'deki durağa dönüyormuş şansıma da ondan aldı.

Turiste yolunacak kaz gözüyle bakıp YABANCILARIN GÖZÜNDE TÜRKİYE'NİN İTİBARINI DÜŞÜREN taksiciler terörist değil.

Hiçbir zaman para üstünü tam vermeyen hep ücreti yuvarlayan taksiciler terörist değil.

Eminönünden taksiye binip Ortaköydeki Dereboyu Cadddesi dediğimde beni Zicirlikuyu'nun oradaki Dereboyu Caddesi'ne götürüp anlamamış ayağı yapan taksici terörist değil.

Gece kız arkadaşımın yolculuk boyunca telefonda benimle konuşmasına sebebiyet verecek derecede korkutan taksici terörist değil.

Sigara kullanmayan yolcunun yanında hiç sormadan püfür püfür sigara içen taksici terörist değil.

Kendini düzeltmeye çalışacağına kendisini kanun koyucu zannedip şehirde terör estiren taksici terörist değil.

Haklısın işini olması gerektiği gibi yapan, müşterilerine güvenli bir yolculuk vaadeden ve bu vaadini yerine getiren Über, terörist.
 
Scudo

Kerem Özbayrak

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2009
Mesaj
1.245
Tepki
2.688
Yaş
45
Şehir
iSTANBUL
Bisiklet
Giant
Taksilerde araç/şoför belli bir standarda çekilene kadar, taksicilerin bazıları "abi sigara içsem..." diye sormayana kadar, kısa mesafeye "alamam" demeyene kadar, araçların içi bok götürmeyene, saçma sapan taksici muhabbetleri kesilene kadar bırakın Uber'i sonuna kadar kaçak taksi kullanacağım. Uber'de en azından eli yüzü düzgün, temiz pak giyimli bir şoför, bakımlı bir araçla sizi gideceğiniz yere götürüyor. Uber bu meziyetleri nedeniyle verdiği üst kalite hizmet için de taksilere oranla daha fazla ücret alıyor. İsteyen Uber'e isteyen taksiye biner. Taksicilerin Uber şoförlerine ve müşterilerine karşı saldırgan barbarca saldırıları kabul edilemez. Ama bana göre böyle hayvanlık yapmaları iyi de oluyor. İnsanlar daha az taksi kullanıp alternatif yollarla ihtiyaçlarını giderecekler. Taksici efendiler de belki bundan bir ders alıp teröristlik yapmak yerine kalite standartlarını biraz daha yükseltme eğilimine girerler.
 

danceros

Forum Demirbaşı
Kayıt
27 Ekim 2016
Mesaj
415
Tepki
1.009
Yaş
41
Şehir
Ankara
İsim
Mehmet
Bisiklet
Cube
bir araya gelip 'bu durumu nasıl düzeltiriz' diye istişare etmek yerine doğalarına yakışır hareketle hayvan gibi saldırıyorlar. Yalnız Şu da bir gerçek ki, bu tavırlarla kendi kendilerini bitiriyorlar ve çok güzel uber reklamı yapıyorlar.
 
Kayıt
24 Nisan 2015
Mesaj
216
Tepki
769
Şehir
İzmir
Bisiklet
Cube
Türk Taksiciler en vasıfsız insanlandır. Bir işte başarılı olamamış, kafasını kullanıp hakkıyla okumamış, kendini 1 gram geliştirmekten acizler. Neyi tartışıyoruz ki. Ben bu olayları normal karşılıyorum. Kafası çalışan adam taksici mi olur? Uzun süredir taksi kullanmıyorum bu gidişle kullanmayacağım.
 

Ilter Elmas

Shut Up, Legs!
Kayıt
11 Nisan 2017
Mesaj
1.052
Tepki
1.951
Yaş
38
Şehir
Bursa
İsim
Ilter Elmas
Bisiklet
Carraro
Taksicilere hitaben konuşan Binali Yıldırım, UBER'in 'taksicilerin alanından çıkarılacağını' belirterek "Bundan sonra bizim görevimiz; yasa dışı, bedavadan, uyanıklık yaparak sizin alanınıza, sizin arazinize giren bu teşkilatı buradan çıkaracağız. Hiçbir tereddüdünüz olmasın. Kendilerine verilen yetki neyse onu kullanacaklar ama sizden de bir hemşehriniz olarak, başbakan değil, bir kardeşiniz olarak, milletim adına şunu istiyorum; kalite kalite kalite" ifadelerini kullandı.

Yıldırım ayrıca UBER'le ilgili yapılan mevzuat düzenlemesinin ardından UBER işinden vaz geçip eski mesleklerine dönenlerin sayısının bugüne kadar 7 bini geçtiğini belirtti. Yıldırım, "İş yapmak istiyorsan önce vergi dairesine gideceksin. Orada kayıt yapacaksın. Sana tayin edilen, belirlenen alan neyse orada çalışacaksın. Başka belge alıp başka iş yapmak, bedavadan taksicilerin alanına girmek yok. Böyle bir şey olamaz" dedi.

Kaynak: (link)
 

Çağdaş78

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Nisan 2016
Mesaj
2.317
Tepki
4.571
Yaş
45
Şehir
İZMİR
İsim
Çağdaş
Türkiye de ekonomi rant üzerine inşa edilmiş. Taksi plakası dükkan devri hava parası .....sonuç birkaç kişinin yüksek karı için işletmeciler şartları zorlar. Imar planları yollar bile bu büyük rant için planlanır. Insanlarin dar bir yerde toplanması ve sağılması amaç edilir. Aci gerçek budur. Hele yazlık işletmelerin sezonluk kiralarini çıkarmak için neler yaptıklarına önümüzdeki günlerde tekrar sahit olacağız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas

filipiti

Üye
Kayıt
10 Mayıs 2018
Mesaj
26
Tepki
31
Yaş
44
Şehir
izmir
Bisiklet
Salcano
İzmirde taksici tanıdıklarım var über izmire girmedi girseydide sonuç aynı olucaktı. Çünkü taksiciler için ekmek kapılarının yok olması demek işin araba sahipleri kısmıda var.
Bütün taksicileri suçlamayalım arkadaşlar insani değerleri çok yüksek olan insan gibi işini yapan taksicilerde var. Ha bu mesleği ki meslek denirmi bilemiyorum çünkü herhangi bir eğitimi yok adam emekliyse ehliyeti varsa src belgesi alıp taksiye çıkabiliyor.Taksi sahipleri kendilerinden hergün belirli bir para getirmesini ister bu yüzden bazen trafikte agresif olabilirler.
Über kaliteli iş yapıyormu evet yapıyor. Über normal taksilerden daha düzgün şoförlere sahipmi evet sahip duyduğumuz kadarı ile fakat überin bu kadar düzgün olması bir anda normal taksilerin tepesine ineceği anlamınada gelmiyor.
Sıkıntı taksici tarafında rant kavgasından müşteri tarafında da memnuniyet kısmından sorgulanıyor. İki tarafta haklı çözümü ise taksicilerin birleşip müşterileride memnun edicek daha düzgün bir sistem oluşturması aynı überin yaptığı gibi. Sonuçta müşteri halkanın sonudur ve müşteri olmaz ise takside olmaz überde. Müşterilerinde taksilerden daha düzgün olmasını istemesi kadar doğal bi şey olamaz yapamazlar ise tepeden inip yapılabildiğinide gösterirler. İstanbuldaki kısa mesafe gitmeyen gidiceği yere göre müşteri seçen normal yol yerine uzun yol götürüp yabancı turist geldiği zamanda fahiş fiyat çekerseniz birde taksinin şoförü sizin arabanıza binen müşteri ile lakayıt tavırlı taksicilerden de olursanız doğal olarak über de tepenize biner.
Bence über taksicilerin adam olması için bir şans böyle devam ederlerse (Bütün taksicileri kastetmiyorum bazıları) überde gelir tüberde büberde hatta biber gelse şaşırmam :kptmya:
 

burcinhan

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Temmuz 2017
Mesaj
552
Tepki
1.373
Yaş
47
Şehir
Ankara
İsim
Burçinhan Doğan
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Taksicileri de ayırmak lazım Türkiye Taksicileri bir yana Avrupa Yakası Taksicileri bir yana. Son zamanlarda İstanbul seyahatlerimde çok mecbur kalmadığım sürece taksi kullanmamaya özen gösteriyorum.

Bugüne kadar sigara içene çok denk geldim ama geçenlerde bana cigaralık sarılmış bir tane ikram edince anladım durumun vahametini...

Maceranın adını İstanbul koymuşlar..
 

Rip

Daimi Üye
Kayıt
18 Mayıs 2017
Mesaj
297
Tepki
676
Şehir
İstanbul
İsim
Rıza
Bisiklet
Corratec
@Guanzo
Ha herkes terörist. Papağan misiniz nesiniz?
 

muratokan

Aktif Üye
Kayıt
13 Mayıs 2018
Mesaj
184
Tepki
239
Yaş
38
Şehir
Kocaeli
İsim
Murat Okan
Bisiklet
Specialized
Bazi seyler ihtiyactan dogar. Demek ki taksilerin acigini uber gordu ve yapti. Binlerce taksici goremedi. Onlarca taksi odasimidir nedir cozum uretemedi. Firsatlar ulkesi burasi. Ama suna eminim UBERİN HUKUMETTEN TANİDİGİ FALAN OLSAYDİ BASBAKAN ASLA BOYLE KONUSMAZDİ !!!
 

maksim

Aktif Üye
Kayıt
30 Nisan 2007
Mesaj
127
Tepki
161
Şehir
istanbul
İsim
maksim ünal
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bu bisiklet yolunda giden araçlar la kafa kafaya gireceğim bir gün. Kaçmıyorum onlar da son anda kaçıyor hadi bakalım...
 
Kayıt
21 Haziran 2018
Mesaj
74
Tepki
45
Şehir
İzmir
İsim
Gökhan Şahin
Bisiklet
Bianchi
bunlar insanlıktan yoksul olanlar aile terbiyesi görmeyen terbiyesizler medeniyetsiz kültürsüzler
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
ilginç bir ülke burası. gülben ergen "sanatçı", bile yatırım olarak taksi plakası alıyor. çünkü, çok fazla prim yapıyor. akarı yok kokarı yok. durduğu yerde astronomik rakamlara el değiştiriyor.