Ha bu arada, bizim oğlanın bisikleti satılık. İsteyen olursa :d salcano hector 20 jant.
Şimdi bir ilan girip durum.
Hayırlı sabahlar, hayırlı pazarlar dostlar.
Dedim bu sabah hazır çoluk çocuk uyuyorken 1 saat kadar bi bisiklete biner sahile inerim gelirim. gelince ailecek bir pazar kahvaltısı yaparız filan planlar böyleydi. Bisikleti aldığım zamandan beri ilk defa bu kadar uzun bir süre ve uzun mesafe kullanma fırsatına eriştim. Buna ilişkin bir kaç şey yazmak istedim.
İlk defa bisikletimle bu kadar uzun süre evden ayrı kaldığım için bu hayat beni çok olgunlaştırdı. Bu pazar. Bu bisikleti almakla iyi mi yapmışım, bisikletin artıları neler, selenin önemi, vitesin, lastiğin önemi, aslen bisiklet nasıl seçilmeli, ilk insan kimdi dünya nasıl oluştu gibi pek çok sorunun cevabını buldum.
Tam 2 saatlik yolculuk, 20 km. mesafe, en yüksek hız 45 km/s, ortalama 11 km hız, kalp atışı ise bir ara 193 olmuş galiba bir ara karşıya geçtik geldik bilemiyorum. Fark etmedim. Bu verileri nasıl elde ettiğime gelince, Xiaomi Huami Amazfit Pace saatim var. Bu saati 450 liraya aldım. Evet saatim bisikletimden pahalı. ??? Acayip.
Şu şekilde bir veri mevcut :
Bunun dışında, 20 km yolda yokuş aşağı inerken 45 km hızı gördüm harbiden güzel bir şeydi. Ama aynı yokuşu yukarı çıkarken saatim 4 km hızı gösteriyordu. Sanırım o esnada kalp atış hızım da 193'e vurdu.
Bisikletin gidonu, martı dediğimiz türden. Yol boyunca uzanarak kullanmak zorunda kaldığımı fark ettim. Kısa mesafelerde bir şey fark etmiyordum. Uzun mesafeye çıkınca bu tür kullanmanın beni fazlasıyla yorduğunu fark ettim. Kadro bana büyük evet.
Yanıma 1 litre su almıştım, gidiş yolunda bu su bitti. Deneyimsizlik işte, gelirken de su almadım köpek gibi dilim dışarda geldim eve
Bisikleti bildiğiniz üzere aynakolu 3'lü aynakol ile değiştirdim. En küçük dişliye taktım ve yol boyunca bunu kullandım. Yolum çok fazla inişli çıkışlı olduğu için en uygun vites bu geldi bana. Arada bir kaç yerde hızlanma ihtiyacı hissettim, bu vites yeterli gelmedi. ama elle de vites değiştirmeye üşendiğim için hiç uğraşmadım. Bütün bir yol boyunca en küçük aynakol dişlisi sabit tutularak, sadece arka rubledeki 6 diliyle ileri geri yaparak kullandım.
Uzun ve düz yollar için yeterli değil bisikletim.
Sele, harbiden ağrı yapıyor. Bisikletin selesi, arka kısmında yay olan etli kalın selelerden. Fakat üstünde de btwin jel bir sele kılıfı var. Buna rağmen biraz canım acıdı, acıyor.
Yeni bir bisiklet satın alırken kadro boyunun önemini uzun yola çıktığımda anlayabileceğimi anladım. Yani pek anlatamadım ama siz anladınız sanırım

Bisiklet satın alma aşaması için bu forumda yazılan onca şey doğru. Beklentiler göz önünde bulundurulup, satın alma esnasında buna uymak gerekiyor.
edit, devam...