Scudo Sports

Tuzla

@Özcan.
10 kiloysa supermis baskan

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf ve Özcan
Scudo
Eeeö dedim öyle bi ayar çekeyim haftasonu haftasonu, usulca yatırdım leoparı
885d5b219765a06c9cf7bc57929e0c5d.jpg

@Şeffaf
Dünde ben yolda pis yakalandim kanka . anayolda bide kamyonlar vizir vizir , frenler tutar mi bilinmez, en son kendimi yol kenarinda yikilmis bir binaya attim haha :D
2018-07-20_09-53-21_HDR.jpg

@mariokaldatoYav bizim dikletlerin rengi de aynı he

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Şeffaf
Ayni renk la neredeyse :D
2018-07-19_11-41-38_HDR.jpg

Cok yakinda insallah yeni tur macerami yayinlicam. Okursun dmi kanka :D
2018_07_20_20_01_42.png

@mariokaldatoOkumaz mıyım heyecanla bekliyoruz maceralarını :)

Eyvallah kanka
PSX_20180721_163417.jpg

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Ha bu arada, bizim oğlanın bisikleti satılık. İsteyen olursa :d salcano hector 20 jant.

Şimdi bir ilan girip durum.

Hayırlı sabahlar, hayırlı pazarlar dostlar.

Dedim bu sabah hazır çoluk çocuk uyuyorken 1 saat kadar bi bisiklete biner sahile inerim gelirim. gelince ailecek bir pazar kahvaltısı yaparız filan planlar böyleydi. Bisikleti aldığım zamandan beri ilk defa bu kadar uzun bir süre ve uzun mesafe kullanma fırsatına eriştim. Buna ilişkin bir kaç şey yazmak istedim.

İlk defa bisikletimle bu kadar uzun süre evden ayrı kaldığım için bu hayat beni çok olgunlaştırdı. Bu pazar. Bu bisikleti almakla iyi mi yapmışım, bisikletin artıları neler, selenin önemi, vitesin, lastiğin önemi, aslen bisiklet nasıl seçilmeli, ilk insan kimdi dünya nasıl oluştu gibi pek çok sorunun cevabını buldum.

Tam 2 saatlik yolculuk, 20 km. mesafe, en yüksek hız 45 km/s, ortalama 11 km hız, kalp atışı ise bir ara 193 olmuş galiba bir ara karşıya geçtik geldik bilemiyorum. Fark etmedim. Bu verileri nasıl elde ettiğime gelince, Xiaomi Huami Amazfit Pace saatim var. Bu saati 450 liraya aldım. Evet saatim bisikletimden pahalı. ??? Acayip.

Şu şekilde bir veri mevcut :

94534741a0369e617f52034430a54656.jpg

Bunun dışında, 20 km yolda yokuş aşağı inerken 45 km hızı gördüm harbiden güzel bir şeydi. Ama aynı yokuşu yukarı çıkarken saatim 4 km hızı gösteriyordu. Sanırım o esnada kalp atış hızım da 193'e vurdu.

Bisikletin gidonu, martı dediğimiz türden. Yol boyunca uzanarak kullanmak zorunda kaldığımı fark ettim. Kısa mesafelerde bir şey fark etmiyordum. Uzun mesafeye çıkınca bu tür kullanmanın beni fazlasıyla yorduğunu fark ettim. Kadro bana büyük evet.

Yanıma 1 litre su almıştım, gidiş yolunda bu su bitti. Deneyimsizlik işte, gelirken de su almadım köpek gibi dilim dışarda geldim eve :)

Bisikleti bildiğiniz üzere aynakolu 3'lü aynakol ile değiştirdim. En küçük dişliye taktım ve yol boyunca bunu kullandım. Yolum çok fazla inişli çıkışlı olduğu için en uygun vites bu geldi bana. Arada bir kaç yerde hızlanma ihtiyacı hissettim, bu vites yeterli gelmedi. ama elle de vites değiştirmeye üşendiğim için hiç uğraşmadım. Bütün bir yol boyunca en küçük aynakol dişlisi sabit tutularak, sadece arka rubledeki 6 diliyle ileri geri yaparak kullandım.
Uzun ve düz yollar için yeterli değil bisikletim.

Sele, harbiden ağrı yapıyor. Bisikletin selesi, arka kısmında yay olan etli kalın selelerden. Fakat üstünde de btwin jel bir sele kılıfı var. Buna rağmen biraz canım acıdı, acıyor.

Yeni bir bisiklet satın alırken kadro boyunun önemini uzun yola çıktığımda anlayabileceğimi anladım. Yani pek anlatamadım ama siz anladınız sanırım :) Bisiklet satın alma aşaması için bu forumda yazılan onca şey doğru. Beklentiler göz önünde bulundurulup, satın alma esnasında buna uymak gerekiyor.

edit, devam...

Dosyalar

• zDSC_0040.jpg
    zDSC_0040.jpg
    83 KB · Okunma: 26
Bu arada bir kaç tecrübem daha oldu. Genellikle küçük bir su şişesi alıp yola çıkıyordum. Bugün bizim oğlanın mstarasını aldım. Makinada yıkanmıştı. İçini çalkaladım, soğuk su koydum. Yolda içince ağzıma bulaşık deterjanı tadı geldi. Ben ilk defa bunu yaşadım ama bu çocuk senelerdir bunu içiyor. Sizlere de böyle bir uyarı yapmak istedim. Ürünlerinizi kontrol edin, mümkünse bulaşık makinası da yıkamayın.

Ha,biri çıkar da derse uyduruk mal uyduruk deterjan, onları da yazayım. Bosch marka 2014 model bulaşık makinası, fairy tablet deterjan, extra parlatıcı koymuyoruz. Sadece tuz. Matara ise sağlık koşullarına uygun, polikarbonat madde, mağazadan alınma, 50 liralık bir ürün.
d63439a1155726c0a0097629bd06bba7.jpg

Kanka termos al 1 litteliklerden super rahat edersin

• Beğen
Tepkiler: slckats ve Şeffaf
Bu nasıl bir şeydir ya bacaklarım tutmuyor. Kendimi vazo gibi hissediyorum. . Bir yerden alıp bir yere koyarsın öylece kalır ya. Oturduğum yerden kalkmak istemiyorum :) Bu kadar ham vücutla 20 km yol yapılırsa böyle oluyormuş. Bu da bir not olsun.

@Şeffaf
Hocam böyle devam edin. 2 ay sonra 20 km size hap gelir.

@ŞeffafMakinelerin enerji ve su tasarrufu arttikca malesef bu durumlar artiyor , gercekten de durulamiyorlar dogru duzgun bundan emin olabilirsiniz ve deterjanlar da gayet guclu oldugu icin kolay kplay cikmiyor malesef ,ama cozum olarak ne yapabiliriz ben de bilmiyorum gercekten

Merhaba Arkadaşlar, aranıza İstanbul Maltepe' den katılıyorum, daha önce geotech atlas dağ bisikleti kullanıyordum geçen hafta itibari ile Triban 520 yol bisikleti alarak yol bisikletine geçmeye karar verdim. Dün Maltepe-Fenerbahçe arası giderken bir abimiz arka rulman ve zinciri değiştirmemi tavsiye etti, benimde bu konularda pek bilgim yok size sormak istedim, Triban 520 bisikletime daha rahat yokuş ve daha konforlu sürüş için neler yapabilirim? Teşekkürler.

Selamlar. İstanbul/Kartal'dan Carraro Sportive 225 ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Her türlü gezi, yol arkadaşlığı isteklerine açığım :)

Evet. Tamam. Son 10 günün özeti.
1 kere lastik patladı. Yanımda yama yok, yedek lastik yok, pompa yok. Yakınlarda Bisikletçi de yok. Çok iyi bir ders oldu bana.

Cumartesi 20 km, pazar 30 km yol yaptım pazartesi bacaklarım tutmadı. Bugün dinlence... Bugün pazartesi.

Aynakolu değiştirip 3'lü Aynakol takmıştım. En küçük dişlide sabit kullanıyordum. Pedal koptu. Yanımda yedek hiç bir şey yok. Tek pedal la uzunca bir yol geldim. İyi bir tecrübe oldu. Aynakol pedal yuvasını yalama yaptım. Mecburen Aynakol değişti. Eskisini taktım. Tekli dev gibi kocaman bir şey.

Rubledeki 6 vites bana yetiyordu. Bir kaç kere sağa sola çarptım, ufak tefek kazalar derken vites habere atmaya başladı. Evden çıkıp ilk vites değiştirmemle anında vites atıyordu. Yapıyordum, bir iki metre gidip vites değiştirince tekrar atıyordu. 30 km yolu vites değiştirmeden yaptım. Çok yorucuydu. Bir daha vites attı. Bir daha.. Bir daha.. Sayamadım.

Bir kere daha niyetlendim bir kere daha en yakın çöp konteyneri nerede diye baktım arkama. Gene çöpe atacaktım bisikleti fakat bu sefer Allah korkusu ağır bastı. Sana verdiğim nimeti nasıl çöpe atarsın diye. Vallahi Allahtan korkmasam bu bisikleti ikinci kez çöpe atmaya niyetlendim.

Sonra düşündüm.
Bir kaç şey tasarladı kafamda. Bana cyclocross uymuyor. Tur bisikleti de uymuyor. Bana yol bisikleti hiç gitmeyecek.

Bir model beğendim. Giant momentum indeed. 1800 lira civarı.
Bir model daha beğendim, carraro 1600 tl civarı.

Sonra inat ettim. İnadım inat gtüm2iki kanat dedim. Yarın rubleyi değiştireceğim. Sonra duruma göre bakarım....
Bu arada telefonumun ekranı bir kere daha kırıldı

Bir tek sevindirici şey oldu. Bisiklete bindim. Alnımdan ter akana kadar sürdüm. Çok terleyince çektim sahil kenarına denize girdim. Arabayla bu kadar özgür olamıyordum. İşte bu dediğim noktadır.
06c68f6d9f32d386094d9b7c3b6fc0ec.jpg

Geri